Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
109
Tıklama
0
Öne Çıkarma
iPhone HEIC Fotoğraf Formatı Rezaleti ve Yıllardır Optimize Edileyemen ve Edemeyen Microsoft Firması
B
4 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar artık bu konuda bir çözüm sunulması gerekiyor desek de çözüm sunulmayacak . çoğumuzun kullandığı iphone telefonlar ve apple cihazlar ve artık bir çok android cihazlarında kullandığı yeni fotoğraf formatı Jpeg in rakibi HEIC fotoğraf formatı yavaşlığı saçmalığı uyumsuzluğu çıktığı 7-8 yıldan fazla olmasına rağmen düzeltilemiyor. HEIC formatlı atıyorum bir klasörde 100 tane resminiz var o resimler küçük ekran resmi oluşana kadar yada açmaya çalışırken beklediğiniz kadar 20 tane jpeg fotoğrafı açabilirsiniz bu kadar yavaş bu kadar nefretlik bir durum. aynı sorun HEVC formatını kullanan yeni tip videolar için geçerli değil. orada optimizasyon sorunları düzeltilmiş. fakat resim formatı olarak tam bir fiyasko. evet jpeg den 2 kat az yer kaplıyor ve ne yazık ki daha parlak ve daha çok renk barındırıyor. ama açma büyük sorunlu. jpege çevirmek de resmin kalitesine etki ediyor. baktığınızda bile bariz kalite farkı var yan yana. microsoft bu formatı windows da tam sorunsuz açılmasını sağlayamadı hala windows 11 de eskileride aynı. yeter artık diyoruz.



S
4 hafta
Teğmen

iOS cihazlarda fotoğraf formatını değiştirebilirsiniz. Apple, kullanıcıların fotoğraflarını kaydederken kullanacakları formatı seçmelerine olanak tanır. Varsayılan olarak, yeni modellerde fotoğraflar daha verimli ve kaliteli olduğu için HEIC formatında kaydedilir. Ancak, JPEG formatına geçiş yapmak istiyorsanız, bunu yapmak oldukça basittir:

1. Ayarlar uygulamasını açın.
2. Kamera seçeneğine gidin.
3. Formatlar seçeneğine dokunun.
4. Burada, En Uyumlu seçeneğini seçerek tüm fotoğraflarınızın JPEG formatında kaydedilmesini sağlayabilirsiniz.

Bu ayar değişikliği, fotoğraf kalitesini etkilemez ancak dosya boyutlarının genellikle HEIC formatına göre daha büyük olmasına neden olabilir. JPEG, daha geniş bir uyumluluk sunar, bu nedenle dosyalarınızı farklı cihazlar veya platformlar arasında paylaşmanız gerekiyorsa bu format daha uygun olabilir.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
4 hafta
Yüzbaşı

https://forum.donanimhaber.com/windows-10-heic-onizlemeleri-cok-uzun-suruyor-ve-mov-onizlemelerini-gostermiyor--158172126

Bu sorunun artık çözülmesi gerekiyor. Klasöre her girişte tekrar önizleme oluşturması Windows’un dandikliği.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.