Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
51810
Cevap
4031021
Tıklama
105
Öne Çıkarma
Cevap: TÜRK TELEKOM/TÜRKCELL/TÜRKSAT FİBER OPTİK ALTYAPI ÇALIŞMASI [ANA KONU] (2591. sayfa)
M
2 gün
Yarbay

Bunlar kesinlikle dahili tesisatta kullanılan (OBK denilen) fiber optik kablolar. Zaten Ispanak Namık da bunu az yukarıda teyit etmiş durumda... Benim anlamadığım fotoda rulo halinde iki top kablo gözüküyor ve bunlar bir yerden çıkıyor (ya da bir yere giriyor); acaba nereden? Fotodan tam anlaşılamıyor...

Sonuçta bu kablolar abonenin dairesi ile binada uygun bir yere konulacak ve OFDK denilen bina içi fiber sonlandırma (Telekom'un dışarıdan getirilecek fiber kablosunun sonlandırılacağı) ve bina içi fiber dağıtım kutusu arasında çekilecek. Daire içinde de ONT denilen küçük bir kutuda sonlandırılacak.

Sizin yapmanız gereken öncelikle binaya böyle bir kut takılmış mı?

Takılmışsa işiniz kolaylaştı demektir. Söz konusu kutuda Fibernet (=GPON/FTTH) Telekom tarafından (Santral'dan) aktif edilecek ve OFDK-Aboneler (Daireler) arasında OBK çekilecek. Bu OBK çekim işini bazen Telekom taşeronlarına yaptırıyor, bazen de abonenin yaptırmasını istiyor.

Eğer bu OFDK halen binaya takılmış ise T.Telekom'un "olağan" programına göre birkaç hafta içinde abonelere GPON/FTTH bağlantısı sağlanacaktır. Sizin yapabileceğiniz (sadece sizin değil, diğer bina sakinlerinin de...) bağlı olduğunuz Telekom Md'ne gidip "biz şu adresteki ADSL ve VFSL aboneleri olarak FTTH dönüşümü istiyoruz" tarzında basit bir dilekçe vermeniz. Bu işleri biraz daha hızlandırabilir de...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mito1172
M
dün
Yarbay

Bilgi için teşekkürler o kablolar şöyle oradan mevcut telefon ve internet kablosu geçiyor o yüzden oradan çekmişler her katta 2 daire var o yüzden de her kata 2 kablo koymuşlar. fakat kutu falan yok hocam apartman girişine de resimde görülen tek top kablo koyup gitmişler kutu ne zaman takılır meçhul bu gün Telekom'da işim vardı bayan memura sordum biz bir şey yapacak mıyız diye yok dedi iş bitince biz soracağız da pek de bildiğini sanmıyorum memurun bakalım ne olacak


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mafaky
M
dün
Yarbay

Tersinden iş yapmışlar. Normalde önce binaya dışarıdan ana fiber optik kablosunun getirilip bodrum vb.bir yerde OFDK'nın takılması lazım ki o kutudan katlara ve dairelere OBK'lar çekilsin. Şimdi daire girişi sayılan noktalara 2'şer top OBK bırakıp gitmişler.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mito1172
M
dün
Yarbay

Aynen her şeyimiz ters zaten ki adsl hat var o bile anca 14 hız geliyor fiber nasıl olacak Allah bilir belki de yıllar geçer getirmeleri




Bu mesajda bahsedilenler: @mafaky
M
dün
Yarbay

Dün İstanbul Fatih sokaklarında gezerken yine parçalanmış kapağı olmayan ve açık bırakılmış bir çok Fiber dağıtım kutusuna denk geldim. Fiber geldi artık 20-30 yıl bu altyapı ile hizmet verilir sanıyor insanlar, ama bilmiyorlar ki Fiber dağıtıcı kutular eski bakır saha dolaplarından çok daha uyduruk ve dandik, 3-4 seneyi bulan Fiber dağıtım kutuları hep çatlamış kırılmış dağılmaya başlamış, oysa ki 1980 1990 larda yapılan bakır saha dolapları 30-35 yıl ayakta kalmışlardı.
Fiber altyapı daha halkımızın %25ine ulaşmışken yapılan bu altyapının da parçalanıp gittiğini görmek içler acısı, incecik kıl gibi Fiber kablolar binaların balkon demirlerine cırtlar ile tutturuluyor, kalın turuncu kabloyu bile sabitlemek yerine cırt kelepçe ile tutturuyorar, o kablonun ağırlığını da dağıtıcı kutuya yük oluyor, bina içi kutular çocuklar tarafından darman duman ediliyor, bina içinde doğalgaz borularına cırt kelepçe ile taşıyıcısı bile olmayan kablolar takılıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
24 sa.
Yarbay

Bence çok şikayetçi olmayınız! Hindistan olmamız için daha alacak çok yolumuz var!!!




