Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
505
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Kredi kartımdan bilgim dışında yapılan işlem itirazım kabul edilmedi. 53 BİN TL YARDIM
R
3 hafta
Teğmen
Konu Sahibi

Geçtiğimiz hafta Finansbank GO kredi kartımdan 3 kere harcama yapılmış. Toplam harcama 53.000 TL tutuyor. Bugün telefonuma gelen 1000 TL'lik provizyon SMS'i ile haberim oldu. Hemen bankayı aradım, kartı kapattılar ve işlem itirazı başlattılar.

Ancak işlemlerin telefonuma gelen şifre ile girilerek yapıldığı için işlem itirazımı olumsuz olarak değerlendirmişler.

Müşteri temsilcisi bana; işlemler için şifre geldiğini, şifrelere tıklanıp girildiğini falan söyledi. Ancak kesinlikle bana hiçbir bildirim ve SMS gelmedi. Bu işlemler bilgim dışında yapılmıştır.
İkinci yapılan işlem olan Ozanpa'yı aradım, bana işlem ile veya PTTAVM.COM ile alakalarının olmadığını söylediler, ekstrede gözüken adları o kişilerin değiştirmiş olabileceğini söylediler, savcılığa başvurmamı ilettiler.

Bugün savcılığa dilekçemi verdim. Kartımda 53 bin TL borç gözüküyor arkadaşlar benim ne yapmamı önerirsiniz? nereye başvurayım yardım edin lütfen.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



P
3 hafta
Yüzbaşı

Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben tüm kartlarımı internet ve telefon ile alışverişe kapalı şekilde tutuyorum. İnternet alışverişi yapmadan önce açıyorum akabinde tekrar kapatıyorum. Herkese de kartlarını bu şekilde kullanmalarını tavsiye ederim. Kart bilgileri bir şekilde birinin eline geçiyor ve internet alışverişi de açık olunca kod gelmeden çekim yapılabiliyor. Hakkınızı arayın bankayla sürekli iletişim halinde olun ve bundan sonra kartlarınızı internet alışverişine kapalı şekilde kullanın. Ben bu zamana kadar hep böyle kullandım ve hiçbir sıkıntı yaşamadım. İnternet alışverişi kapalı olmasına rağmen çekim yapılmışsa ( zannetmiyorum böyle olsun ) eğer o bankadan uzak durun. Böyle rezillik olmaz çünkü.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
3 hafta
Teğmen
Konu Sahibi

Normalde ben de tüm kartlarımın internet alışverişini kapalı tutuyorum. Ancak bu kartı daha yeni almıştım, banka tarafından şöyle kampanyalar var böyle taksitlere bölüyoruz diye reklam yaptılar Finansbank GO kredi kartı diye. Bu kart yeni geldiği için internet alışverişini kapatmayı unutmuşum. Başıma iş açıldı böyle işte. canlı müşteri hizmetleri; telefonunuza şifre gelmiş o şifre ile alışveriş yapılmış böyle olunca bir şey yapamıyoruz diyor. Ancak ne bir şifre geldi ne de bir bildirim.

Dün savcılığa da dilekçemi verdim.

bu gece uyuyamadım zaten uykum da kaçtı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realacc -- 11 Mayıs 2024; 10:39:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @phoenix3434
P
3 hafta
Yüzbaşı

Yalan söylüyorlar inanmayın siz tarafıma herhangi bir kod gelmedi diye ısrar edin ve kayıt açtırın. Finansbank'ı ne kadar sevsem de ( limit ve müşteri memnuniyeti açısından ) sistemlerini pek güvenli bulmuyorum maalesef. GO kart bende de var ayrıca Enpara kredi kartı da var ortak limitli. Keşke en başta kapatsaymışsınız ama unutmuşsunuz. Kod gelmeden çekim yapılınca ilgili tutarı karta iade etmek zorundalar diye biliyorum. Bir tanıdığımın da kartından çekim yapıldı 200 lira civarındaydı galiba. Kod gelmeden çekim yapıldığı için tutarı karta iade ettiler. Peşini bırakmayın kod gelmemiş size iade etmek zorundalar.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @realacc
M
3 hafta
Teğmen

Hocam cihazınızda yüklü bir uygulama sebep olmuş olabilir mi?
Eğer kod gelip işlem tamamlandıysa yardımcı olmazlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 hafta
Yüzbaşı

Android kullanıyorsanız Eset mobile indirip telefonda trojen var mı bakın.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

D
3 hafta
Binbaşı

Benim telefonumun sim kartını fiziki olarak hiçbir bayiden çıkartmadan, kopyalama yapmadan benim hattım üzerinden başkası aranıp dolandırılmaya çalışılmış. Ben bunun yüzünden mahkemeye çıktım.

Hattım benim yanımdaydı ve ben yurt dışındaydım. Telefonumun hattını bizzat kendim bayiden aldım ve o bayiden aldığım günden beri asla telefonumun hattını kaybetmedim yedek sim bile çıkarmadım. Ona rağmen benim numaram üzerinden başkası aranabilmiş. Hatta BTK bu hat yurt içinde sinyal almış diye mahkemeye delil bile sunmuştu. Ancak ben anlattım beraat aldım.

Ben bunu size şu yüzden anlattım, Türkiye'de öyle işler dönüyor ki maalesef ülkemizin en yetkili kurumu bile açıklama yapamıyor. Bu Deepweb, Hack, CC diye tabir edilen illegal işlerde o kadar uzmanlaştılar ki ne yerel bilir kişiler ne de yurt dışı kaynakları nasıl yapıldığını anlamıyor bile. Bankanın 3d secure kodu girilmiş diyip itirazı kabul etmemesine sakın morel bozmayın ve dibine kadar da bu işin peşine gidin. 80 milyonun verileri panelde 30 40 TL'ye satılırken bir sms servisini telefonunuzdan almak zor olmasa gerek.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

X
3 hafta
Yarbay

A
2 hafta
Er

Çok geçmiş olsun. İnternet alışverişleri sanal kredi kartı üzerinden yapılmalı her zaman.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 hafta
Yüzbaşı

Hocam yüklü miktar geçmiş olsun gelişmeleri bekliyorum



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: Alicann003


DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.