Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
925
Cevap
22306
Tıklama
82
Öne Çıkarma
Cevap: Yeni Hayvan Yasası Çıkıyor : 30 Gün Sahiplenilmeyen Köpekler Uyutulacak (51. sayfa)
A
dün
Yarbay

İyi ki avustralya'da yaşamıyor bu kopek"sever"ler. Eger oyle olsa kanguruları teker teker zehirlerlerdi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @coolman7
H
dün
Yüzbaşı

Nasıl tuzak kuruyorlar? Ne demis o kisi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Haziran 2024; 8:42:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
C
dün
Yarbay

ben demiştim. yasa taslağına göre sadece rehabilite edilemeyip sahiplendirilemeyen köpekler uyutulacak, diğerleri alındığı yere bırakılacak deniyor.

buna göre AKP'li belediyeler topladıkları köpeklerin çoğunu rehabilite edilemiyor deyip uyutacak. kalan kısmını sahiplendirmek için ilan açacak, sahiplendirilmeyenleri de uyutacak. böylece AKP'li belediyelerin sorumluluk alanlarında başıboş köpek sorunu kalmayacak, sokakları tertemiz olacak, çocuklar güvenle okula gidip gelecek.

CHP'li belediyeler de topladıkları köpeklerin çoğunu sözde rehabilite edip aldıkları yere bırakacaklar. böylece CHP'li belediyelerin sorumluluk alanlarında başıboş köpek sorunu devam edecek, sokakları, çocuk parkları köpek bokundan geçilmeyecek, çocuklar okula gidip gelirken korku yaşayacak, ölen çocuklar olacak.

Bu durumdan yılan CHP'li belediye bölgesindeki halk da bir sonraki seçimde CHP yerine AKP'ye oy verecek ve belediyelerin çoğunu AKP CHP'den geri alacak.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
C
dün
Yarbay

aslında yatsın kalksınlar köpeklerin kanguruları öldüremediğine sevinsinler. eğer köpekler kanguruları öldürebilseydi Avustralya köpekleri tümden yasaklayabilirdi. Avustralya hükümeti, Avustralya kıtasının doğal hayvan türlerini koruma açısından oldukça agresif önlemler alıyor. Avustralya'nın doğal hayvan türlerini yok ediyor diye milyonlarca başıboş kediyi öldürdüler. Hayvan hakları aktivistleri bağırıp çağırdı ama hiç birini dinlemedi, milyonlarca kediyi çatır çatır öldürdüler. Avustralya dünyada bir tek kedi köpeğin hayvan olmadığını hayvan hakları aktivistlerinin suratına tokat gibi patlattı. Kediler Avustralya'nın doğal hayvanlarını öldürecek, Avustralya da bunları 3-5 tane hayvan hakları aktivisti zibidi kediler ölmesin diyor diye seyredecek öyle mi?

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-48076789





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 18 Haziran 2024; 10:11:6 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
H
dün
Yüzbaşı

Fakat burada hesap etmedigin bir sey var.. CHP'liler, CHP'ye köpek problemi olsa da oy verirler onlar da ideolojik oy veriyorlar hatta AKP'ye oy veren birini fanatik değilse belki CHP'ye oy vermesi icin ikna edebilirsin fakat tüm CHP'liler fanatiktir ve bir CHP'liyi AKP'ye oy vermesi icin ikna edemezsin..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Haziran 2024; 13:28:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @coolman7
H
dün
Yüzbaşı

Bu yasayı o sekil cıkartırlar ama bak orada saldırgan köpekler olayı yoruma göre değisebilecek bir sey.. Nasıl ki, kin ve düsmanlıga tahrik sucu yetkili makamlar, savcı hakim falan nasıl değerlendirirse öyledir, yani neyin kin ve düsmanlıga tahrik oldugundan bahsediyorum, saldırgan köpek olayı da, belediye görevlileri nasıl değerlendirirse öyledir yani bir köpeğin alınabilmesi ve itlaf edilebilmesi yoruma göre olacaktır.. Bu köpeği kim saldırgan olarak yorumlayacak? Saldırgan olup olmadıgı neye göre değerlendirilecek? Sikayet edenlerin sikayetine göre mi? Köpek ısırabilir fakat alındığında saldırganlık göstermeyebilir de.. O zaman bu köpek uysal diye ellemeyecekler mi? Demek ki sikayet edenin sözüyle saldırgan olduguna karar verilecek.. Söylemek istedigim sey kanun o sekliyle bile cıksa yani bunu bile basarabilseler köpeklerden kurtulursunuz.. Bence tepki azaltma taktigi o yüzden yumusattılar..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 18 Haziran 2024; 13:37:7 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @coolman7
C
dün
Yarbay

bu yasa bu şekilde bile çıksa en azından AKP hakimiyetindeki yerler başıboş köpek eziyetinden ve köpek bokundan kurtulmuş olur diye tahmin ediyorum. Az farkla CHP'nin aldığı belediyeleri geri alabilir AKP bu taktikle. Açık farkla CHP'nin aldığı belediyeler de köpek bokunda yaşamaya devam eder. Geri alamadıkları belediyeler için de en azından seçim meydanlarında CHP'li belediyelerin sokakları köpek bokundan geçilmiyor, bak bizim belediyelerimizin sokakları tertemiz diye propaganda yaparlar.

