Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3085
Cevap
154391
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: SAMSUNG GALAXY Z Fold Serisi [ANA KONU] (83. sayfa)
C
11 ay
Yarbay

Hocam sence 33bine aldığın kayıtsız telefonu Samsung 63.700’e geri alır mı?

Eğer aklına yatıyorsa gönder :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ctrl-alt-delete -- 10 Temmuz 2024; 18:50:2 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Public Enemy
P
11 ay
Yüzbaşı

Teşekkürler



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Prfssr
E
11 ay
Yarbay

Samsung cihazları düşük fiyata almalarının tek sebebi Iphone kullanıcıları kendi taraflarına çekmek.
Zaten Samsung S24 Ultra almış birisi Samsung tarafına geçmiş çoktan en tepe modeli ile.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
11 ay
Yarbay

Forumda böyle bir inanç var Samsung kullanıcılarının bazılarında ama maalesef alakası yok.

Samsung harici tüm ikinci el cihaz alan siteler de s24u’ya ve ip15Pm’e ya da s23u’ya ve ip14Pm’e Samsung TR’nin takas için biçtiği değer ile hemen hemen aynı fiyatı veriyorlar.

Bu durumda piyasanın tam aksine Samsung TR kendi cihazlarına kendi sitesinde daha fazla fiyat vermeli ki sadık kullanıcısını sübvanse ederek memnun etsin.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emre00
E
11 ay
Yarbay

Sarı siteye baktım da şöyle bir S24 Ultra için. Yurtiçi cihazlar hiç de 36 binlerde değil vallahi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ctrl-alt-delete
C
11 ay
Yarbay

Benim dediğim başka bir şey, sizinki başka maalesef.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emre00
G
11 ay
Yarbay

olay yine samsungda bitiyor kesinlikle, senin kendi sitende 90 bin olan fold 6nıın bir iki ay içinde 65 lere düşmeyeceğinin hiç garantisi yok, ee bu cihazı x sitesine tr garantili satan senbsin, bundan para kazanacağını düşünüp bu fiyatı biçen de o, sen yolu açmışsın o da gidiyor demektir, bu kafayla zaten samsung hep müşteri kaybetti, artık bu fiyatlarla pik yapacaktır, s24+ bile 50 bine dayanmış, takas makas kurtarmaz yani bu işi, her türlü sitede ki fiyat ile bulunabilir fiyat arasında dağ olailiyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ctrl-alt-delete
C
11 ay
Yarbay

Doğru söze diyecek bir şey yok.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @BekirTemel
P
11 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Fold 5 alsak mantıklı mı sizce.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

F
11 ay
Yüzbaşı

Evet fold 6 çıktı. Fold 5 kullanıcısı olarak düşüncelerimi aktarayım. Cihazı lansmanda almıştım 1 senedir kullanıyorum. Cihazı çok aktif ve tüm özellikleriyle kullanmama rağmen bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadım. Cihazdan teknik olarak memnun olsam da Samsung'un satış politikalarından hiç memnun değilim.

En çok korktuğum şey menteşe yapısının zamanla esnemesiydi ama bunu yaşamadım. Fold 5 tercihimin en büyük sebebi katlandığında arada boşluk kalmamasıydı. Önceki fold serilerini bu yüzden tercih etmemiştim. Fold 5'te giderildiğini görünce o zamanki değişim kampanyaları mantıklıydı ve geçiş yaptım.

Şu an fold 6 bile düşünebilirdim ama Samsung git gide saçmalamaya başladı. Cihazı değişim kampanyasında öldürüyor. Geçen sene 65 bin liraya satışa çıkan fold'a 6.500 TL destek verirken, şimdi 90 bine satılan cihaza 8.000 TL veriyor. Bu arada 1 tb fold 5'lere yine 8.000 TL veriyordu. Fold 6 için en azından 12 bin falan olmalıydı. Hiç olmadı 10 bin yapmalıydı.

