Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
183
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İBB Meclisi'nde 'Deniz Gezmiş' ve 'Edanur' tartışması
N
4 hafta
Er
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >
Yeni yönetim döneminde İBB Meclisi’nin ilk gerilimi idam edilen Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının oturumda anılması nedeniyle çıktı. CHP’lilerin Gezmiş ve arkadaşlarını anmasına AKP’liler ve MHP’liler tepki gösterdi. MHP’li Orkun Ayhan’nın Gezmiş ve arkadaşlarına “terör örgütü” benzetmesi yapmasını CHP’li üyeler masalara vurarak protesto etti.

İBB Meclisi mayıs ayı oturumlarının ilk birleşimi meclis 1. Başkanvekili Nuri Aslan başkanlığında Saraçhane’deki başkanlık binasında gerçekleştirildi. Yeni dönemin ilk gerginliği Deniz Gezmiş yüzünden çıktı. Oturumu yöneten 1. Meclis Başkanvekili Nuri Aslan yaptığı konuşmada, mayıs ayının önemli tarihlerine dikkat çekti.

2019 yılında 6 Mayıs günü İstanbul seçimlerinin iptalini kara gün olarak niteleyen Aslan, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını idamlarının yıldönümü nedeniyle anarak “Yaşasın tam bağımsız Türkiye” dedi. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş söz alarak Aslan’dan kendi ideoloji ve siyasi kimliğinden bağımsız tarafsız olarak meclisi yönetmesini isteyerek YSK’nin seçimlere iptal etmesinin kara gün olarak nitelemesini eleştirdi.


< Resime gitmek için tıklayın >
Gökkuş “YSK kararını da AHİM kararını da eleştirebilirsiniz ama kara gün diyerek hakaret edemezsiniz” dedi. Aslan’ın Deniz Gezmiş ve arkadaşlarını anmasına da tepki gösteren Gökkuş “Deniz Gezmişlerin idealleri, sizin ideolojik tercihniz. Gezmiş ve arkadaşlarının yöntemlerinin kabul edilmesi mümkün değil. Önce sizin partiniziniz geçmişi ile helalleşmesi gerekli. O oturuma kimler katılmadı? CHP özeleştiri yapmalı” dedi.

MASALARA VURDULAR

MHP Grup Başkanvekili Orkun Ayhan da Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mecliste anılmasını doğru bulmadıklarını belirterek Gezmiş ve arkadaşlarının bir çok soygun ve gasp olayına karıştıklarını, Türk polisine kurşun sıktıklarını savundu. Bu sırada CHP’li meclis üyeleri masalara vurarak Ayhan’ın protesto etmeye başladı. Oturumu yöneten Nuri Aslan, “Yanlışını doğrusunu tarih eleştirir. Ortamı gerecek, şehir efsanesi olmuş şeyleri burada söylemeniz doğru değil” uyarısında bulundu. Konuşmasına devam eden MHP’li Ayhan, Gezmiş ve arkadaşlarının devlete silahla başkaldırdıklarını ve bir terör örgütü olduklarını söyleyince tepkiler yükseldi. Meclis üyeleri masalara vurmaya devam etti, zaman zaman sözlü sataşmalar yaşandı. Söz alan CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan da “Onlar ne derlerse desin 3 fidanı anmaya ve ‘Tam bağımsız Türkiye’ demeye devam edeceğiz” dedi.


< Resime gitmek için tıklayın >
KÜÇÜK EDANUR’UN ÖLÜMÜ TARTIŞILDI

Ardından soru önergeleri verilirken de gerginlik yaşandı. AKP’li Meclis Üyesi Şeyma Aktaa, 5 yaşındaki Edanur Gezer’in Küçükçekmece’deki Menekşe Sahil Parkı’n İBB'nin yaptığı kazı çalışmasında oluşan su birikintisine düşerek hayatını kaybetmesiyle ilgili soru önergesi vererek İBB’yi suçladı. CHP’li Meclis Üyesi Elmas Arus, “Edanur’un acısını derinden hissediyoruz. En başından beri ailenin yanındaydık” dedi. Edanur’un annesinin kimlikliğinin olmamasına ve kampta yaşıyor olmalarına dikkat çeken Arus, İBB’nin sorumlular hakkında soruşturma açtığını ancak annenin kimliksiz olması nedeniyle Aile Bakanlığı’ndan kimse hakkında soruşturma açılmadığını söyledi.

