Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
338
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TTNET (50 MBPS HİBER LİMİTSİZ) HIZ SORUNU / HIZIM BELLİ SÜRE SONRA KORKUNÇ DERECEDE DÜŞÜYOR !
S
4 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar öncelikle herkeze iyi forumlar. Yaklaşık 2 ay önce 16 mbps hiper limitsiz internet kullanıyordum, hız olarak artık biraz yetersiz geldiğini düşünmüştüm. Malum boş zamanlarımda online oyunlar oynamak için ve yüksek boyutlu oyunları Steam ve Epic Store tarzı istemcilerden daha kısa sürede indirmek için internet hızımı 50 mbps limitsiz sürümüne güncellemek istedim.

Hatta müşteri temsilcisi olan hanımefendiye izah ettim, oturduğum mahallenin altyapısı ve hat değerlerim yeterliyse bu pakete yükseltin dedim. TTnet Müşteri temsilcisi hanımefendi altyapımın ve hat düzeyimin oldukça yeterli olduğunu söyledi ve bende internetimi o pakete yükselttim.

Bu pakete geçince ilk 2 ay her hangi bir sorun yaşamadım,gayet stabil kullandım, yaklaşık 2 ay geçtikten sonra modemimin hızında belli bir saat süre geçtikten sonra ciddi bir düşüşler yaşamaya başlağımı fark ettim, hız testi yaptığımda yaklaşık olarak hızım 200 kbps download gibi korkunç yükleme hızlarına kadar düşebiliyor. İnternete hiç bir şekilde bağlanamıyorum. 

TTNET müşteri hizmetlerini arayıp arıza kaydı bırakmak istedim, ve karşımdaki kişi bir bayan olduğunun bilincine vararak yaşadığım sorunu uslubümu bozmadan kibar bir dille aktardım ve arıza kaydı bırakıp, teknik ekip yönlendirmelerini talep ettim. 

Müşteri temsilcisi olan Kadın altyapımda ve hat değerlerimde her hangi bir sorun tespit edemediği için teknik ekip yönlendiremeyeceğini beyan etti ve bana Wifi sinyal güçlendirici Repeater almamı önerdi. Sözde ana merkezden modemimin sinyalini güçlendirip bu sorunu tekrar yaşamayacağımı belirtti. Yaptığı işlemde Modemimi yeniden başlatarak fabrika ayarlarına geri yüklemesi.

Zaten bunu bende yapıyorum ve modemimin Wife hızı yükseliyor. zaten bigisayarımın İnternet protokolü ethernet kablosuyla bağlı olduğu için Wifi bağlantısına bakarak (+ 4,5 mbps) daha fazla hızlı verim alabiliyorum. Benim sorunum bağlantımın 9 ile 12 saat süre içinde korkunç seviyede düşmesi. Bu gidişle modemi aç kapa yapmaktan bozarım diye korkuyorum, modemim bozuk veya hat kaplolarımda bir problem olduğunu düşünüyorum, ama her ay internete para döktüğümüz halde TTNET'den adam akıllı teknik destek bile talep edemiyorum. müşteri temsilcisinin bana sunduğu tek çözüm yolu modemimi fabrika ayarlarına döndürüp resetlemek şaka gibi :D


Modemimin markası (ZTE ZXHN H168A v2.0) sürümü. Modeli biraz araştırdım, sanırım kendisi otomatik güncelleme özelliğine de sahipmiş. internet paketim hiber olduğu için modemim VDSL2 Modülasyon tipini destekliyor. 

Sorunum modemden kaynaklı olsa veya modemin sinyal gücünün zayıf almasından kaynaklı olduğunu düşünsem, 1000 TL 2000 TL para verip en iyi Router modele sahip üst düzey bağlantı sunan bir modem alırım sıkıntı yok. Ama modemim de her hangi bir problem yoksa boşuna para dökmemim de bir manası yok.

Eğer benim gibi 50 ve 100 Mbps gibi limitsiz pakete sahip olup da bu tarz garip hız düşmesi gibi sorun yaşayan abilerim ve kardeşlerim sorunumun çözümü için bir öneride bulunursa çok müteşekkir olurum. Muhakkak bu tarz sorunlar ile karşılaşıp benim gibi aciz olanlar muhakkak olmuştur. Cevap verip ilgilenen herkeze şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum :)

Yoksa bu gidişle TTNET müşteri temsilcisi olan zarif sesli hanımefendiler, yapay zeka gibi hep aynı replik ile konuşup, aynı çözüm yöntemlerini sunacaklar :D

- Kontollerimi yapıyorum, Kontollerimi yapıyorum, internet altyapınız ve hat değerlerinizin genel kontrollerini yapıyorum, altyapı ve hat değerleriniz internet paketinizi destekliyor, modeminizi güncel olduğundan emin olun, yeniden başlatın, reset atın veya fabrika ayarlarına geri yükleyin, ya da wifi menzil genişletici kullanın, blaaa blaaa blaaaa......
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 24 Mayıs 2024; 9:59:51 >

L
4 hafta
Yarbay

Bir yanlışlık mı var acaba; siz vdsl kullanıyor olmayasınız?Dsl link bilgisi olacak oranın resmini atar mısınız?

Genel ağ-Durum-Dsl kısmında snr-hat zayıflama yazar.

Belirli bir kullanımdan sonra hız kendiliğinden düşüyorsa; farklı adaptörle deneyin, kablo ucu jakları yenileyin, ek yeri varsa kontrol edin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lady-Of-Ice -- 22 Mayıs 2024; 21:1:23 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Hocam sanırım istediğiniz DSL link bilgileri bu olsa gerek.


