Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
757
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Yeditepe Üniversitesi Kayıt Sildirme (Rehber)
C
12 ay
Er
Konu Sahibi

Eminim ki benim gibi bazı sebeplerden Yeditepeden kayıt silmek isteyenler olacak. İnternette maalesef doğru düzgün bir şey yok. Nasıl yapılır,ücretler vs. Öncelikle bu daha çok benim gibi pasif öğrenci(kayıt yenilememiş) kardeşlerim için kaydı duran kişilerin sildirmesi daha kolay. Şuanda yazacaklarım Yeditepenin 2021 yılında yürürlüğü koyduğu kayıt sildirme prosedürüne göre eğer ileri bir tarihten geliyorsanız ve bu prosedürün tarihi değişmişse az sonra yazacaklarım size yardımcı olamayabilir.

(Kolay kısımlar)
1-Okulda girdikten sonra rektörlükten kayıt işlerine gidin orada size kayıt sildirme formu verecekler.
2-Rektörlüğe girdiğinizde sol tarafta kalan Student Centera gidin ilk odadaki kişiye formda bulunan "Öğrenci Dekanlığı" kısmını imzalatın.
3-Rektörlükte 1.Katta Kütüphane var doğru kata çıkınca soldaki yere girdiğinizde kütüphane yönetim yeri gibi bir yer var oradaki kişilere formdaki "Merkez Kütüphanesi" kısmını imzalatın.
4-Erkek yurduna gidin danışmana sorduğunuzda size gitmeniz gereken odayı söyleyecek formda bulunan kısmı "Merkez Kütüphanesi" imzalatın.
5-Sosyal Tesisler -1.katta "Servis Müdürlüğü" var oradan formdaki gerekli yeri imzalatın.

Kolay kısımları geçtik diğer kısımlar da kolay ama biraz zaman alıyor.

1-Fakültenize gidin ve Mali İşlerin x ve y dönemlerinde derse katılmadığım hakkında kağıt istiyorlar diyin sizin adınızı soyadınızı ve telefon numaranızı alacaklar. Üst makamlara yazı yazacaklar bu yazının gelmesi 1-2 günü buluyor ve bu kağıt çok önemli yoksa bütün bir yılın parasını ödemek zorundasınız.
2-Gerekli Kağıt geldikten sonra "Mali İşler Müdürlüğü" gidin ve gerekli belgelerin hepsini verin birkaç dakika içinde para ödemeden imzayı alıyorsunuz.
3-Mali İşlerden onay aldıktan sonra Fakültenize gidiyor Fakülte Dekanı ve Bölüm Başkanından gerekli imzaları alıyorsunuz.
4-Bütün imzalar tamamlandı sadece Kayıt İşleri kaldı onlar en son imzayı atıyor formunuzu her yerden onay aldıktan sonra oraya götürüyorsunuz ve işleme koyuyorlar ortalama 7 iş günü içinde 1 devletten kaydınız siliniyor.

Pasif Öğrenci için kayıt sildirme işlemi böyle ve para ödemiyorsunuz 1 kuruş para ödemeden bu şekilde sildirebilirsiniz.(İleri tarihlerde kayıt sildirme bedeli alırlarsa orası başka benden almadılar)

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil




A
11 ay
Çavuş

Faydalı başlık, güzel bir rehber olmuş, yeditepeden yatay geçiş yapan biri olarak zamanından internette hiçbir bilgi bulamamıştım



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
11 ay
Er

Merhaba, yatay geçiş düşünüyorum da siz ücret ödediyseniz geri iade ediliyor mu acaba nasıl bir süreç oluyor bilgi verir misiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Autghust34
A
11 ay
Çavuş

Merhaba ben tam bursluydum tıpkı yukardaki aşamaları yerine getirdim eğitim bursu yanında diğer burslar da vardı ama herhangi bir ücret ödemedim.

İade yapılıyor mu maalesef o konuda bilgim yok. Vakıf üniversiteleri kayıt silindiğinde tam ücret iadesi yapmıyor sanırsam ama yatay geçişte de böyle mi bilmiyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Autghust34 -- 20 Temmuz 2024; 12:34:9 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @arieldw
C
11 ay
Er
Konu Sahibi

Dostum alamazsın ödeme yaparken bunu kabul ediyorsun zaten. Eğitimde aldıysan imkansız zaten ama Maliye arayıp sorabilirsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @arieldw
M
5 ay
Er

Yüksek lisans kayıt sildirme içinde adımlar böyle ücret iadesi istiyorsanız mutlaka yazı işleri(rektörlük 2.kat) para iadesi için dilekçe yazmanız gerektedir. Ben yeni iptal ettirdim bakalım kaç gün içinde dönüş olacak ve 2 dönem ödemiştim 1 dönem paramı iade edecekler mi merak ile bekliyorum umarım kısa sürer dönüşler :)



M
2 hafta
Er

Ben 1 yıl hazırlık okudum geçemedim 2. Yıl hiç gitmedim tekrar sınava hazırlanmak için. Tam bursluydum. E devletten öğrenci belgesi almaya çalıştığımda sistemden silinmiş ama ben kayıt silmedim. Kaydım silinmiş midir?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.