Cihazı 1 senedir kullanıyorum ve cihazı görenler bayılıyor. Algıda seçicilik olmasına rağmen sokakta, sağda, solda bir kafede kimsenin elinde fold serisi cihaz görmedim. 2-3 keredir en fazla. Bunlar çok nadir cihazlar. Fiyatı biraz daha düşük tutulsa ve reklamı müşteriyle yapılsa çok daha tutacağına inanıyorum.

Şimdi diyeceksiniz ki bunlar maliyetli, cihazlar şu bu. Öyleyse de samsung çıkardığı cihazın fiyatı düşürüp gerçek müşterisini enayi yerine koymasın. Geçen sene foldlara 65 bin lira verdik 1 ay geçmeden 55 binlere düştü. Aynısı fold 6'da da olacak. S serilerinde de oluyor. Halbuki lansman fiyatları gerçekçi olsa millet gerçekten alsa elden ele görülüp reklamı da olacak cihazın. Ama samsung sadık müşterisini kazıklamayı tercih ediyor. Biz daha cihaz çıkmadan ön sipariş veriyoruz. İnsanlar elimizde görüyor reklamı oluyor mağdur olan da biz oluyoruz. Bu arada fiyat düşmesine karşı değilim. Keşke herkes daha kolay ulaşsa. Ama bunlar baştan düzgün yapılırsa, gerçek müşterisine de ihanet etmemiş olurlar. Adam ön siparişle cihazı alıyorsa belli ki cihaza gönül vermiş. Takip etmiş çıkar çıkmaz sipariş vermiş anlamına gelir. Bu adamın size olan güvenini yıkmak hoş değil.

Yine rakibi olan Apple'dan örnek verelim. Apple bir cihaz çıkardığında çok satıyor. Çünkü alan kişi biliyor ki o cihazın fiyatı artacak. Hemen alayım artmadan diye düşünüyor. Ama Samsung müşterisi böyle düşünmüyor. Dur daha yeni çıktı 1-2 ay geçsin gerçek fiyatına gelsin öyle alayım diyor. Bu esnada almış olanlar maalesef kazıklanıyor. Mesela ben geçen sene foldu 1 ay geç alsaydım en az 10 bin tl cebimde kalacaktı. Birçok kişi bunu yaşadı.

Geçen sene aynı 65 bine alacağım bir iphone'a samsung bu sene en az 60 bin teklif edecekti. Ama cihaz Samsung olunca 40 bin teklif ediyor. Yani diyor ki senin 2 telefonun 1 tane z fold 6 ediyor. Aradaki farka bakınca öyle bir durum yok. Bu olay s23'e kadar mantıklıydı. S22 kullanıcıları düşük bir farkla s23'e geçti. Ama makası öyle bir açtı, kendi cihazlarına öyle bir çöp muamelesi yapmaya başladı ki insanın alası gelmiyor.



Teknik tarafa geçecek olursam gözlemlerim aşağıdaki gibi.

Fold 6 tasarım olarak güzel görünüyor ama kullanış açısından nasıl olur emin olamadım. Fold 5 bile kenarları yuvarlak olmasına rağmen büyüklüğünden kaynaklı uzun kullanımda avuç içine baskı yapabiliyor. Fold 6'da ise köşeli tasarım hoş görünse de günlük kullanımda rahatsız edecekmiş izlenimi verdi. S24 ultra'da belki bu çok hissedilmeyebilir ama fold gibi 2 elle kullanılması gereken cihazda problem yaratabilir. Daha önce keskin hatlı küçük bir lumia cihaz kullanmış ve sonrasında yuvarlak hatlı bir cihaza geçtiğimde dünya varmış demiştim. Fold 6 özellikle tasarımıyla herkese hitap eden bir cihaz değil. Bu konuyu görsellik dışında da irdelemekte fayda var.

