Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
5751
Cevap
313654
Tıklama
71
Öne Çıkarma
Cevap: LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (297. sayfa)
D
3 gün
Binbaşı

Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim,biri yardımcı olabilirse çok sevinirim.Tv:77C2

Digitürk kullanıyorum,bu güne kadar herhangi bir sorun yoktu,LG'nin sihirli kumandasıyla da gayet mutlu mesuttuk,kanalları vs herşeyi buradan kontrol ediyordum,set üstü kutusu olanlar bilir.

Ta ki 2 gün evvel bir oyun moduna basayım dememle ortalık karıştı,kutu gitti geldi vs,neyse kutuyu prizden çek vs çözdüm gibi ama bu seferde kutu ne zaman standby'e girse geri açıldığında görüntü gelmemeye başladı.

Şu an hiç bir şekilde Digitürk'ü görmüyor TV,Sinyal yok ekranında öyle bekliyor,HDMI 1-2-3 hepsini değiştirdim,kabloyu değiştirdim yine yok.Sinyal yok kutunuzu açalım mı diye sorduğunda evet diyorum bu sefer kutu yeşil yani açık olmasına rağmen kapatıp kırmızı yapıyor :) Mesela daha demin aç kapa vs yaparak bir şekilde '' Digitürk açılıyor '' yazısı geldi açıldı,bu seferde renkler aşırı bozuktu,digitürk'ün ayarlarından 1080i olarak düzelttim görüntü düzeldi ama bu seferde ses yoktu.Tekrar aç kapa yaptım yine sinyal yok :)

Hadi dedim '' Cok amaçlı kumanda '' olarak kullanmayayım ama yine değişen bir şey olmadı. HDMI 3 Digitürk Set üstü kutu olarak gözüküyor ama yine görüntü yok.

Acaba diyorum kutu mu eski kaldı,tv mi çok güncel olunca bir uyumsuzluk oluştu (WEBOS23),TV'nin HDMI ayarlarına girip '' Simplink '' kapadım,HDMI Deep Colour aç kapa vs yaptım düzelmiyor.

Önerisi olan var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 gün
Yarbay

Cihazı sökün. Ev gösterge panelinde sağ üstteki üç noktaya basıp - düzenle, girişleri düzenle kısmında ilgili HDMI kısmını HDMI 3 olarak sıfırlayın.

Televizyon ayarlarında hızlı başlat kapalı duruma getirin.

Harici cihazın ve televizyonun elektrik bağlantısını kesin. 5dk bekleyin.

Cihazı bağlayın. Elektrik verin. Sonra televizyona elektrik verip açın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Devoin
D
3 gün
Binbaşı

Cok teşekkürler.

Işe yaramadı :(

Iki defa denedim hatta,ilkinde kutuyu elektriğe bağlayıp (kanal rakamı gelene kadar bekledim,digitürk her kapatıp açmada rA-1-yatay çizgiler update olması gerek,onu yapıyor,sonra kanal rakamları gelir) bekledim sonra Tv'yi prize takıp açtım.

Ikinci seferinde ise prize takar takmaz o aşamaları beklemeden Tv'yi açtım ama yok yine olmadı..

Cok garip ya hakikaten,saçma sapan bir şey.

Digitürk servisi çağırdım,insallah sorun kutudandır yoksa boş boş yok Tv'in hdmi'ı bozuk yok kablon bozuk akıllar verecekler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
T
3 gün
Yarbay

Hazır servis gelmişken kutu yerine modül isteyin 👍🏻...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Devoin
D
3 gün
Binbaşı

Güzel fikir bir deneyeyim şansımı :) Kesin modül yok diyecekler ama denemekten zarar gelmez.Gerçi +Plus kutu var bende,modülde durdurma geri sarma yoksa işime çok yaramaz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tayaydin
T
3 gün
Yarbay

Digitürk tecrübem hiç olmadı ama soundbar sayfasının bazı model Digitürk kutularının HDMI-CEC sorunlarına sebep olduğu paylaşılmıştı, belki yaşadığınızı sorunun sebebi de budur. İnce işçilik ile HDMI kablosundaki bir telin bükülüp iptal edilmesi ile çözüldüğüde yazıldı.
Hepsi bir yana modül daha kullanışlı gelmişti gözüme. Tek kumanda konforu, kanalların taşınabilir olması falan cazip özellikler. Tam ihtiyacınızı karşılayabilirmi bilmiyorum ama durdurma, geri sarma USB'ye bağlanacak bir HDD ile çözülür.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Devoin
D
3 gün
Binbaşı

Muhtemelen öyle bir durum söz konusu,özellikle diğer cihazları tekrar denedim farklı hdmi portlarında onlarda sorun yok.Insan supheye düşüyor hdmi soketlerimi bozuldu diye :)

Cok teşekkürler tekrardan fikir için,yarın bir gelsinler soracağım modülü.

Yarın update geçerim tekrardan,belki sorun yaşayanlara çözüm olmuş olur.




Bu mesajda bahsedilenler: @tayaydin
D
2 gün
Binbaşı

Güncelleme geçeyim..

Geldi bugün Digitürk,önce bendeki Plus Sagemcom kutunun yenisini denedi,sonuç alamadık,ardından 4K kutu getireyim dedi,onuda denedik oda olmadı,telefonla diğer arkadaşını aradı '' LG Oled '' diyince oda ona Plus kutularda uyumsuzluk başladığını bir kaç Samsung modelinde de aynısı olduğunu söyledi.

Cözüm ise Vestel üretimi cüzdan kadar düz kutuyu koyarak alabildik,hiç bir özelliği yok :)

Muhtemelen HDMI protokolünde bir uyumsuzluk başladı,ee dedim düzeltmeyecekmisiniz '' Yok dedi,samsungcular 1.5 senedir '' bekliyormuş,bişi düzelmez abi dedi,cozum olarak en basic kutuyu takıp gidiyoruz dedi.

Modülü de sordum,onun içinde Antendeki LHR değişmeliymiş,uğraşmak istemedim,yan oda üyeliğide bozulacaktı çünkü..

Neyse konuyu daha fazla dağıtmadan,belki ileride başına böyle bişi gelen olursa fikir vermiş olsun diye yazdım..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 gün
Yarbay

Aslında böyle durumlarda araya HDMI switch yada soundbar gibi bir cihaz koyup televizyona dolaylı yoldan bağlantı yapmayı denemek lazım. Belli ki direkt bağlantıda sorunları olan cihazlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Devoin
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.