< Resime gitmek için tıklayın >

İnternet kurulumunu yapan TTNET teknik servisi Modeme bağlanan DSL kaplosunu prize ek yapmışlar hocam. Dediğiniz gibi bu kablonun jaklarında bir sorun olsa bile bunu ben değiştiremem. Çünkü kendileri prizi açıp kontrol kalemi ile kaçak varmı diye dikkatli bir şekilde kontrol ettiler ve DSL kablosunu hat girişine ek yaptılar.



< Resime gitmek için tıklayın >
Modemim hemen hat girişinin yanında,DSL Kablom bağlantı düzeyimi etkilemeyecek kadar oldukça kısa zaten, ışıklarım hepsi sorunsuz yanıyor. Bu modemi yaklaşık iki senedir kullanıyorum her hangi bir sorun yaşamadım. DSL ışığım sabit bir şekilde yanıyor ve internet ışığı seri şekilde yanıp sönüyor. Yani modem pek arızalı olabilecek bir zafiyeti göstermiyor gibi.




Bu mesajda bahsedilenler: @Lady-Of-Ice
M
4 hafta
Yarbay

S
4 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Evet belirttiğiniz üzere internet paketim fiber değilmiş. Sanırım modemim fiber destekli, üstünde fiber güçlü modem yazdığı için paketiminde fiber olduğunu düşünüp yanılmışım.
Şu an kullandığım İnternet paket bilgilerim şu şekilde sayın hocam.

Erişim şekli: VDSL
Paket Tipi : Hiper Limitsiz
Erişim Hızı :50 Mbps'ye kadar
Aylık Kullanım: Limitsiz




Bu mesajda bahsedilenler: @miskindvd
L
4 hafta
Yarbay

Hız düşmesi oldunda tekrar aynı yerden bakın snr düşüyor; hat zayıflaması ve crc hata artıyor mu diye. Bende aynı priz var ama kablo prize bağlı eksiz; modemde aynı. Hız düşmesi olduğunda birinde adaptörden, birinde kablo ucu jaktan olduğunu anlayıp çözdüm. Modeme kadar 50 geldiğine göre sizde bina içi ankastreden sonra bir problem var. Hızınızda sorun olsa modemde 50 değil misal 20 görürsünüz. Snr değeriniz de normal çünkü. Müş. temsilcisi hanımın hattınız normal demesinin nedeni de o.



E
4 hafta
Binbaşı

SNR değerleri gayet iyi 75 bile alabilirsiniz.

Ev içi tesisat yada modem, bunları deneyip problem yoksa arıza kaydı bırakın güncelleme yapsınlar hattınıza



S
4 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Şimdi telefon ankastre kutuma baktım, sanki birden çok ek işlemi yapılmış ama hat ankastresinde bir problem var mıdır, onu ancak teknik ekip anlayabilir.

Peki hat ankastre kutum arızalıysa, modemi resetleyip veya aç kapa yaparak belli bir süre hızımın düzelip
sonra tekrar düşmesi normal mi ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
4 hafta
Yarbay

Normal. Kalp hastası bireyin kalbinin durup; elektroşok ile kalbinin yeniden çalışır duruma gelmesi gibi. Hastalık devam ettiği sürece aynı durumla karşılaşma ihtimali var. Benzetme ne kadar doğru oldu bilemem.
Sizin reglette de korozyon var galiba; vidalı eski tip gibi. Regletide değişip eksiz temiz hat çekmenin faydası olur gibi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

Hocam cevap için teşekkürler. Peki bu temiz hat tesisatı kurulumu için nereye müracaat etmem lazım ? Bu tarz konularda çok bir bilgim yok, beni aydınlatırsanız çok mutlu olurum :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Lady-Of-Ice
L
4 hafta
Yarbay

Kabloyu kendiniz veya elektrikçi çekerde; reglet değişimi için Telekom olabilir.

@XpressMusic34




Bu mesajda bahsedilenler: @XpressMusic34 , @Servetpanpa37
S
4 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

Tekrar teşekkürler hocam ilginiz için. Zaten bizim bina biraz eski yaklaşık 24 senelik, daha önce ev telefonu varken hat bağlantılarında teknik problemler yaşamıştık, ve sanırım babam binanın hat ankastre düzeneğinde bir yenileme yapmamış. Temiz hat çekip bir sonuca bakmakta fayda var. Zaten bizim bina tamamen müstakil bizden başka kimse yaşamıyor, kafama göre tesisatı yeniletirim, apartman daireleri gibi komşular ile uğraşma sorunu yaşamam.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 23 Mayıs 2024; 23:24:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
X
4 hafta
Yarbay

L
4 hafta
Yarbay




< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Servetpanpa37
S
4 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >

Modeme 24 saatten beri hiç bir şekilde reset atmadım, download hızım 3. 5 Mbps civarıydı, şuan kendiliğinden 50 Mbps sınırına tekrar yükselmiş:D

< Resime gitmek için tıklayın >

Bizim evin karşısında lüks modern bir site var ve orada yaşayan çoğu insanların kullandığı internet alt yapısı bizimki ile sanırım parelel.

Acaba download hızımın anlık düşmesi ve çıkması insanların internet kullanımındaki yoğunluğundan kaynaklı ve Ttnet'in kendi altyapısından da kaynaklı olabilir mi arkadaşlar ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Servetpanpa37 -- 24 Mayıs 2024; 14:49:1 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
4 hafta
Yarbay

Aynı dolaptan bağlantı varsa; kullanıcı sayısı arttıkça hız ve hat kalitesini etkiler vdsl de.




Bu mesajda bahsedilenler: @Servetpanpa37
S
4 hafta
Onbaşı
Konu Sahibi

%90 İhtimal ile aynı dolaptan olması lazım sayın hocam. Bunu öğrendiğim çok iyi oldu yardımınız için tekrar teşekkürler :)



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.