Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
31
Cevap
1453
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: Çinli telefon üreticileri, Google'sız Android üzerinde çalışıyor olabilir (2. sayfa)
S
2 ay
Binbaşı

quote:

BBK grubu (Oppo, Vivo, OnePlus, Realme, iQOO gibi markalar) Çin hükümetinin desteklediği bir teknoloji programının parçası

Kaynak?



Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @darkthepro
B
2 ay
Yüzbaşı

Dedi ve youtube da video izlemeye devam etti.





Bu mesajda bahsedilenler: @TheCraxy
V
2 ay
Yarbay

Herkes farklı işletim sistemi olsun demiş de buradaki temel sebep varolan APK'ları kullanabilmek diye düşünüyorum.
3. bir işletim sistemine global ölçekte pek app geliştiren çıkmaz, Çin'in kendi appleriyle sınırlı kalır.
Google'sız Android'e ise globaldeki APK'ları yükleyip kullanabilirler, hatta Samsung gibi farklı App storelar açar play storedaki uygulamaları
fazladan oraya yayınlarlar. Ama gidip de ayrı işletim sistemi dersen geliştiricinin ilgisini çekmez muhtemelen, Windows Mobile da o yüzden patlamıştı.



D
2 ay
Yüzbaşı

D
2 ay
Yarbay

çinliler zamanında windows phone a destek vereceklerdi aslında. piyasada her zaman rekabet iyidir. ama windows phone zamanları da piyasada çok çinli marka yoktu. o zamanlarda bu zamandaki gibi güçlü olsalardı kesinlikle windows phone işletim sistemli telefon çıkarırlardı. androidin tekelini kırmak adına. ama harmony os de iş görebilir.



S
2 ay
Binbaşı

Türkiyede var mı peki? veya amerikada?
Intel, nvidia hatta bir çok yabancı şirket yatırım karşılığı hibe almıyor mu yani?



Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @darkthepro
D
2 ay
Yüzbaşı

Hibe ile fon arasında önemli bir fark var: Hibe, karşılıksız olarak verilen bir destek; herhangi bir geri ödeme ya da beklenti içermez. Fon ise genellikle belirli bir karşılık veya beklentiyle sağlanır. Örneğin teşvikler, vergi indirimleri, altyapı destekleri ya da stratejik yatırımlar gibi başlıklarla hem hibe hem de fon sağlanabilir. Son yıllarda Intel’e doğrudan hibe verilmedi; bunun yerine fon desteği aldı.

https://newsroom.intel.com/corporate/intel-chips-act

Bir zamanlar Huawei’nin Çin devletiyle olan ilişkileri net değildi. Ancak ABD’nin uyguladığı yaptırımlardan sonra Çin devleti Huawei’ye doğrudan hibe desteği sağladı. Şirketin zararlarını yıllarca karşıladı, ek yatırımlar yaptı ve şirketi neredeyse iflastan kurtardı. Bu gelişmelerle birlikte Huawei artık açıkça devlet destekli bir programa dönüştü.

https://techblog.comsoc.org/2024/07/30/despite-u-s-sanctions-huawei-has-come-roaring-back-due-to-massive-china-government-support-and-policies

SMIC ve Intel arasındaki fark da burada ortaya çıkıyor: SMIC uzun süredir zarar ediyor ve bu zarar doğrudan Çin devletinin kasasından karşılanıyor çünkü devlet, şirketin %51’den fazlasına sahip olduğu söyleniyor mevcut en son okuduğumda %43 deniyordu. Eskiden özel bir şirketken, zamanla Çin devleti hisselere ortak oldu ve payını artırdı. Bu yüzden ABD, ASML'ye SMIC’e ileri teknoloji cihaz satmaması için baskı yapıyor.

Burada "devlet mülkiyeti", "devlet destekli" ve "devlet fonlu" kavramlarının ayrışması önemli. Her biri farklı düzeyde devlet etkisini temsil ediyor.
Intel ise zarar etmesine rağmen bu zararlarını hem kendi kaynaklarından hem de devlet fonlarıyla karşıladı. Intel’in destek almasının ana nedeni, ABD’de üretim yapan büyük bir çip firması olması. Aksi takdirde, iflas eden bir firmadan farkı kalmazdı.

