Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
49
Tıklama
0
Öne Çıkarma
manuel araba kullananlar yardım edebilir mi
K
3 hafta
Er
Konu Sahibi

arkadaşlar herkese iyi forumlar yaklaşık 20 gün önce ehliyet aldım ve çok manuel tevrübem yok. bu gün e 5 te giderken 5.vitesteydim ve 4 e atayım derken yanlışlıkla 2ye attım tabi araç afalladı bu durumu 3.kez yaşadım bu durumun motora veya şanzımana nasıl zararı vardır cevaplarsanız mutlu olurum iyi forumlar.




R
3 hafta
Yüzbaşı

Öncelikli olarak baskı balata şanzıman alternatif olarak bu şekilde tüm aksamlara zarar verebilirsin.Biloyorum ehliyet kursunda ayağını debriyaj üstünde tutmamanı çekmeni söylüyorlar alışana kadar baskı balata biraz yorulacak yapacak birşey yok debriyajdan ayağını yavaş çek bir terslik olursa en azından sadece baskı balatadan olursun alışana kadar şehir içinde trafikte fln 3. Viteste takıl uçup kaçma emniyet kemerini ihmal etme.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
3 hafta
Binbaşı

3 kere beş kere on kere böyle yapsan bile kesinlikle arabaya hiçbir zararı olmaz. Arabanın afallaması da şundan, motor devriyle vites dişli oranı uygun olmazsa araba tepki verir. 10 km hızla giderken 5. vitese takarsan arabanın o hızdaki ivmesi şanzıman dişlisine yetersiz gelir, motor boğularak güç üretmeye çalışır ama o vitesin gücünü üretemez. 120 km hızla giderken 2. vitese takarsan bu sefer hızla dönen motor çıkışını düşük çaplı şanzıman dişlisine aktardığın için arabada yığılma olur, her vitesin hızı ayrıdır çünkü. 1. vites 5-40 km, 2. vites 10-60 km vs.
Manuel kullanırken kulağın motorda olsun, motor bağırmaya başladığında bir üst vitese geç, boğulmaya başladığında da bir alt vitese..



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.