İşlemci vs okey. Ama şu pil ve şarj olayında fold 6'nın fiyasko olduğunu düşünüyorum. Geçen sene fold 5'i alırken bile 25 watt nedir demiştim. O zaman bile 120 watt'lar vardı xioami tarafında. Fold 6'da bile hiç bir geliştirme yapmamaları çok büyük bir eksi olmuş. Bataryada da bir değişiklik yok. Flip'te en azından bir yükseltme var. Tamam fold biraz daha inceldi yapamamış olabilirsin ama 25 watt ısrarı nedir? S23 ultra fold 5'ten önce çıkmasına rağmen onda bile 45 watt vardı. Aynı eleştiriyi s24 ve s24+ içinde yapabilirim. 2024 yılında onları da 25 yaptılar. Ama sonuçta fold daha üst seviye bir cihaz. 5'te yapmadın o zaman bile bir eksiydi, 6'da kesin yapmaları gerekirdi. En azından s23 ultra ve s24 ultrada olduğu gibi en az 45 watt olmalıydı. Bu cihazların en azı bence 65 ama madem bu konuda inatçısın, mevcut üst seviye cihazlarındaki gibi 45w yap.

Bir diğer eleştirim tasarım konusunda. Evet fold 6 inceldi. Ama kayda değer bir şey yok. Honor Magic V2 gibi bir örnek varken Samsung'un bu konuda bu kadar vasat kalması beni şaşırttı. Fold 5 Honor'un bu konusunda gerideydi yakın tarihte çıkmalarına rağmen. Fold 6 ise bu cihazlardan 1 sene sonra çıktı ve Honor'a yaklaşamadı bile. Böyle bir atılım yapsaydı birçok fold kullanıcısı veya fold düşünen kullanıcılar geçerken çok daha az tereddüt ederdi. Ama hala Eskimiş bir Honor Magic'ten 2 cm kalın.

Diğer bir eleştiri kapak ekranı konusu. Bu konu fold serisinde en çok eleştirilen konulardandı. Atlamamışlar dokunmuşlar ama dramatik bir değişiklik yok. Bu konuda yine bir Honor örneği var. Honor gibi yapabilseydi kapağı açma ihtiyacını daha az yaşatırdı. Hala kapalıyken normal telefon boyutlarına gelmiş değil. Bu yapılmamış olsaydı hoş görebilirdik. Ama daha geçen sene çinli bir üretici bile yapmışken samsung'un becerememesi garip. Honor Magic V3'te samsung'a tasarım nasıl yapılır konusunda ders vereceklerini görüyorum. V2'de yeterince vermişlerdi zaten.

Yapay zeka nanesini fazla abartıyorlar. Bahsettikleri özelliklerin hepsinin diğer fold serisine geleceğini biliyoruz. Bunu iyice bir pazarlama stratejisi haline getirdiler. S24'leri şöyle yapay zeka böyle yapay zeka diye satıp güncelleme ile s23'lere ve foldlara da verdiler. Kimse bu kadar sallamıyor bu yapay zekayı. Lansmanda da sürekli bunları yenilikmiş gibi anlattılar. Gerçek kullanıcı geribildirimlerine yönelmelerini beklerdim.

Yine gelelim kamera konusuna. Fold 5'te s23 ultra kameralarının kullanılmaması eleştirilmişti. Aynı şey Fold 6'da da yapıldı. S24 ultra yerine S24 kameralarını koydular. Bana kalırsa fold serisi s serisinden üst bir seri. Sonuç olarak daha üstün bir teknoloji ve daha fazla özellik konuluyor. Ama nedense Samsung bu cihazlara amiral muamelesi yapmıyor. Bu fiyatlara satılacaksa bence konulması gerekirdi.

Çok fazla olumsuz yönlerinden bahsetmiş gibi oldum. Güzel şeyleri de söyleyelim. Her ne kadar seviyesi düşük olsa da fold 6'da toz koruması da gelmiş. Fold 5'te ve önceki cihazlarda bununla ilgili bir şey duymasam da bunun sertifikalandırılması güzel olmuş.



