Yukarıdaki başlık altında bir ürün alışverişim oldu. Hikayesini ve durumu altta paylaşıyorum. Ürünü alan şahıs halen darbe olan yerin siyah soğutucu kısmının altında olduğunu iddia etmekte ve kendisinin bir şey yapmadığını söylemekte. Darbe alan kısım açıkta. Başlarda duruma uyanmadım ve elektrik kaynaklı olabileceğini düşündüm. Ancak bir kaç anakart tamircisi ürünü almak için arayınca ve hikayeyi anlatınca bunun sadece fiziksel bir hasar olduğunu söylediler. Ayrıca servis raporuda fiziksel hasar olduğu yönünde. Ürünü satmadan önce (7500F-32 GBRAM mecburen test ettim ve video çektim.) herhangi bir sorunu yokken ve video aldığım kısmından aldığım fotoğrafta herhangi bir sorun yokken hoca halen kendisiyle alakalı durum olmadığını iddia ediyor.
Talebim ürünü satarken bile artık dikkat etmek gerekiyor. Yapılan montaj hatasından dolayı kartın 3V geçişi fiziksel hasara uğramış. Forumdan olduğu için güvendim ve ürünü aldım. Ancak durumun öyle olduğu günler sonra ortaya çıktı. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkar. Kendisiyle alışveriş yaparken dikkatli olun.
quote:
3. olarak elimde X670E-E kart mevcut.
Kart 19 eylül 2024 tarihinde alınma. Kartı 20 mart gibi 2. el olarak aldım ve 7500F ile kullanadım. Intel sisteme döndüğüm için işlemci ram ve anakartı aynı gün satmadan önce bir test videosu yaptım ve görüntü aldım. İşlemci ram ve anakartı ayrı ayrı kişilere sattım. Anakartı da forumdan @nmkyldrm nickli hocamıza sattım. Hocam kartı teslim aldığında ürünü denemiş ve görüntü alamamış. Daha sonra kartı açıp bana bir kaç fotoğraf attı ve bir takım elektronik devrenin yerinden çıktığını gösterdi (ayrıca kartın daha önce açılmış olduğunu ve kartın üzerinde olması gereken pulların olmadığını da söyledi.) Kendisi kendinde bulunan X670E-E kartındaki (daha önce sıvı soğutma akıtma yapması sebebiyle kartı yanmış, geçmiş olsun) kendi kartındaki pulları koydu ve ben ürünü kendisinden geri satın aldım. Kartı garantiye gönderdim ve servispoint PCB devresinin fiziksel olarak darbe aldığını ve tamir olmayacağını söyledi. Yeni kart ücreti çıkardılar ve 19750 ₺ istedikleri için kartı yenisi ile değiştirmek bana saçma geldiğinden (X870 alırım daha ucuz) kartı bu haliyle satmak istiyorum. Kartın hikayesi bu şekilde olup orjinal anteni yoktur. Normal antenler ile satıyorum. İstediğim ücret çok gelebilir ancak daha ucuz fiyata satmayacağım. Yeterince zarar ettim ve daha ucuz satacağıma evde süs olarak tutabilirim. (Anten dışında kart aksesurları tamdır.) Pinlerinde sorun yoktur.
Eğer mümkünse de üyenin üyelik iptalini talep ediyorum.
Teşekkürler herkese.
Güncelleme: Arkadaşlar aranızda Neden cihazı geri aldın diyenler olabilir. Daha önce benim başıma böyle bir olay denk gelmedi. Ayrıca ürünü alan şahıs arayıp telefonda 45 yaşında öğretmen olduğunu ve kartın siyah kısmın altında yer aldığını AĞLAYARAK anlatınca anlamadım başta. Ama bahsettiği gibi fiziksel hasar verdiği kısım kartın siyah kaplama altında kalmıyor aksine dışarda kalıyor. 20 yıldır kasa toplayıp sattığını söyleyen bu sözde 45 yaşındaki öğretmen kasayı toplarken karta fiziksel hasar vermiş. Gözüken bu. Ürünün bende çalıştığına dair videoda var. Yukardaki ilan içerisindeki foto şahsa ürünü göndermeden hemen önce çektiğim videodan alınmış bir foto. Yani forumdan referansı olan birine de güvenmeyeceksek kime güveneceğiz anlamış değilim. Siz siz olun bu sözde öğretmen ağlak 45 yaşındaki @nmkyldrm ile alışveriş yaparken dikkatli olun.
