Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 kayıtlı üye, 17 misafir, 4 mobil kullanıcı
57373
Cevap
4448598
Tıklama
83
Öne Çıkarma
Cevap: Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2869. sayfa)
K
dün
Yarbay

dış konsol, hava akışının olması gerektiğpini söyledi satıcı ( yani kapalı balkonda bırakıldığın dışarıdan hava teması olmadğından gürültülü çalışabilir açık olması lazım dedi)

durum şu. soğutmada kompresörü soğutması gereken fan çalıştıkca balkon ısınacak. balkon sıcaklığına bağlı olarakta kompresörün soğuması zorlaşacak. verimi düşecek usta tabiriyle şişecek balkonun boyutuna göre. o yüzden dış ortama koyulması gerekli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @navigator_
K
dün
Yarbay

Legendera





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 1 Haziran 2024; 21:39:26 >


Bu mesajda bahsedilenler: @cigenderdem46
C
23 sa.
Teğmen

Eğer cambalkonun bir tek önü açıksa yani kalan 3 cephe duvarsa evet kompresör şişmesi vb. yaşanabilir. Ama 2 tarafı açıksa sorun olmuyor bende. Balkon 4 metre uzunluğunda 1 metre genişliğinde. Servis, balkon dış duvarına pek güvenmiyorum içeride yere koyalım dedi. (Belki de üşendiği için) Ben de zaten dışarıyı istemediğimden ve yerde hem direkt güneşi göreceği için performans kaybı olacağından, hem de ekstra 4 metre boru için 3000 TL(geçen senenin fiyatı, şimdi nerdeyse 2 katı galiba) vermek istemedim. Dış ünite yaklaşık 2 metre yükseklikte balkonun iç duvarına monte ettirdim fan dışarıya bakıyor, gayet havadar. Tüm camları açıyorum yazın. Performans kaybı yok aksine dışarda güneş görmediği için daha performanslı bence. Ayrıca güneş, yağış kaynaklı paslanma, deforme de olmuyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @KcRasco
K
23 sa.
Yarbay

Tek tarafi aciksa yeter hocam. Yeter ki fan kismindan ufledigi hava icerde donmesin. Balkonun 50 cm -1 m duvari varsa ust kota asilabilir hava akisi saglikli olsun diye.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
22 sa.
Yarbay

Arkadaşlar merhaba kiracıyım ve klima almak istiyorum taşındığımda söküp başka bir yere taksam klima zarar görür mü ?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
K
22 sa.
Yarbay

düzgün sökülürse hayır.




Bu mesajda bahsedilenler: @meddah58
C
22 sa.
Teğmen

İşi bilen bir usta yaparsa ve ikinci montajda da yine vakum yaptırırsanız sorun olmaz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @meddah58
Ç
18 sa.
Yarbay

Arkadaşlar klima satın alacaksanız mitsubishi electric tercih edin, liste fiyatı belli olduğu için kazıklayamazlarda, hem de uzun süre servis desteği veriyorlar. 12000 btu almanızı öneririm.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
16 sa.
Yarbay

yanlış bilgilendirme hocam. söylediğin bayi fiyatları.

2 hafta önce arkadaşımın villası için eski şirketimi aradım arçelik bayilikleri var diye. dedi ki ben şimdi fiyat alıcam gelen fiyatı direkt sana versem bile pahalı çıkarım. piyasada önceden stok çekip zam geldikçe o fiyatı koruyan ya da kısmi zam yapan firmalar her türlü ucuz kaçar sen mahçup olursun ben de olurum dedi.

yani bu hepsiburada trendyolda vs. satılan cihazların hepsi stokları önceden çektiği için zamlardan o kadar etkilenmiyor.

tüm firmalarında bayilerinde iskontosu farklı ayrıca. sen yıllık ciron 3 milyon TL ise farklı iskonto alırsın
1 milyon TL ise farklı alırsın.

ben şimdi aradım daikin fiyat aldım liste üzerinden %20 aldım fiyat. sana o liste fiyatından da verebilir, abi %5 de iskonto yaptım da diyebilir. ya da %10 la verir kaşını gözünü sever nakittir ödemesi vardır vs.
üstelik o bayide nasılsa yazın satarım diye 50 tane cihaz çekmiştir sen de stoğundaki cihazı sordun. şuan 30 bin TL listesi ama adam bunu 25 bin TL iken almış. 25 binde %20 ye kadar iskonto yapma şansı varken 30.000 üzerinden sana %5 yaptı - %10 yaptı. fiyatların karışması bu yüzden.

aşağıda Samsung 'un kendi panelinden görüntü var mesela. iskonto oranını hesaplarsın sen duruma göre

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 2 Haziran 2024; 23:18:25 >

K
16 sa.
Yarbay

bir diğer örnek viessmann klima fiyatı almış - ben alternatif arçelikte istemiştim yukarıda belirttim.
sağdaki kendi aldığı fiyat burada ve halı saha maçı yapıyorum çocuğu tanıyorum dediği kişi tarafından verilmiş. soldakini ben aldım fiyat farklı bir yerden. 3834 dolara 4912 dolar fiyat gelmiş. %28 fark var. ödeme vs her şey aynı. benim aldığım adam da para kazanıyor diğeri de. ve bu fiyatları trendyoldan almadım mesela direkt bayiden aldım. tek tek zorlasak belki uyguna da denk gelebilir yine


< Resime gitmek için tıklayın >



K
16 sa.
Yarbay

aynı durum yerden ısıtma vs. diğer işlerde de oldu da konuyu çok parçalamayayım dedim :)



C
16 sa.
Yarbay

merhabalar 12 ve 18 lik olmak üzere iki adet klima alacağım adanada yaşıyorum ve evim son katta önerebileceğiniz fp ömrü uzun olacak klima var mı? teşekkürler.



C
14 sa.
Çavuş

Evet bende kararımı ME den yana kullanıcam yarın gidip sipariş verecem 22000btu legendera siyah renk. Fiyat listesinde 108.500 tl idi 100bin tl ye düşürdü. Yüzde 30 peşin kalan world 9 taksit vade farksız. 24000lik shira plustan vazgeçtim pişman olmam umarım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ÇevreMühendisi
Ç
4 sa.
Yarbay

Hangi bayiden satin aldiniz ? Bircok bayiyle gorustum fakat liste altinda fiyat vermiyorlar. mitsubishi electric en iyisidir, pisman olacaginizi sanmam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @cigenderdem46
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.