Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
89
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Evi ısıtamıyorum psikolojim bozuldu
D
2 hafta
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

Hayatımda ilk defa eve kendi başıma çıktım, 1+1 65 metrekare bir ev kuzey cephe güneş almıyor ve 1. Kat ev. Yatak odasında, tuvalette ve salonda 1 er adet petek bulunuyor. Evde mantolama yalıtım mevcut, pencereler de kaliteli ancak ev, dışarısı 30 dereceyken bile serin oluyor.
Havalar biraz ısındı, geceleri soğuyor. Geceleri yorganın içinde sıkı sıkı uyuyorum resmen. Kaloriferi 42 dereceye ayarlıyorum ama hiç ev sıcaklığına neredeyse etkisi bile olmuyor. Ancak 46-47 dereceden sonra evde sıcaklık hissedilebiliyor ki o da 10 derecelik havada kaloriferi 46 da açsam, yine içerisi öyle sıcacık olmuş dedirtmiyor. Hafif ısınıyor sadece.

Tuvaletteki havalandırma direkt olarak filtre olmadan dışarı bakıyor ve büyük bir açıklık yapmışlar. Bende orayı kare şeklinde köpükle kapattım, bir de havalandırma menfezi koydum, çok ince aralıktan da olsa hava girişi oluyor ama düşük seviyeye indirdim iyice kendi imkanlarımla. Salondaki mutfak havalandırmalarını poşetle doldurdum hava girmesin diye. Rezillik resmen hahaha.

evde baymak eco4 kombi bulunuyor. bu havalarda böyle olacaksa kışın benim bu evi ısıtmak için 50-55 derecelerde harıl harıl kombi çalıştırmam gerek demek oluyor. Bu da yüklü bir fatura demek oluyor. Bazen kiram düşük diye salla yakarsın diyorum verirsin 1000 lira gaz parası diyorum ancak o kadar para verip yine evde şort tişört gezemeyecek olmak psikolojimi bozdu resmen.

ne hevesle çıkmıştım eve..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 hafta
Yarbay

Büyük ihtimal yalitim falan yoktur . Yalıtım var derler ama maliyetten kısmak için koymamış olabilirler. Malesef yeni yapılan evlerin hepsi böyle dandik .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.