Bu mesajda bahsedilenler: @miskindvd
M
19 sa.
Yarbay

Selamlar, şuanda türk telekom altyapısından 1000 mbit hız alıyorum. Daha önce bu sözleşmeyi başka ilde iken yapmıştım ve şuanda farklı bir ildeyim yani nakil yaptırdım. Yeni ilde de hızımın tamamını alabiliyorum ancak taahhüt yenilemesi sırasında altyapı olarak maksimum 100 alabileceğimi söylüyor müşteri hizmetleri. Halihazırda 1 gbitlik altyapı varken başka hız sunmuyorlar. Bu normal midir?


< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
17 sa.
Yarbay

Normal bir cevap değil; MH tarafından ekrana bakılıp söylenilen ezbere bir cevaba benziyor.

Eğer taahhüdüzün bitmesine 120 günden az kalmışsa, T.Telekom Sitesinde On-Line İşlemlere giriniz ve orada Paket Yenileme Seçeneğine bakınız. Zaten 1000 Mbps tarifesinde olduğunuz için size tek yenileme seçeneği olarak yine 1000 Mbps'lik fiyatların çıkması lazım (6 + 12 = 18 aylık taahhüt süresi için...). Ya oradan yenieleme yapınız (ama 30 Haziran sonrasında göreceğiniz fiyatlara yeni zam gelmesi çok muhtemel...) ya da telefonla MH ile tekrar konuşunuz (hatta daha iyisi bağlı bulunduğunuz Telekom Md'deki MH ile yüzüyüze konuşunuz...).


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muco
M
16 sa.
Yarbay

Hocam 3,4 defa geri çevirdim MH yi ama 100 den başka alternatif sunmuyorlar. Online sistemde de iki paket gözüküyor

- 1000 mbps ilk 6 ay 460 TL, kalan 12 ay 920 TL
- 1000 mbps ilk 3 ay 559 TL, kalan 9 ay 859 TL

Ben 500 mbps ye ikna 8 kampanyası ile 529 TL - 629 TL fiyat almıştım ama faydalanamıyorum şuan.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mafaky
X
11 sa.
Yarbay

M
2 sa.
Yarbay

Siz yeni taahhüt döneminiz için tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? Yani 1000'lik pakette mi kalmak, yoksa daha düşük bir pakete mi geçmek? Bu arada taahhüt süreniz ne zaman bitecek?

Size (telefonda görüştüğün) MH ısrarla 100'lük tarifeyi öneriyorsa, bu ekranlarında öyle yazdığındandır ama bunun da arkasında teknik bir gerekçe vardır. Yani şu anda hizmet aldığınız Telekom Santralindeki OLT (Fiber port) kapasitesi yetersizdir.

Siz başka ilden nakil yaptırdığınız için sizin mevcut paketinize dokunulmamış. Ama o porta sadece siz bağlı değilsiniz (Fiber'de, VDSL'de olduğu gibi santral-abone arasında bire bir port bağlantısı yoktur. Fiber'de bir port çok sayıda aboneye bölüştürülmüştür...). Şimdi size mecburen 1000 Mbps tanımaya devam etmişler ama imkan olup sizin OLT portunuza bağlı diğer aboneleri görebilseniz onların hep 100 Mbps ile sınırlandırıldıklarını görürsünüz. Açıkçası 1000'lik olarak siz "tek" kaldığınızdan arada "idare edilmektesiniz!"

Fakat Telekom yeni taahhüt döneminizde, sizi bir bakıma "yeni abone" olarak görmek isteyeceğinden sizi de 100 Mbps'ye mahkum etmek teamülünde.

Korkarım ki bunu MH ile yüz yüze görüşseniz bile halledemeyeceksiniz.

Bu açıdan bakılırsa, sizin yeni taahhüt dönemi için paketinizi on-line üzerinde düzeltmekten ya da yenilemekten başka çıkar yolunuz yok.

Siz baştaki sorularıma cevap verirseniz size bir yöntem önerebileceğim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mafaky -- 6 Haziran 2024; 10:20:35 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Muco
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.