Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
43
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Bisiklet Göbek Değişimi ve Hidrolik Fren Takmak
M
3 hafta
Er
Konu Sahibi

Merhaba 2017-2018 gibi aldığım bisikleti üstündeki donanımları sevdiğim ve satıp üstüne ekleyerek 13-15 bin tl civarına bundan iyi olmayan sadece hd frenli olan bir bisklet alabileceğimi düşümdüğünden ve donanımlarımdan memnun olduğumdan bu bisikleti iyileştirmeyi planlıyorum.


Uzun süredir ön göbekten ses geldiği için ön göbeği dün değiştirdim (tamircinin biri boşuna sökmeyeyim yatak zarar görmüştür dedi, jantı toplayan yerde göbek bakımı yapmıyor eski göbeğimi kendim sökeceğim) shufeng göbek takıldığından değiştirmek için bu gün tekrar gittim (daha yeni topladıkları jantta s çiziyor lastik düzgün oturmamış biraz kullan sonra gel bakarız dediler) ama bunu hd uyumlu ilemi değiştirsem çok emin olamadım ( birazda esnafın sürekli fikrimi değiştirmeye ve bana yeni bisiklet satmaya çalışması yüzünden) bende işin içinden çıkamadığım için sizlere danışmaya karar verdim.




Şimdi bisikletin ön ve arka göbeğini değiştireceğim acaba bu göbek setini mi alsam https://www.erdoganlarbisiklet.com/shimano-m475-on-arka-gobek-seti-36d-siyah.html yoksa yeni değişen arka jantı da değiştirip bunu mu alsam (diğer bisiklet sürenlerinde tabsiye ettiği yerede danıştım 36 lık parçaları zor bulursun istersen değiştir diyor veya yeni bisiklet satayım dedi) https://www.erdoganlarbisiklet.com/shimano-hb-m525-on-gobek-siyah-32d.html ama bunun arka göbeğini bulamadım birde alacağım göbeğin tamir edilebilirliği önemli galiba bazı bilyeli göbeklerde yatak değişiyormuş veya rulmanlı göbek mi alayım sizler ne tavsiye edersiniz,önceki shimano parallax göbeklerim bana baya akışkan gelmişti memnundum. Bu bisikletle galiba bir iki defa toprak kayalık dağ yoluna çıktım bozuk yollarda kullandım ama uzun süredir adam akıllı araziye çıkmadım geçen sene buraya yapılan kaykay parkurunda 30 cm gibi yüksekliklerden atlama yapıyordum galiba o zaman ön göbeğimi iyice dağıttı bisikleti adam akıllı topladıktan sonra gidebilirsem daha çok araziye gitmeyi planlıyorum bu yüzden de disk frene geçeceğim v frenler yavaşlamak zor olabiliyor ve dik yokuş inmek bazı yerlerde çok tehlikeli oluyor ve değiştirdiğim ön çemberin ısınmaktan menevişlendiğini fark ettim sürekli çember değiştirmekte istemiyorum o yüzden göbeklerimi değştirip gerekirse ilerleyen zamanda vites kolarımı değiştirip hidrolik disk frene geçiş yapacağım.


Ya da bunlarla uğraşmayıp kaliteli bir v frenleri iyileştirsemdiyorum çünki bianchi nitrodan bu bisiklete geçiş yapınca bu frenlerde mekanik disk fren kadar konforlu olmasada bisikleti zapt etme açısından yeterli gibi geldi ve çeşitli yerlerde kullancı deneyimlerini gibi bilgilendirici yazılara baktığımda v frenlerde hidrolik frenler kadar yeterliymiş gibi geliyor. Bu arada bisikleti aldığımdan beri fren pedlerini galiba bir defa değiştirdim veya değiştirmedim onlarıda yenilemeyi planlıyordum ama ondan dolayı mı yoksa hızlı gittiğimden mi tam emin olamıyorum bazen tekerleri kitleyene kadar sıkmadan zor durmaya başladım. Şimdi bisikletçi frenleri tekrar ayarlamış öncekiyle tutuş aynı gibi sadece daha fazla baskı uygulamam gerekiyor gibi hissediyorum yarın frenleri tekrar test etmeyi planlıyorum.

Bu arada fotoğraflarda çok belli olmuyor ön maşam rst gila pro 120 mm.





< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Bisikletimi bir iki dk arkadaşıma ödünç verdim 1x6 ya atmış belki 7 yi de denedi vitesin sesi değişmişti ertesi gün bir anda iki kez geriye katlandı bisikletçi kadro kulağını değiştirdi vites de hafif yamulmuş dedi düzelttim dedi bir iki defa ses yaptı galiba tekrar ayar istiyor ve yeniden yağlamam lazım.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Bu nasıl oldu tam emin değilim galiba kardeşim kendi bisikletini kitlerken benim kadroya çarptı ama uzun süredir sıkıntısız kullanıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet3263 -- 25 Mayıs 2024; 0:6:47 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.