Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 kayıtlı üye, 17 misafir, 2 mobil kullanıcı
351289
Cevap
21504502
Tıklama
574
Öne Çıkarma
Cevap: Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (17565. sayfa)
T
5 sa.
Yüzbaşı

Burası Elden Ring tartışma konusu değil ama affınıza sığınarak, bunca 10 puanın hatırına sormak isterim:
Oyunun tam olarak hangi kısmını beğenmiyorsunuz?
Ben, oyunu oynarken hikayesini biraz daha anlayabilmek isterdim; şahsım adına bu kısmı dışında mükemmel oyun diye düşünüyorum da...
Not: Hayatımda oynadığım ilk Soulslike, Elden Ring. Bu oyundan sonra türü denemeye başladım ve absürd zorlukta olmayanları, çok da severek oynadım.
Lies of P'yi de, bu türü sevip de oynamayanlara tavsiye etmiş olayım burdan.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Absnthe
A
4 sa.
Yarbay

Hocam dikkatli okuyun. Oyun Kendi dalinin efsanesidir. Buraya kadar herşey tamam. Lakin gercekten cok abartiliyor. Darksouls'da oynadim elden ring'de fark göremedim ? Tamam ince ayrintilara takılmıyorum. Kusursuz puan vermelerindeki 2yüzlü sistemden bahsediyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @taylo84
J
4 sa.
Yarbay

Nereden indirebiliriz hotfile linki var mı



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yanfo
Y
4 sa.
Binbaşı

Yanlış anlaşıldı galiba; oyuna dublaj gelmedi. Oyundan kesitler alarak ana hikaye videosunu dublajlamışlar.
Türkçe olan video yani sadece. Oyun değil.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @josrdr
T
4 sa.
Yüzbaşı

Kendi dalının dışında, başka dallarda da mı mükemmellik bekliyorsunuz hocam? Bekliyorsanız da niye bekliyorsunuz? :)
Hiçbir ürün, her türün en iyisi olamaz sanki😅
Kendi türünde kusursuzsa, yetermiş gibi geliyor bana.
Ben hiç dark souls oynamadım ama videolar izledim. En azından grafik anlamında, sanki biraz Elden Ring'in hakkını yiyormuşsunuz gibi.
Bence siz bu kadar farklı firmanın, çok nadir gerçekleşebilir bu hemfikirliliğinden rahatsız olmuşsunuz ama eğer dediğiniz gibi organize olup karar alınıyor olsa, bunu başka oyunlar için de yaparlar.
Oyun net, efsane bana göre. :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Absnthe
F
3 sa.
Yarbay

Hikayesi anlaşılmayan RYO na tam puan verilmemeli bence. Bunu sizde söylemişsiniz, demek ki tam puanlık oyun değil. Bunu dile getirmek kral çıplak demektir ve evet kral çıplak. 10/10 abartılmış inceleme puanlaması benim görüşüme göre. Oyunculardan linçlenme korkusundan 10/10 basmışlar belli ki.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @taylo84
J
3 sa.
Binbaşı

Maalesef bu konuda size katılamıyorum. Elden ring son 15 yılda oynadığım en güzel oyun.

"Kendi deneyimlerimden bahsedecek olursam, limgrave'de alt katta bir sandık açıyorsun hop seni volcano manor'a atıyor nereye gittiğini bilmiyorsun, o düşük level ile ölmeden checkpoint noktası arıyorsun ama sana vermiyor, bunun yanı sıra platform tarzı şeyler sunarak lavların üstünden atlıyorsun içine düşmeden, başka bir ışınlanma yerinde direk seni mağaralara atıyor dışarı bir çıkıyorsun gök kıpkırmızı caelid'e gelmişsin ama nere olduğundan haberin yok hop rot gölünün ortasındasın, koşa koşa bonfire'a oturuyorsun checkpoint almak için, geri döneyim derken rot gölünden geçerken bu sefer çürüme başlıyor, flask'lar bitmeden 2. checkpoint noktasına giderken millicent spawn oluyor ondan hızlı koşamıyorsun seni yakalıyor ve cart öldük."

