Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
253
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Yedek Subaylık - Erteleme ve Yüksek Lisans
F
7 ay
Er
Konu Sahibi

Merhaba.

Şu anda hukuk yüksek lisans öğrencisiyim. Tecilim Temmuz'da sona erecek. Bu tecilimi uzatmak için bir başvuru yapmadım. Yani yüksek lisans öğrencisi olmama rağmen hala tecilim temmuz 2025. Ben Mayıs celbinde yedek subay olarak askere gitmek istediğim için Şubat sonuna kadar tecili bozmak istiyorum. Şimdi üstadlarıma sorularım şunlar:

1) Başvurdum ve sınıflandırmam açıklandı. Yedek subay çıkmadı. Bu durumda yüksek lisans hakkımı kullanarak tecil ettirebilir miyim? (3 yıl 4 ay)
2) Başvurdum ve açıklandı. Hukuk subayı çıktı. Bu durumda yüksek lisans eğitimime devam edebilir miyim?

Teşekkür ederim. Saygılar.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



A
7 ay
Yarbay

Yüksek lisansa yeni mi kaydoldunuz? Kesin kayıttan sonra birkaç ay içinde yüksek lisans tecil başvurusunu enstitü öğrenci işleri yapıyor normalde. Temmuz 2025, yüksek lisans öğrenci tecili mi yoksa lisans mezun tecili mi?

1- er çıkarsa enstitü öğrenci işlerine başvurup tecil için dilekçe verirsiniz. Yüksek lisans ile ertelenir. Çıkan yer değişmeyecek, bedelliye çevirme hakkınız var.

2- teorikte yüksek lisansı dondurmadan askere gidilebilir. Ama eğitim sürenizden gidecektir. Yedek subay bile olsanız 8-5 mesainiz olacak. Derslerde devam zorunluluğu varsa orada patlarsınız. En iyisi yükseği dondurup gitmek (6-12 ay yapacaksanız).



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
7 ay
Er
Konu Sahibi

Cevabınız için teşekkürler hocam.

Yüksek lisansa dün kaydoldum. Henüz e devlette dahi öğrenci değilim. Temmuz 2025 lisans tecilim.

Yani şu halde temmuz 2025'ten ileri bir tarihe tecil ettirmeden mayıs celbine (şubat 29'a kadar) başvurursam; er çıktığı halde 3 yıl 4 ay tecil ettirebilecek ve o süreçte de bedelli hakkından faydalanabileceğim. Doğru mu anlıyorum?




Bu mesajda bahsedilenler: @a-f-h
A
7 ay
Yarbay

Er çıkarsa yüksek lisans ile tecil ettirirsiniz, sonradan bedelliye de çevirebilirsiniz. Bedelliye çevirecekseniz paranız hazır olduğunda işlemleri yaparsınız. Sınıflandırma belli olduğundan parayı yatırmak için 2 ay hakkınız olmayacak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
7 ay
Er
Konu Sahibi

Teşekkür ederim. Saygılar.




Bu mesajda bahsedilenler: @a-f-h
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.