Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 6 misafir
60584
Cevap
4642058
Tıklama
90
Öne Çıkarma
Cevap: Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3030. sayfa)
İ
2 gün
Er

Merhabalar, Klimalardan çok anlamıyorum ama bana Max 24 Bin TL'ye klima lazım. En İyi seçenek bu dediğiniz klimaları önerirmisiniz ?
Oturma odası için.
Mümkünse sessiz ve uzun süre kullanılacak bir klima arıyorum.
Teşekkür ederim şimdiden.



W
dün
Yarbay

Merhaba ocak ayında aldığım klima geçen ay servis temizliği sonrası aralıksız kulak çınlama sesi ve içindeki fan dönerken sanki bir yere değiyormuş gibi tık tık ses geliyor. Kendi başıma çözebileceğim bir çözüm var mı? Servisi çağırırsam mersinde hala gece gündüz sıcak söküp götürürlerse sıkıntı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
dün
Yüzbaşı

Merhabalar, 30m2 salon+amerikan mutfak odada 9000 lik arçelik klima takılı. Yaklaşık 5 yıllık. Odayı biraz serinletsede asla istenilen sıcaklığa getiremiyor. Hele odanın kapısını açtığımızda hiç yetmiyor. (ev komple 70m2) Yeni klima mı almalıyım? Hangi marka kaç btu? Eskisini ne yapmalıyım? Şimiden teşekkürler.



P
dün
Yarbay

Klima konusunda uzman birisi olarak değil sadece bir ev kullanıcısı olarak görüşlerimi paylaşayım.

Öncelikle 30 m2 salona 9.000 Btu'luk klimayı zamanında kim-neden taktı yada böyle bir büyüklüğe neden 9.000 Btu klima uygun görüldü anlayabilmiş değilim.Çünkü nerdeyse sizinle aynı m2'ye sahip amerikan mutfak bir salonda kullanmak için kendim bile araştırma yaptığımda en az 12.000 Btu klima gerektiğini hesaplamıştım internet sitelerinden.Ama yine de kendi hesaplamalarımı bir kenara bırakıp Toshiba-Daikin-Mitsubishi Electric ve en son olarakta Panasonic bayileri ile de görüşmüştüm.Hepsi en az 12.000 Btu olmalı demişti.Hatta Mitsubishi Electric servisi eve gelip bizzat ölçüm yapmış ve o da " 12.000 Btu yeter ama bu bile sınır bir değer " demişti.

Sonuç itibarı ile ben 12.000 Btu'da karar kıldım ve 27 m2 salona ( Amerikan mutfak tarzı bir salon -ara kat ve yalıtımlı bir dairede ) 12.000 Btu'luk Panasonic Etherea modelini taktırdım.Salonda 26 derece sabitte kullanıyorum ve salon kapısı sürekli açık.Salon performansına diyecek birşey olmadığı gibi diğer odalardaki bunaltıcı havayı da kırıyor ve sıcak gecelerde rahat uyuyabiliyorum.

Yani size dönersek ; 30 m2'lik ( üstelik amerikan mutfak tarzında diyorsunuz ) bir odaya 9.000 Btu klima takarak maça zaten 1-0 yenik başlamışsınız bence.Çünkü takılan 9.000 Btu'luk Arçelik klimanın çok iyi bir seri olması lazım ki soğutma anlamında elinden geleni yapsın ama ne kadar yaparsa da o odaya sağlıklı soğutma verebilmesi zaten zor.

Diğer yandan bu Arçelik klima arızalı mıdır bilemem ama tamir edilse de sizin amacınıza hizmet etmesi zor.Çünkü 30 m2 odayı bile zar zor soğutmaya çalışan bir klimadan , diğer odaları da soğutmasını bekliyorsunuz siz.

Zaten bahsettiğiniz şartlarda klima kullanımı ( yani tek bir klima ile tüm odaları soğutma olayı ) normalde pek tavsiye edilen birşey değil.Evdeki şartlar müsaitse olabilecek birşey bu.

Çünkü normal kullanımdaki bir klima da bile ( yani tek bir odada kullanılacaksa dahi ) ; klimanın takıldığı odanın konumu , pencere detayları , binanın yalıtım durumu , ara kat olup olmaması , dairenin ne kadar güneş gördüğü , evde yaşayan kişi sayısı v.b bir sürü etken hesaplanıyor Btu tespiti için.

Yani benim tavsiyem ; öncelikle oturacağınız 30 m2’lik odaya odaklanın , ona göre bir keşif yaptırın.Ve " Oda kapısını açtığımda , odadaki klima diğer odaları da soğutsun " beklentisinden uzaklaşın.

Çünkü taktıracağınız doğru seçilmiş yeni bir klima odayı istenilen dereceye getirir ama ondan bile diğer odaları soğutmasını beklemeyin.Sadece diğer odalardaki sıcaklığı bir nebze kırar diye düşünün.

Peki odaya gerektiğinden fazla Btu'ya sahip klima taktırırsanız ne olur ?

O zaman da klima kısa sürede ortamı soğutur ve durur , tekrar çalışır-kısa sürede soğutur ve yine durur.Bu sık çalışıp-kapanma da hem tüketimi arttırır , hemde odadaki konforu ( sürekli soğutup kapandığı için ) olumsuz yönde etkileyebilir.

Ben olsaydım ne yapardım :

Eğer ki kullanılan Arçelik klima bozuk ise tamir ettirirdim ve gürültüsüz çalışan iyi bir modelse onu arka odalara yakın bir yere ( mesela yatak odasına ) taktırır ve orada kullanırdım.

Bu taraftaki odaya da en az 12.000 Btu ( ama gerçekten iyi bir markanın 12.000 btu'luk modelini ) taktırırdım.Tabii ki oda için gereken Btu hesaplamasında ; daha yüksek bir Btu değeri gerekliliği ortaya çıkarsa da o Btu’da bir klima seçerdim.Ama farklı markaların servislerinden doğru Btu tespiti için muhakkak keşif desteği alırdım...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 20 Eylül 2024; 1:9:27 >

R
22 sa.
Yarbay

varolanı yatak odasına taktırın,salona da bütçeniz elverirse 18binlik standart bir model veya iyi markaların 12binliğini taktırın.
Arçaliğin 15binliği de var , onu da düşünebilirsiniz 18binlik standart ürün yerine.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.