Yer altı zindanına giriyorsun, tekerlekli at makinesi seni öldürmesin diye hem aşağı düşmeme savaşı veriyorsun hemde saklanma. Oyunda öyle bir yere öyle bir sürpriz koymuşlarki resmen korkudan ruhum çıkacaktı bunu spoil etmeyeceğim burada tadı kaçmasın diye.

Mountaintops the giants'a ilk geçişimizin atmosferi silent hill serisinde yok. Öyle bir korkunç gece kış kıyamet yansıtılmış. Nereye adım atacağız nereye düşeceğiz karşımıza kim çıkacaktan ziyade o sisin kendisi korkutuyor adamı. Bi ilerliyorsun hop karşında gargoyle gökyüzünden gelerek kafaya baltayı indiriyor. Bak bunu çoğu korku oyunu yapamıyor.

Şu anlattığım kısımdaki yaşadığım heyecanları ben hiç bir survival horror oyununda bile yaşamadım. Miyazaki neredeyse her oyunda "oyuncuyu daha fazla nasıl şaşırtırız etkileriz" üzerine düşünen bir adam. Radahn savaşında boss birden kayboluyor ortalık sessiz, gökyüzüne bi bakıyorsun meteor geliyor bakmışınki ölmüşün. Böyle sürprizler başka oyunlarda yok. Bunu yapan adam sekiro'yu bloodborne'u yapan dam. 2019 yılın oyunu olan sekiro, PC'ye çıksın diye yalvardığımız bloodborne.

Elden ring'in hikayesini hiç merak ettiniz mi? Türkçe Lore'u anlatan kanallardan bile izleyin,Rockstarın rdr2'si mi abartı, kojima'nın mgs'si mi abartı, Naughty dog'un last of us serisi mi abartı yoksa Miyazaki'nin elden ring'i mi abartı kendiniz görün.

Tanrıların arası savaşları, ranni'nin kendini bir oyuncak bebeğe hapsetmesi, ranni ve melina üzerine üretilen teoriler, birinin bir gözü diğerinin diğer gözü kapalı olma sebebiyle hala cevap bulamamış bir soru. Oyun sana hikayeyi çok gizli veriyor ama müthiş bir hikaye var altında. Öyle Sony'nin Kojima'nın sakızdan çıkma hikayeleri gibi değil. Ap ayrı bir fantastik kurgusu var hiç bir şeye benzemeyen. Öyle basitçe taht oyunu falan değil, oyun seni krallıktan bile fazla ödüllendiriyor. Oyunu bitirdiğinde "Hadi beh" dediğim nadir oyunlardan.

Anlatısı bu kadar basit olup (ara sahneler hariç) hikayesi bu kadar şahane olan başka bir oyun - (oyun serisi dark souls) yoktur.

Radahn'la Malenia'nın yenişememesi birinin kafayı tozutup çölde gezmesi diğerinin çürürken bizi beklemesi. Mohg'un Malenia'nın kardeşini kaçırması (Shadow of the erdtree'nin hikayesi de malenia'nın kardeşi miquella'nın hikayesidir zaten). Morgott'un her şeye rağmen şehri korumaya çalışması mohg'un aksine. Lansseax'ın dev şimşek mızrakıyla vurulup leyndell'in üzerine düşmesi, Lansseax üzerinde dolanıp başka bir mekana geçmenin heyecanı.

Rykard'ın yılan tarafından ele geçirilip diğer tanrılara savaş açması, o volcano manor kısmından ap ayrı bir oyun çıkar öyle şahane bir yer oyunda oynamayı en sevdiğim yerlerden biridir. Heleki rykard ve mohg'un seslendirmesi eşsizdir. Ayrıca kılıcı yılanın ağzından çıkarırken eli, raya lucaria büyücü okulu civarındaki bize saldıran el düşmanlarının aynısı.


https://www.youtube.com/watch?v=cSSrSfN5i5A


https://www.youtube.com/watch?v=hqCRSfHRfb8
Yerin altını keşfediyorsun, neredeyse yeryüzü kadar bir o kadarda yer altı haritası varmış. Hele bir ejderhaların olduğu gökyüzü şehri yapmışlar resmen görsel şölen. Abi bu oyunu anlat anlat ben bitiremem ve yemin ediyorum abartı değil. Bak ben hiç bir rpg oyununu 120 saat oynamam ve 2. kez başlamam. Bu oyunu 240 saat oynadım. Halen de oynayasım var. Saatlerce sohbetini yaparım ben bu oyunun.