Bu yasa bu şekilde çıkarsa dağ fare doğurdu diyebiliriz ama şu anki halinden daha iyi bir konumda olacağımız kesin. Şu an yürürlükte olan 5199 nolu yasa belediyelerin elini kolunu bağlıyor. En azından insan hayatına köpek hayatından daha çok değer veren belediyelerin elinde bir koz olacak ve hangi belediye insana hangi belediye köpeğe daha çok önem veriyor, bunu da görmüş olacağız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 18 Haziran 2024; 14:1:44 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
7
dün
Yarbay

Birileri belediyelerin el değiştireceğine kadar hayaller kurmuş; yazık... Hiçbir belediye bu yüzden el değiştirmez.

Kimsenin dikkatini bile çekmez bu.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
dün
Yarbay

Sen öyle sanmaya devam et. Eğer dediğim gibi olursa CHP belediyelerinde yaşayanlar AKP belediyelerine yolları düştüğünde kendi sokaklarında olduğu gibi her yerin köpek boku kaplı olmadığını ve ısırılma korkusu olmadan dolaşmanın rahatlığını görünce fikirleri değişecek ve CHP yavaş yavaş oy kaybetmeye başlayacak. Zaten CHP'ye her oy veren de sokakta başıboş köpek olmasını istemiyor. Her yerin köpek boku kaplı olmasından haz edenlerin oranı yüzde 2-3 civarıdır. Ama sesleri çok çıktığı için daha fazla zannediyor herkes.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @7ender
7
dün
Yarbay

yav he he

ekonomi olmuş nanay... iki it köpek yüzünden oy toplayacaklar...




Bu mesajda bahsedilenler: @coolman7
C
dün
Yarbay

Bugüne kadar hükumetin ve belediyelerin var olan kanunu uygulamadığını bilerek görmezden gelenler şimdi "aslında büyük plan var arkasında, tuzak kuruyorlar" kafasında yazıyor. Bir de "yalan söyleyip köpeklere saldırgan deriz" diye yazıp duran ve arkasında duramayan üye var. Garip.

Ciddi ciddi ülkenin sırf internette sesleri çıkıyor diye toplamda %2-3 olan ve kendilerini diğer insanlardan üstün gören bu kesime göre planlar yapacağını düşünüyorlar. Bu daha garip.



A
dün
Yarbay

Bence bunlar parti kursun, isim de buldum, KÖPTAPAR yani Köpekli Takılan Arkadaşlar Partisi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AREryilmaz -- 18 Haziran 2024; 16:12:7 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
H
dün
Yüzbaşı

Partileri varken neden bir parti daha kursunlar ki.. Hahahahaha..

Bunların medeni falan gecindigine bakma hepsi hindistan style yasamak istiyor bunlar avrupalı olmayı yanlıs anlamıslar avrupalıların sokaklarında köpek yok evlerinde var bu hintliler sokaktaki köpegi de avrupalılık sanıyorlar..




Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
A
22 sa.
Yarbay

Ideolojiye oy veren seçmeni partisinin görevlileri her gün dövsün gene de başka partiye oy vermez. Bu söylenen belediye seçimlerinde siyasete degil hizmete oy verenler için geçerli. Her iki partinin de %20 kadar ideolojik seçmeni var. Gerisi karar değiştirebiliyor. Eğer bir ilçede her yer köpek kakası içinde olup insanlar güvenle sokaklarda yuruyemezken diğer ilcede bu durum farkli olursa isler degisir.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @7ender
C
2 sa.
Yarbay

Böyle bir haber gördüm:

https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiye/akpli-guler-uyutma-olmak-zorunda-dedi-hayvanlarin-oldurulmesine-2218823

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, sokak hayvanlarının 'uyutulmasını’ öngören yasa tasarısıyla ilgili bilgi verdi. Güler, düzenlemenin yasada 'ötanazi' olarak tanımlanacağını ve bu uygulamaya kamu yöneticileri ile veteriner hekimlerin karar vereceğini söyledi.

Bu haberdeki bilgiler benim fikrimin doğru çıkacağına işaret olabilir. Hangi hayvanın uyutulacağına kamu görevlisi ve veteriner karar verecekmiş. Kamu görevlisi dediği belediye çalışanı olsa gerek. Veteriner hekim dediği de belediyenin veterineri olur sanırım. Bazı veterinerler tam bir köpek sever oluyor, köpekleri her türlü durumda aklama peşinde koşan tipler oluyor. Böyle tipleri CHP'li belediyeler işe alır, hiç bir köpeği uyutmamaya çalışıp hepsini sokağa salarlar. Bazı veterinerler de toplum sağlığını ön planda tutuyor. Onlar da köpeklerin çoğunu uyutma yönünde karar verebilir. O türden veterinerleri de AKP'li belediyeler işe alır. Sonuçta CHP'li belediyeler köpekleri öldürmedik diye reklam yapar ama sokakları köpek bokundan geçilmez, çocuklar köpeklerin dişleri arasında can verir. AKP'li belediyelerin de sokakları temiz ve güvenli olur. birkaç yıl sonra CHP'nin oyu düşmeye başlayınca onlar da yaptıkları hatayı anlayıp köpekleri uyutmaya başlarlar bence.

Aslında bence belediyelere kuduz riskli temas sayısı / belediye nüfus oranı belirli bir oranın altında tutma hedefi verilmesi lazım. Bu oran belirli bir oranın üstüne çıkarsa belediyeyi kayyum atamakla tehdit edilebilir veya kayyum atanabilir. Örneğin 100.000 nüfuslu bir ilçede yılda 100'den fazla kuduz riskli temas vakası yaşanırsa halkın sağlığını riske atması sebebiyle o belediyeye kayyum atansın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 19 Haziran 2024; 18:44:7 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @AREryilmaz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.