“FITRAT DEMEDİ”

AKP Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olaydan 5 gün sonra olaya Cumhurbaşkanı tepki gösterince tweet atmasını eleştirdi.

CHP Grup Sözcüsü Gencay Özcan da İmamoğlu’nun talimatı ile olaydan 2 saat sonra idari soruşturma başlatıldığını belirterek “Tweeti attığında ilgilendiğini söylemek doğru değil. Biz bu konuyla ilgili grup olarak çok üzgünüz. Cenazeye katıldık, ailenin evine gidip acılarını paylaştık. Bir tek bu olayı siyasete alet etmedik. Onu siz yaptınız. Olay siyasete alet edilince başkanımız tweet atarak bilgilendirme yaptı. ‘Sorumlular cezasız kalmayacak’ dedi. ‘Bu işin fıtratı bu’ demedi. Bu konu siyaset üstü bir konu” karşılığını verdi.

Konu tartışılırken meclis üyeleri arasında sözlü gerilim yaşandı. 

Sözcü





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 13 Mayıs 2024; 21:2:15 >

N
4 hafta
Yarbay

Ben de Twitch rapçisi Elanur ne alaka diyordum. Meğerse başlıkta yazım hatası varmış.

Ekleme: Hata düzeltilmiş.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nForcer -- 13 Mayıs 2024; 21:18:32 >

M
4 hafta
Binbaşı

BU CEHAPE DE ALEM AYOL
HEM İŞ BANKASININ ORTAĞI KONUMUNDALAR, HEM DE İŞ BANKASI ŞUBESİNİ SOYAN DENİZ GEZMİŞİ ANIYORLAR


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 hafta
Yüzbaşı

iş bankasında işe giremediysen bu taktiğinle beraber güreş öğren vakıfta başlarsın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Maraz Alinin sağ kolu
K
4 hafta
Yarbay

Adam haklı. Deniz bir suçludur.



L
4 hafta
Yüzbaşı

Şeyh Sait neydi peki?Deniz Gezmiş devlet rejimini değiştirmek için örgüt kuran ve silahlı eylemlerde bulunmaktan (banka soygunu vs) çekinmeyen biriydi.Şeyh Sait'te aynı amaçla 1925 yılında ayaklanan ve Deniz Gezmişten daha çok kan döken birisiydi.Her ikiside aynı suçtan idam edildi.Bugün ise Şeyh Sait'in adı asıldığı meydana verildiği gibi bir de gider ayak kayyum belediyesi devletin yapmış olduğu bulvara onun adını verdi.Söz konusu Deniz Gezmiş olunca ise birileri onun devlete karşı ayaklandığını hatırlamış...Gözlerim yaşardı...

Bu arada Deniz Gezmiş'i savunduğum anlamını kimse çıkarmasın.Benim nazarımda Cumhuriyet rejimi yerine 'şeriat' düzeni getirmek isteyen ile 'komünist' düzen getirmek isteyen aynıdır.Hem Şeyh Sait hem de Deniz Gezmiş Atatürk'ün kurmuş olduğu rejimi yıkmak ve değiştirmek isteyen kişilerdi..Benim itirazım bu kişilerin sahiplenilmesi ve bu konuda ayrım yapılması...Şeyh Sait'in adı meydanlara ve bulvarlara veriliyor ise Deniz Gezmişte anılır...Ne bekliyorlardı ki?Son 20 yılda devlete ve rejime ayaklanan kim varsa 'baş tacı' edenlerin bugün Deniz Gezmiş üzerinden 'milliyetçilik' taslaması komik oluyor...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
4 hafta
Yüzbaşı

İzmir Adnan Menderes Havalimanı adlandırmasını düşününce 20 yıl dan çok daha eski ve planlı bir ortak akıl olduğu ortada.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Long Nightt
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.