Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
52
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Camasir makinesi pompa pervanesi takili kaliyor
P
2 hafta
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaslar merhaba.

Ariston hotpoint Aqualtis camasir makinem var. Arada bir alt kapagin oradaki su bosaltma pompasinin pervanesi takili kaliyor ve f05 hatasi veriyor. Makinenin programini sikma moduna getirip, asagidaki kapagi acip pervaneye 1 kez dokundugumda tekrar calismaya basliyor ve sikma islemini gerceklesirip kalan suyu da bosaltiyor. Fakat bu esnada banyo icerisine de bir miktar su akiyor elbette kapagi takana kadar.

Kazana giden koruklu hortuma, pompaya kadar her bir parcasini sokup temizledim, icerisinden corap ya da herhangi bir malzeme cikmadi.

Prosestat hortumuna kadar tum giderleri kontrol ettim, tertemiz, sorun pompanin pervanesinde gozukuyor.

Perveneye takili bir sey yok, pislik yok, neden donmuyor olabilir? sadece pervaneyi degistirsem olur mu yoksa komple pompayi mi degistirmem gerek?

Tesekkur ederim.



M
2 hafta
Yarbay

Gider pompa motoru arızalı zaten. Diğer yerlere bakmanızın manası yok.
Bir tane mıknatısın ucuna pervane takılı ve bu parça plastik yuvasına giriyor. Dış kısımda bulunan bakır sargı sayesinde oluşan manyetik alanda mıknatıs ve dolayısıyla pervane dönüyor. Bu sayede su boşalıyor.
Mıknatıs dağılır, küçük parçaları kopar, pervane parçalanır, mıknatıs içine su dolar, yuvası genişler, pislik tıkar, sargı yanar bozulur.
Bozulunca yeni motor takılır. Tamiriyle uğraşılmaz.

https://www.youtube.com/watch?si=lOJQI3wdRODR_Bk0&v=mrIiewxq8jE&feature=youtu.be


https://www.youtube.com/watch?si=S3ffTmCsdSgpsFGk&v=qBcNMshTo18&feature=youtu.be


https://www.youtube.com/watch?si=pHDTssJnBWFgN2eb&v=FcCDenIRPc0&feature=youtu.be



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.