Beğenmedim dememişsiniz ama abartı demişsiniz. Eğer beğenmeseydiniz kararınıza saygı duyardım her oyun herkese hitap etmez nihayetinde ama abartı derseniz kesinlikle size katılmıyorum. Gördüğü değeri sonuna kadar hak eden bir oyun.

Abartı oyun last of us serisi ve RDR 2 gibi olur. Ayrıca kojima ve oyunları gibi olur, unutmadan ben kojimanın bu oyun hakkında yorum yaptığını hiç görmedim. Bilgisi olan varsa paylaşabilirmi attığı bir twit vs olur. Souls serilerinin ara sahnelerini sinematoğrafi anlamında kojimanın oyunlarından da daha başarılı buluyorum ayrıca.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JourneyToTheWest -- 19 Haziran 2024; 23:31:16 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Absnthe
D
3 sa.
Yarbay

Millet 10/10'un anlamını bilmiyor harbiden. Böylesine bir oyun grafik, optimizasyon, müzik, senaryo, oynanabilirlik kısacası her açıdan mükemmel olmalı. Dark Souls ve sonraki serisi iyidir hoştur ama bu kriterlerden kaçını eksiksiz olarak karşılıyor ki?

Oynanabilirlik desen herkese hitap etmiyor, bir yerden sonra tekrara giriyor. Grafik desen 2015'te bundan iyi grafikli oyunlar çıkmış. Senaryo desen varla yok arasında, arayan bulur mantığında. Nerede Rdr 2 nerede 15 senedir aynı mekanikleri tekrarlayan soulslike oyunlar.

Kısacası son dönemlerde her alanda olduğu gibi oyun dünyası da çıkmaza girmiştir. Ancak birbirini taklit eden yapımlar dışında bir şey göremiyoruz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 sa.
Yüzbaşı

Hocam, kapalı anlatım diye bir yöntem vardır insanın merakını kabartıp içine çekilmenizi sağlayan. Lost bu teknikle rekorlar kıran bi dizi olmuştur.

Ayrıca;

-Oyunun grafikleri gayet iyi. Burdan bu oyuna hâlâ nasıl yürünebiliyo anlamıyorum.
-Opitimizasyonu süper. Steam Deck'te bile yağ gibi akıyo.
-Müzikler şahane.
-Lore'u çok sağlam. İlerde bi gün mutlaka dizisi ya da filmi yapılır.
-Zor sayılabilecek bir oyun ama oynaması zor değil. (Tuş, kol kullanımı anlamında)
-Tanımlamasında her ne kadar RYO yazsa da, bu oyun öyle pek RYO sayılmaz bence. Bam bam her şekilde gidiliyor.
-Bu oyunu bitiren, lanetlenmiştir ve hep bu oyun gibi bi oyun bulma ümidiyle yaşar.


"Oyuncular tarafından eleştirilmemek için, bol keseden puan verilmiş" demiş bir arkadaş. Yani ciddi ciddi bu adamların, bizim eleştirilerimize maruz kalmamak için, puan saçacaklarına inanıyor musunuz? Ben inanmıyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taylo84 -- 20 Haziran 2024; 0:36:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fbyram
F
1 sa.
Yarbay

quote:

Ben, oyunu oynarken hikayesini biraz daha anlayabilmek isterdim
Bu sizin sözünüz. Böyle düşünüyorsunuz ve tam puan almasını doğru buluyorsunuz, ilginç.
Soul-like türünde olan rpg veya arpg sayılan bu türlerde genel olarak hikaye anlaşılmıyor.
Kapalı anlatım olabilir severim bende kapalı anlatım yapımları ama bunda öyle bir durum yok. Lost'u bitiridiğinizde hikayesini anlamış oluyorsunuz. Elden Ring'i bitirdiğinizde hikayesi oturmuyor. 80 saat oynayıp ne oynadığını anlamayıp çok iyi tam puan demek tutarsız bir düşünce onu vurgulamak istedim.
Popüler olanı eleştirmek kolay değildir. Bu dlc ye 6 puan verse birisi dikkat çekerdi ve oyun fanlarınca eleştirilirdi. Demek istediğim bu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @taylo84
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.