Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
225
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Vücuttaki şekil bozukluklarının geçmesi ne kadar sürer?
Z
2 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba, ne kadar düzgün anlatabilirim bilmiyorum ama, ben hayatının çoğunu evde geçirmiş olan birisiyim, ve tahmin edeceğiniz gibi fazla hareket etmemekten vücudumun genel olarak kalıplaşmış bir şekli var, sağlıklı beslendiğim için hiç kilolu olmadım, genetik olarak da spora yatkın sayılırım fakat dediğim gibi tembellik ettim. Ara ara spor yapıp bırakmışlığım var, birkaç aydır düzenli ve aksatmadan yapıyorum, vücudumun şekle girdiğini görüyorum fakat özellikle bel ve üst bacak-kalça bölgeleri sürekli oturmaktan düzgün durmuyor ve şekil olarak kötü duruyor, 1 sene gibi bir sürede bu şekil bozukluğu gider mi yoksa daha da mı fazla zamana ihtiyaç var?



S
2 hafta
Binbaşı

1 sene yeterli olur.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

F
2 hafta
Yüzbaşı

Pilates de yapabilirsin bu arada postur icin iyi olur



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
4 gün
Onbaşı

Neden ve nerede şekil bozukluğu var? Kifoz mu, skolyoz mu, lordoz mu, hiperlordoz mu? Bunun için doktora da bir gözükmelisiniz. Örneğin genç yaşta skolyoza müdahale ile yavaşlatıp durdurulabiliyor. Burdan egzersiz önerilip bir zaman belirtmek mümkün değil hocam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
4 gün
Onbaşı
Konu Sahibi

Hocam şöyle söyleyeyim, tıbbi bir durum yok, yani kemik yapısıyla alakalı değil, kısaca hayatı boyunca evde oturup sporu düzenli yapmamış biri düşünün, hareketsizlikten vücudun şekli pek düzgün olmaz ve kaslar düzensiz olur, bundan bahsediyorum




Bu mesajda bahsedilenler: @MCA90
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.