Genel olarak yorumlayacak olursam Fold 6'da ekstra diyebileceğimiz bir şey yok. Diğer serilerde de hep güncelleme gibi gitti. Üzerine koyarak gidiyor cihazlar. Mesela Fold 4 ile 5 arasındaki fark daha ciddiydi. Hem işlemci tarafında hem de katlama mekanizması tarafında. Ama fold 5 ile 6 arasında o kadar bir fark yok. Tabi ki fold 5'ten iyi ama katlanır sektörü diğer şirketlerde hızlanmışken Samsung sanki geride kalıyor gibi. Yeni cihazları bir öncekinin bir tık güncellenmişi gibi değil de daha yenilikçi bir şekilde getirmesi gerekiyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FastegL -- 11 Temmuz 2024; 13:16:54 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
11 ay
Yarbay

Olur da kazara fold almak isteyen varsa ikili şarj cihazı kodu. Sepete uygularsınız
TR2-GP1C-X7D7-L262



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
11 ay
Yarbay

sanırım cihazda en önemli artış nit değerinde olmuş, gerçekten cihazın güneş altında hali zayıf, bu sefer parlaklık konusunda diyecek sözleri olur bu da kayda değer bir gelişme, aslında çok boş ciihaz değil ama fiyatı ortada, kitle ortada, ne maddi ne manevi şu cihazı alıyorum diyecek çok kişi çıkacağını sanmam, yeni müşteriler ve para sıkıntısı olmayanlar kesinlikle alıp önüne bakabiliğr ama özellikle fold 3-4 kullananlar




Bu mesajda bahsedilenler: @FastegL
P
11 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Fold 5 değişim kampanyası kapandı mı acaba.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
11 ay
Moderatör

Bugün gidip cihaza baktım, tasarım olarak oldukça beğendim.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
11 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Fold 5 ile kıyaslayınca farka değer mi?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Prfssr
P
11 ay
Moderatör

Bence o fiyat farkına değmez hocam, bence alması gerekenler benim gibi hiç fold kullanmamış ya da belki 3-4 kullananlar.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @POLMEN
P
11 ay
Moderatör

Tasarım S24U’yu çok andırıyor. Ön ekran daha dikdörtgen olduğu için biraz büyümüş hissi veriyor. İç ekranda da daha köşeli olduğu için aynı şekilde.

Çerçevedeki parlaklık yerine mat görünüm gelmesi daha çok yakışmış.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

P
11 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Fold 3 var işimi de gayet güzel görüyor aslında. Büyük ikrar koruması hava alıyor durmadan. Fold 5 de bu sorun devam ediyor mu acaba



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

S
11 ay
Yarbay

Rakibi kalem desteği de var. Kullanılan malzeme bükülmelere karşı Fold 6 dan üstün ...

Ekranı 8 bit değil 10 bit yani milyar renk destekliyor. Snapdragon 8 gen 3 ile geliyor ... 16GB RAM olması gerektiği gibi ...


En ilginç olanı da yeni batarya teknolojisi ve daha hızlı kablolu ve kablosuz şarj imkanı. Daha yüksek batarya ve bunu yaparken daha küçük batarya hacmi ile incecik telefon-tablet hibriti oluyor.


Samsung güncel bilgilerine odaklana bir fan/ fanatik siteden böyle bir haber yapılması kendileri için de cesurca olsa gerek ... Belki de normali böyledir ...

https://www.sammyfans.com/2024/07/13/honor-magic-v3-is-here-to-rival-galaxy-z-fold-6/


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
11 ay
Moderatör

Ben Honor’da kalem desteği olduğunu bilmiyordum.
Siz Samsung harici başka Android cihaz kullanır mısınız?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @smart1978