Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
886
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: GPT-4o sonrasında dil öğrenim uygulaması Duolingo’nun hisseleri çakıldı (2. sayfa)
H
3 hafta
Yüzbaşı

Sen LLM'e o soruyu sordugun zaman, LLM, kelimeler ve kelime öbeklerindeki istatistiksel iliskiyi belirliyor ve bunun icin karmasık matematiksel algoritmalar kullanıyor. Senin sordugun sorudaki, önemli kelimeleri belirliyor ve bu kelimelerle iliski yanıtlar üretiyor. Tabii bu yanıtları üretirken, önceden eğitildigi veritabanındaki bilgileri kullanıyor. Veritabanı dedigimiz sey cok büyüktür. 500 GB civarında olabilir. 500 GB'ın neresi büyük diyebilirsin fakat 500 GB metin dosyasını falan kastediyorum.. Fakat bu LLM'nin senin sordugun sorunun bağlamını ya da senin o soruyu sorma amacını anladıgı anlamına gelmez. Cünkü böyle bir sey yapabilmesi icin LLM'nin mesela senin gibi bilincli olması gerekir..

Mesela sen bana o cevabı yazdın simdi sana diyorum ki, bana yazdıgın cevabı dön bir daha oku ne yazmıssın bir tekrar anla diyorum.. Sen bunu yapabilirsin fakat LLM yapamaz.. LLM sana verdigi cevabın farkında değil..

Sen okudugun zaman sana mantıklı ve bilge gibi geliyor olması, onun ürettigi cevabın zeka sahibi bir seyden cıkmıs oldugu anlamına gelmez.. Her zaman dogru olacagı anlamına hic gelmez.. Insanların da verdigi bilgiler her zaman dogru degildir fakat biz LLM verdigi cıktıyı anlıyor mu onu tartısıyoruz..


LLM, senin gibi bilinc sahibi olmadıgı icin, verdigi cıktının ne anlama geldigini bilemez..


Ayrıca LLM kullanarak kodlama yaparsanız patlarsınız. LLM'nin ürettigi kod calıssa bile dogru düzgün debug edemez ve kod kalitesi cok düsüktür.. Kodların calısmama ihtimali daha fazladır ayrıca karmasık programları, sıfırdan LLM'den yazmasını istersen yazamaz, zaten programlama biliyorsan, belki kafandaki projeyi parcalara ayırarak, adım adım bölebilir ve her adımı LLM'ye sorabilirsin ve bu sekilde kod isteyebilirsin.. Yine de bu sekilde yazılım üretmenin anlamadan copy paste yapmaktan farkı yoktur





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mayıs 2024; 11:8:0 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @srkn
H
3 hafta
Yüzbaşı

Anlatmayacaksın değil anlatamayacaksın.. Cünkü sen o konuda hicbir sey bilmiyorsun.. Bilmedigin konuda, bir sey anlatamazsın, bak ben anlatıyorum ama sen anlatamıyorsun..

Cünkü bilmiyorsun..


Sen en iyisi benim yazıları al LLM'ye bir paste yap bakalım, senin LLM hazretleri ne diyecek?


Ben bilincliyim, verdigim cıktıyı anlarım diyecek mi?

Sen LLM'ye sor, LLM kodlasın sen pastelersin..

Sana bundan sonra ben değil LLM cevap versin..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mayıs 2024; 11:32:5 >


Bu mesajda bahsedilenler: @swat882
S
3 hafta
Binbaşı

yazdığınız cevabı okuyup adam akıllı cevap yazacaktım ki, şu cümleyi gördükten sonra vazgeçtim:

< Resime gitmek için tıklayın >

yapay zeka ile yazılım anahtarı üreten var, siz hala yapay zeka kendi kendine bir şey üretemez diyorsunuz.

diğer üye arkadaşların yazdığından da görülebileceği üzere, sizin niyetiniz az çok belli...


maksadınız kışkırtmak anladığım kadarı ile...

o yüzden bir sonraki cevabınıza(küfür veya hakaret içermedikçe) cevap yazmayacağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Headlong Into Carnage
H
3 hafta
Yüzbaşı

LLM sizleri hicbir zaman gercek bir programcı yapmayacak.. LLM'den kopyala yapıstır yaparak programcı olma niyetiniz varsa bunu unutun..

Böyle bir hevesiniz ve niyetiniz oldugu icin, hayal kırıklıgına ugruyorsunuz ve gerceklere karsı cıkıyorsunuz..

Fakat böyle bir sey mümkün olmayacak


Ayrıca LLM'lerin, programcılara olan ihtiyacı ortadan kaldıracagına dair bir takım hevesleriniz varsa bunu da unutun.. Böyle bir sey de mümkün olmayacaktır..

En fazla, upwork gibi sitelerde, copy paste kodlarla PHP'den 5 dolar kazanan hintli programcılar bundan etkilenir.. Ha hintli programcının kodu ha LLM kodu fark yok..


Cünkü programlama her seyden önce, insan yaratıcılıgı gerektiriyor.. LLM'ler de yaratıcılık da yok..

O yüzden biz burada LLM değil, insan yaratıcılığına sahip, gercek programcılar calıstırıyoruz..

Yani bu da olmayacak..


Fakat sizler kesinlikle programcı olmayacaksınız, cünkü LLM'den paste yaparak olmaz ve yapay zeka diye bir sey yok..


Bilgi paylasımına karsı, yani bir LLM'nin nasıl calıstıgını, düzgün bir sekilde izah etmeme karsılık, argüman üretmeden, üretemeden, iste cevap veririm ama vermem gibi numaralarla, direkt ad hominemle sahsıma sebepsiz saldırdıgınız icin sizi de engelledim..

Bundan sonra sorularınızı LLM'ye sorunuz.. LLM'ye sorsaydınız size, ben bilincli degilim ben verdigim cıktıyı anlamam dayı diyecekti.. Bunu bana sormanıza bile gerek yoktu esasen.. Hem LLM'lere güveniyorsunuz, hem de gelip bana soruyorsunuz sonra da aldıgınız cevaptan memnun kalmayıp, düzeysiz bir üslup kullanıyorsunuz.. Cünkü amacınız en basından, bilgi paylasımında bulunmak değil, gereksiz yere offend oldugunuz bir konuda, sahsıma satasmada bulunmaktı..

Özetle, beni sacma ve mantık dısı argümanlarla mesgul etmeyiniz..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 16 Mayıs 2024; 12:42:40 >


Bu mesajda bahsedilenler: @srkn
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.