Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
62
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Boy Kills World (2023) | Bill Skarsgård - Yayan Ruhian - Sharlto Copley - Famke Janssen
K
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Türkçe Altyazılı Fragman




https://www.youtube.com/watch?v=KpPI0OzkY_Q
Boy Kills World, ailesini öldürenlerden intikam almak için eğitilen bir çocuğun hikayesini konu ediyor. Sağır ve dilsiz bir çocuk olan ‘Boy’, renkli bir hayal gücüne sahiptir. Anne ve babasının öldürülmesinin ardından ormana kaçar ve orada gizemli bir şamanla karşılaşır. Şaman onu himayesine alır ve ailesini öldürenlerden intikam alması için onu eğitir. Boy, bir ölüm makinesine dönüşse de hala çocuksu ve renkli bir hayal gücüne sahiptir. 

Gösterim Tarihi: 26 Nisan 2024'te gösterime girmiş.


https://www.beyazperde.com/filmler/film-297147/



Şahsî Yorumum: Filmi az önce bitirdik. Açıkçası bugüne kadar filmle ilgili hiçbir şey görmemiştim haberim bile yoktu. Malum ortamlara düştüğünden kapağı, oyuncusu, puanı ilgimi çekti. Fragmanı da izleyince direkt aldım listeye. İyi ki de almışım, yoklukta iyi geldi. Filmi şöyle özetleyeyim. John Wick 4 ile Raid (2011) tatlarında aksiyon sahneleri barındırıyor. Yani yoğun kan var, neredeyse gore diyebilirim, hatta dedim bile. Tam bir "Beat'em up" ve "Shoot'em up" filmi. Ama tabii filmin başlarında işler karikatürize edildiğinden tabii aksiyonun o ciddi olan havasını alıyor. Yine de izlenebilir. Yalnız yer yer de gülümsetti. Bazı yerlerse güldürdü.

Mesela Boy bir yerde Basho denen adamı kurtarıyor. Kurtarma sekanslarının sonunda bir adet manyakla karşılaşıyor. Karşısındakini öldürmek için kolunu bacağını koparıp feda etmekten çekinmeyen bir manyak. O elemana bittim şahsen.

Bill Skarsgard'ı ilk defa böylesine bir aksiyonun içinde görüyorum. Bence yakışmış iyi de olmuş. İyi de vücut yapmış. Bence hazır bu vücuda sahipken 3-4 aksiyon filmine daha girsin. Zaten bu konuda çok net bir açık var beyazperdede. 90'larda, 2000'lerde gördüğümüz o bolluğu göremiyoruz. Neyse Sharlto Copley'i de filmde görmek iyi geldi.


Şerefsiz hemen ailesini satıyor anında.

Yayan Ruhian zaten tam bir aksiyon adamı. Kendisini bazı aksiyon filmlerinin kötü adamı, boss'u olarak tanısak da ilk kez Raid (2011) filminde görmüştük. En azında ben oradan tanıdığımı biliyorum. Yine bu filmde de aynı Raid filminde olduğu gibi bir sahne var.

Film sonunda adam 2vs1 atıyor tıpkı Raid'de olduğu gibi. Ve uzun bir aksiyon-dövüş sahnesi.

Yönetmen belli ki Raid filminden etkilenmiş. Belki o filme bir selam çakmak istemiştir bilemedim. Uzun bir yapım değil ve izleyecek bir şey bulamıyorsanız yoklukta çok iyi gider. İyi seyirler.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.