Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 8 misafir, 1 mobil kullanıcı
850
Cevap
377595
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: Klipsli Ets Ameliyatı oldum (el terlemesi için). (43. sayfa)
C
9 ay
Er

Herkese çok geçmiş olsun 28 yaşındayım 22.08.2023 tarihinde Ankara etlik şehir hastahanedinde baş ve yüz terlemem için koterize edilerek ets ameliyatı oldum. Önceden vücudumun hiçbir yeri aşırı terlemezdi fakat şimdi yüzüm ve ellerim kupkuru ama vücudum göğsüm sırtım bacaklarım kalçam sırılsıklam oluyor eylüm ayı havalar serinlemesine ragmen hafif sıcak arabada yarım saat yolculuk yapıyorum atletim sırılsıklam oluyor. İnanın nasıl bu rüskleri görmedim idrak edemedim başıma gelmez sandım bilmiyorum hep iyi yorumları görmek istedim galiba önceden başımdaki terleme beni sosyal anlamda rahatsız ediyordu sadece ama şimdi sürekli hastalanıyorum ağzım kurpkuru isalim geçmiyor ve vücuttaki ter bukadar çok olunca uğraşması çok zor . Benim gibi ameliyat sonrasında vücudu aşırı terleyip sonra geçen biri varsa cnkcglu@gmail.com mail adresinden bana ulaşırsa çok sevinirim. Rabbim tüm hastalara şafi ismiyle şifalar versin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 ay
Onbaşı

Refleks terlemeniz ne durumda acaba, ameliyattan memnun musun?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Yasmin09
S
geçen ay
Er

Merhaba bende 17 yaşındayım el ve ayaklarım çok terliyo ameliyat olmayı düşünüyorum sizce olmalı mıyım



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @emre510
S
4 hafta
Er

Bende aynı sorunu yaşıyorum . Ameliyatımın 3. Günü ellerim ve ayaklarım gece gündüz terlemeye başladı sizde 20 gün sonra terleme geçti mi ? Çok umutsuz durumdayım tekrar ameliyat düşünüyorum ama benim ameliyatım 6 saat sürdü ve çok zor geçti . 5. Gündeyim henüz toparlayamadım. Moralim çok bozuk dönüş yaparsanız sevinirim


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emre510
L
4 hafta
Er

13. Gündeyim ilk 2-3 gün kupkuruydu fakat yaklaşık 10 gündür ellerim hala ufak ufak nemleniyor ayaklarım da terliyor ama o dert değil zaten ameliyat ayak terlemesine bir çözüm değildi. El nemlenmesi insanı işkillendiriyor korkutuyor fakat okuduğum bazı yorumlara göre 1-2 hafta içinde kendiliğinden kaybolduğu söyleniyor umarım geçer. Gelişmeleri bildirin lütfen bende fırsat buldukça yazacağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Sedaaa555
A
3 hafta
Er

Merhaba öncelikle geçmiş olsun ameliyatı nerede oldunuz? Özelde mi devlettemi birde klipli mi yoksa normal mi oldunuz? Bende de çok fazla el ayak ve koltuk altı terlemesi var ve beni çok rahatsız etmeye başladı dönüş yaparsanız çok memnun olurum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Sedaaa555
A
3 hafta
Er

Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Ameliyatı nerede oldunuz özelde mi devlette mi? Ve şu an durumunuz nasıl acaba? Dönüşlerimiz benim için çok önemlidir. Bende de çok fazla el ayak koltuk altı terlemesi var? Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Doktor üropan diye bir ilaç verdi onu kullandım iki defa yarım doz olarak daha da beter oldum. Ellerim daha fazla terlemeye başladı denemediğim yol kalmadı. Allah yardımcımız olsun. Dönüşlerinizi bekliyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Lanterzz
A
3 hafta
Er

Merhaba şu an durumunuz nasıl. Refleks terlemeniz var mı? Memnunmusunuz durumunuzdan? Dönüş yaparsanız çok memnun olurum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @fatosaa
L
3 hafta
Er

Eğer durumundan çok rahatsızsan olmanı öneririm ben oldum çünkü canıma tak etmişti ama bunun bi ameliyat olduğunu ve sonuçlarının kişiden kişiye değişkenlik göstereceğini unutma ve kararını ona göre ver beni soracak olursan olduğumdan bu yana neredeyse 3 hafta olucak ve halimden ziyadesiyle memnunum refleks terleme herkeste oluyor kiminde az kiminde çok benim bacaklarim ve sırtımda her insan gibi terlemeler oluyor fakat hava 25 derecenin altındaysa efor sarfetmedigim sürece hiç terlemiyorum şu ana kadar 30 derece havayı da 1 gün deneyimledim o havada da 1 kere atlet değiştirdim velhasıl kelam refleks terleme beni rahatsız etmiyecek düzeyde ama tabiki herkesin genetiği ve vücudu farklı beni etmiyor diye seni rahatsız etmeyeceği anlamına gelmez. Senin bu ameliyatın risklerini göze alarak kararını vermen lazım. Ben klipsli oldum ve bu işin ehli doktorlar klips tercih ediyor o da sana kalmış. Allah kolaylık versin kardeşim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lanterzz -- 28 Mayıs 2024; 13:8:21 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ahmetpolar
A
3 hafta
Er