İyi forumlar.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Kendisi cevap vermeyecek. Yaptığı hatayı bilip, ağlayarak hatanın kendinde olmadığını söyleyen ve forumdan aldığını söyleyip kartı geri almam için adeta yalvaran biri neden cevap versin ki? Kendisi fiziksel zararı verdi, kartı da bir şekil geri gönderdi. Yani anlamıyorum kartı 5bine satsam bana 5500 ₺ kazık atmış olacak. 5500 ₺ için bu denli karakterden ödün vermeye ve hak yemeye gerek var mı? Kendisinin yazdığı son mesajı ve benim mesajlarıda paylaşayım. Bu karakter yoksunun forumdan banlanmasını talep ediyorum.
Can Balcı’nın iddialarına yanıt vermememin sebebi, konu kapsamındaki teknik tartışma değil; konu sahibinin kişisel saldırıya dönüşen üslubudur.
Beni tanımayan birinin, “ağlak”, “sözde öğretmen”, “karakter yoksunu” gibi ifadelerle meseleyi değil, doğrudan şahsımı hedef alması; yaş, meslek ve kişilik temelinde alaycı bir dil kullanması bu forumun temsil ettiği değerlerle kesinlikle örtüşmemektedir.
Benim iddialara yanıt vermeyişimin nedeni, Can Balcı’nın meseleyi teknik bir düzlemde ele almak yerine etik dışı bir karalama kampanyasına dönüştürmüş olmasıdır.
Bu şartlar altında, kullanmış olduğu bu üslubu meşrulaştıracak bir yanıt vermeyi doğru bulmuyorum. Eğer konu sahibi, forum kurallarına uygun ve saygı çerçevesinde konuyu farklı bir başlık altında yeniden açar ve mevcut başlıkta yer alan haksız ithamlarla dolu iki mesajını silerse, o zaman bu konudaki tüm iddialara memnuniyetle yanıt vereceğim.
Ürünü bu sözde öğretmen ağlak @nmkyldrm satın aldı. Satın almadan önce aynı sabah kartı başka birine satacağım için kartın çalıştığına dair bir video çektim. Daha sonra alıcı şahıs kartın anteni olmadığı için bu ürünü almaktan vazgeçti ve ağlamayı seven bu arkadaş kendisinde bulunan X670E-E ürüne sıvı teması olduğunu ve bu karttan aradığını söyledi. Kendisine ürünü paketlemeden ürünün sağlam olduğuna dair de bir video çektim. Ki video içerisinden alınmış fotoğrafta herhangi bir darbe gözükmemekte. Alıcı ürünü aldı, ürün kendisine perşembe günü ulaştı. Cuma günü sabah beni aradı ve ağlayarak ben ürünü çalıştıramadım, ne denediysem olmadı, ben 45 yaşında bir öğretmenim, yıllardır ürün toplayıp satıyorum ama sanada söylemek isterim: senin ürününü daha önce açmışlar ve ürüne zarar vermişler. Zarar verdikleri kısım siyah platenin altında kalıyor. Bu ürünü ne yapacağım şimdi ben? Kredi çektim ve zor durumda kaldım diyerek beni manipüle etmiştir. Sonrasında forumdan olduğu için ürünü geri aldım. Ayrıca kendisine ait olmayan bir kartın içini açmayı da kendini görev edinmiş, enteresan.
Ürün geldi. Servise yolladım. Servis gelen bilgide ve kağıtta bu zararın sadece fiziksel olduğunu ve tamir etmeyeceklerini iletti. 19750 ₺ KDV dahil ürün değişim ücreti çıkardılar. Ürüne verilen fiziksel zararın bu ağlak 17 yaşından beri pc toplayıp satan sözde öğretmenin dediği gibi siyah platenin altında kalmadığı ve dışarda olduğunu anladığımda iş işten çokten geçmişti. Durumu kendisine söylediğimde ilk söylediği şey ürünü senden cuzi miktara satın alabilirim oldu. Bu lafın üzerine şoka uğramadım desem yalan söylerim. Ardından 2.lafı ben X870 satın aldım zaten demesi de kartın tamir olmayacağını bilmesi (çünkü konuşmalarımızda ürünün tamirden gelmesini bekleyecek ve geri satın alacaktı), ürünü beklemeden kendine yeni ürün sipariş etmesi. Şimdi bu ağlak kendisine ifade ettiğim ağlak kelimesine bozulmuş. Yani telefonda ağlaması ve ağlayarak kendisinin öğretmen olduğunu söyleyerek acındırması sonucu fiziksel hasar verdiği ürünü iade ettiğini kabul etmemek için direniyor. Böyle bir şahsın forumdan uzaklaşmasını talep ediyorum.