Yapılan araştırmalara göre, Intel ya da Nvidia gibi firmaların yönetim kurullarında siyasi figürler ya da hükümete yakın kişiler bulunmuyor. Şirketlerde ciddi hisse sahibi politikacılar da yok. Yani Çin'de olduğu gibi parti bağlantılı kişilerin şirket içinde belirsiz görevlerle yer alması söz konusu değil. Örneğin BBK Grubu dahil olmak üzere Çinli OEM'lerin, telefonlarında Çin üretimi bileşenleri aynı anda ve hızla benimsemesi gerçekten dikkat çekici; bu durumun arkasında güçlü bir gerekçe olmalı. Ya da öyle emredildiği içindir.

Tabii ki, hükümetlerin teknoloji firmaları üzerindeki etkisi tamamen yok değil. Örneğin Apple’ın satışları düştüğünde hükümet devreye girip Huawei ve Xiaomi’ye yönelik kısıtlamalar getirmişti. Bu, siyasal gücün nasıl devreye sokulduğunun bir örneği. Kapalı kapılar ardında neler döndüğünü bilemem ama bildiğimiz kadarıyla konuşacak olursak, ABD hükümetinin de tertemiz bir sicile sahip olduğunu söylemek zor.

Bizim ülkemizi anlatmaya gerek bile yok, yeterince liyakat tartışması var.




Bu mesajda bahsedilenler: @Seto-Kaiba
X
2 ay
Yarbay

Google sonra 1o yıldır durağan,üretkenlik ten çok uzak...

İşe yarayan bir çok servisi ya kapattı yada çöp etti...youtube reklam atık deposu nz döndü, Hintli yöneticiler üst kademelerinde yönetici olduktan sonra genel bir düşüş var,aşırı güven de sorunsalı




D
2 ay
Teğmen

Android telefon üreticilerinin Çoğu Çinli. Android sistemide bedava. Sadece Google servisleri için lisans yerine kendi uygulamaları için ortak servisler yapmak daha uygun ve mantıklı. Abd ambargosuda elinde patlar. Elindekini de kaybeder.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DR.ROOT -- 3 Mayıs 2025; 23:17:53 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

1
2 ay
Binbaşı

Google play hizmetleri olmadan Huawei çokta güzel kullanılıyor. İşletim sistemi stabil çalışıyor. Tek sorun uygulaması desteği bu yöne yatırım yapmaları gerekiyor. 5 yıldır kullandığım cihaz servise hiç gitmedi bataryası hala canavar gibi ve teknik servis ücretleri diğer cihazlara göre çok çok ucuz





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 4 Mayıs 2025; 20:6:9 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
2 ay
Yarbay

Bence bu kadar iler gitmez ABD, o zaman kendi devlerinin altını oymuş olur, zaten çip ve madenler konusunda darbeler aldı ABD ve şirketleri ve vergileri sağolsun tüm dünya alıyor alacak, ürün ve hizmet zammı olarak. Tabii Çinli firmalar yedek bir plan devrine girmesi yine de mantıklı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 ay
Teğmen

Google servisleri çok fazla ram ve depolama alanı kullanarak cihazları hantallaştırıyor.




O
2 ay
Yarbay

cin de soyle bir durum var. eger sirket yeterince buyukse, yonetim kurulunda partiden kisiler bulunuyor. olay sadece hibe degil yani. zaten batili sirketler (istisnalar var tabiki) cin de is yapmak icin mecburen cinli bir firma ile anlasiyor ve cin ayagini anlasilan cinli firma yonetiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Seto-Kaiba
D
4 hafta
Yarbay

harmonyos aslında çok güzel bir işletim sistemi ama malesef Huawei telefonlardaki donanım sorunu . eğer güncel bir işlemci ile ugun maliyetli bir telefon çıkarsa hemen alırım. Google yi hala savunanları anlamıyorum. Adamlar herşeyimizi biliyor telefon bir sürü saçma uygulama ile geliyor . Googlenin uygulama çöplüğüne dönmüş durumda . Biri bana söylesin Google kendi başına geliştirdiği haritalar dışında hangi uygulaması var. Android parayla aldı yotube başkasınıdan aldı telefonlarda bir sürü uygulaması var kaç kişi onları kullanıyor. Ben hemen devre dışı bırakıyorum. youtube da Firefox tarayıcımdan reklamsız seyrediyorum. Bence harmony os veya adı ne olursa yeni bir telefon işletim sistemine ihtiyaç var. microsoft beceremedi . darısı Huawei ve çinli lerin başına Google şuanda internet için büyük bir tehli dir. her yereden çıkıyor bilgilerinizi çalıyor.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
4 hafta
Yüzbaşı

Sanki Çinliler bilgilerimizi çalmıyor.Huawei gibi bu konuda sabıkalı bir şirketi savunman ayrı bir saçmalık.Adamların tasması çkp nin elinde.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.