Öncelikle dönüş yaptığınız için teşekkür ederim. Bende el ayak ve koltuk altı terlemesi var sizde de durum bu şekildemiydi. Ve şu an elim de son haftalarda çok fazla bir artış oldu doktor bir hap verdi üropan diye terlemeyi azaltsın diye ama beni daha da beter etti. Ellerimde iyice çoğaldı. Sadece iki kere hapı kullandığım halde böyle oldu. yani kimsenin yanında duramıyorum iyice asosyalleştim. Birde üniformalı çalışanım iki aydır. Kafayı yedirtecek bir durumdayım Allah kimseye böyle bir dert vermesin. Bende bir kaç bölge olduğu için refleks terlemem fazla olacak diye çok korkuyorum daha da beter olursam diye ameliyatı göze alamıyorum. Birde sizin hangi sinirlere müdahale edildi. Birde terlemenizin şiddeti ne kadardı şu an ben marmaraya binsem bile klima çalıştığı halde ellerim terliyor. Kimseye derdimi açamaz oldum. Son olarak hangi doktora oldunuz dönüş yaparsanız çok memnun olurum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Lanterzz
H
7 gün
Er

Merhaba arkadaşlar.

Size buraya karar verme aşamanız için yardımcı olacağım ve tecrübelerimi (ameliyat sonrası etkileri paylaşacağım)

2019 Ağustos ayında İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde aşırı koltuk altı terlemesi nedeni ile bu ameliyatı oldum. Gerçekten aşırı bir koltuk altı terlemem vardı.

O kadar çokterlerdi ki yorulurdum. T-shirt,gömlek asla giyemezdim. Özel günlerde ya da date'lerde Tereson kullanırdım ama o da çok tahriş ederdi ve zararlı olduğunu düşündüğüm için çok fazla tercih etmezdim.

Neyse, operasyon 40 dk sürmüştü, uyandıktan sonra hemen ayaklarımda soğuk terleme hissetmiştim.

Eve geçtikten sonra mevsiminde yaz olmasıyla birlikte gerçekten aşırı bir terleme baslamıstı meme uclarımında altındaki bütün bölgem terliyordu, memeucunun üstü ise aşırı kuruydu yüzüm dahil ve yanaklarım yanıyordu. (ASLA GEÇMEDİ)

Dikişler 10 gün sonra alındı. Doktor ile konustum zamanla alışacağımı reflex terlemeninde azalacağını söyledi.

Dikişler alındıkta sonra tekrar eve geçtim ve ilk duşumu aldım. Duş sonrası memeucumun üstü tamamen soyuldu resmen deri değiştirmiş gibi kurumuş derim döküldü.

Bir an kendime nasıl böyle bir şey yaparım diye ağlamaya başladım.

Daha sonra iş hayatına geri döndüm koltuk altı terlemem tamamen gitmişti hatta elimdeki terlemede tamamen gitti. Fakat reflex terleme aşırı yüksekti.

İçime atlet giymeme rağmen ıslaklık tişörtüme geliyordu.

Göğüslerimdeki ağrılar 2 ay sürdü. Sanki bir tel meme uclarımdan beni cevrelemiş gibiydi. 3-4 ay baya depresyona girdim hatta üst tarafımın hiç terlememesi rahatsız etmeye başlamıştı.

Yüzümde yanmalar hala sürüyordu ki hala var. Alın ve kafa derim aşırı kuruyor yanaklarımda kuru ve sürekli yanıyor özellikle baharatlı bir şeyler yediğimde.

İlginç olan bir olayda şu ameliyat sonrası karabiber ve baharatlar omuzlarımda ve kafa derimde uyuşmalara sebebiyet veriyor. Ekşi meyvelerde keza öyle. Garip bir durum.

Daha sonrasında geri dönüş ameliyatlarını vs. araştırdım pek önermiyorlardı çünkü sinirlerin iyileşmesi mümkün değildi hele ki yakılmış sinirlerin.

Araştırma yaptım Taiwan da bir doktor başarılı bir sonuç elde etmiş t2 t3 birbirine bağlayarak yeniden birleştirmiş vs. ama o zamanlar dolar kuru 7 falandı ameliyatta 30bin dolardı şu an uçup gitmiştir.

Mecburen yeni hayatıma alışmaya başladım. Reflex terlemeyi kontrol etmeyi nefes egzersizleri ile azaltıyordum ama stres altında ya da heyecanlandığınız hiç bir egzersiz bir işe yaramıyor.

Kışın mesela bir cafeye giderseniz bacaklarınız sırılsıklam olarak dışarı cıkıyorsunuz ve donuyorsunuz :D .

Gelelim şimdiki durumuma aradan uzun bir süre geçti.

Yüzümdeki yanma hiç bir zaman geçmedi belkide aşırı kuruluktan egzama oldu. Baharatlı ve ekşi şeyler yediğimde koltuk altarım kaşınıyor ve kollarımda kafa derimde karıncalanmalar hala yaşanıyor.

Bu sıcak havalarda çok zor reflex terleme geçmedi fakat azaldı şöyle ki koltuk altım ve ellerimde artık terleme var %10 civarı geri dönmüş durumda ensem de öyle ama alnım kafa derim kupkuru.

Şu an o kadar sıcak ki mesela ayaklarım, bacaklarım, bel bölgem ve özellikle genital bölge ter içinde.

Tekrar bu ameliyat olmak ister miydim ? Açıkçası istemezdim. Kimseye de önermek istemem. Ama yine karar sizin.

Giyim tarzımı değiştirip koltuk altımla başa çıkabilirdim ama insanın başına gelmeden anlaşılmazmış.

İyi forumlar.








DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.