Daha fazla insana zarar verecek ve açıkca insanları dolandıracak. Buna müsade etmek istiyorsanız buyrun.
İzmirde sözde öğretmen olduğunu söylemekte ve forum için dolandırmaya uzanan karakter eksiklikliği sergilemektedir.
Bu tip dolandırıcıları banlayın ve forumu temizleyin lütfen.
Not: Gerçekten komik bir biri. Hiç bir şey söylememek için yok bana böyle dedi, yok şöyle dedi. Ahahahahahah.
Ayrıca ürünün tüm hikayesini paylaşmaktayım. Ürüne verilen bir fiziksel bir zarar var ve kendisi bu konuya cevap bile vermiyor. Bu ağlak söz öğretmeni forumda barındırmak sizin kararınız.
2. Not: Verdiği fiziksel zararın bedeli tamir. Ürünü tamir ettirip satacağım ve bana toplam zarar 5500-6000 ₺ gibi olacak. Tek merak ettiğim soru şu; 6000 ₺ için değer miydi?
3. Not: Ürünü satmadan önceki videoları ekliyorum. Ağlak ağlamaya devam etsin.
4.Not: Ben bu şahsiyetten para filan talep etmiyorum. Kanıtlar ile kendisinin beni dolandırdığını gösteriyorum. Banlayın ve forumada başka birini dolandırma ihtimali olan bu arkadaşı banlayın lütfen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrimasQue -- 7 Temmuz 2025; 10:24:38 >
https://forum.donanimhaber.com/4-adet-amd-intel-anakart-islemci-ram-ssd-set--161426875
Yukarıdaki başlık altında bir ürün alışverişim oldu. Hikayesini ve durumu altta paylaşıyorum. Ürünü alan şahıs halen darbe olan yerin siyah soğutucu kısmının altında olduğunu iddia etmekte ve kendisinin bir şey yapmadığını söylemekte. Darbe alan kısım açıkta. Başlarda duruma uyanmadım ve elektrik kaynaklı olabileceğini düşündüm. Ancak bir kaç anakart tamircisi ürünü almak için arayınca ve hikayeyi anlatınca bunun sadece fiziksel bir hasar olduğunu söylediler. Ayrıca servis raporuda fiziksel hasar olduğu yönünde. Ürünü satmadan önce (7500F-32 GBRAM mecburen test ettim ve video çektim.) herhangi bir sorunu yokken ve video aldığım kısmından aldığım fotoğrafta herhangi bir sorun yokken hoca halen kendisiyle alakalı durum olmadığını iddia ediyor.
Talebim ürünü satarken bile artık dikkat etmek gerekiyor. Yapılan montaj hatasından dolayı kartın 3V geçişi fiziksel hasara uğramış. Forumdan olduğu için güvendim ve ürünü aldım. Ancak durumun öyle olduğu günler sonra ortaya çıktı. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkar. Kendisiyle alışveriş yaparken dikkatli olun.
Eğer mümkünse de üyenin üyelik iptalini talep ediyorum.
Teşekkürler herkese.
Güncelleme: Arkadaşlar aranızda Neden cihazı geri aldın diyenler olabilir. Daha önce benim başıma böyle bir olay denk gelmedi. Ayrıca ürünü alan şahıs arayıp telefonda 45 yaşında öğretmen olduğunu ve kartın siyah kısmın altında yer aldığını AĞLAYARAK anlatınca anlamadım başta. Ama bahsettiği gibi fiziksel hasar verdiği kısım kartın siyah kaplama altında kalmıyor aksine dışarda kalıyor. 20 yıldır kasa toplayıp sattığını söyleyen bu sözde 45 yaşındaki öğretmen kasayı toplarken karta fiziksel hasar vermiş. Gözüken bu. Ürünün bende çalıştığına dair videoda var. Yukardaki ilan içerisindeki foto şahsa ürünü göndermeden hemen önce çektiğim videodan alınmış bir foto. Yani forumdan referansı olan birine de güvenmeyeceksek kime güveneceğiz anlamış değilim. Siz siz olun bu sözde öğretmen ağlak 45 yaşındaki @nmkyldrm ile alışveriş yaparken dikkatli olun.
İyi forumlar.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >