Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
189
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ucucu yaglardan parfüm yapmak isteyenler burada toplanalım
E
4 hafta
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba,2-3 ay kadar once tuvaletin camını acıpta havalandırmadan kotu kokular gelmesi uzerıne,camı acmadan ıcerısını nasıl guzel kokulara bogabılırım dıye basladıgım bu yolculukda,kolonya yapımı,cubuklu oda kokusu yapımı,buhurdanlık alıp icinde dogal mum yakayım diye bal mumu alıp,pamuk ipi bulup,dogal mum yapımı,oradan difüzore terfi edip gercek koku kaynagaını bulup,rolonumuzuda evde yapalım deyıp son nokta olarak parfum yapımına kadar gelmıs bulunmaktayım :)

Parfum yapımı dıgerlerı kadar basıt deıl yalnız.Bu asamaları gerceklestırırken bırcok ucucu yag markası denedım,herkes saf satıyor herkes durust ama gel gor kı pıayasanın %95 i saf maf deil,baya markadan urun alıp bol kese harcayıp tukettıgım hatta ıcını bosaltıp attıklarımda oldu,su anda ıkı uc marka var saf yaglar bulabıldıgım,bu konuyuda cozduk sukur,en onemlı kısım saglam hammadeyı bulmak zaten.

İlk mesajdan uzun uzun yazıp insanları yormak istemiyorum,kısaca bu noktaya gelısımı anlattım,bu konularda kaynak bulmak cok zor,bılenlerde paralı egıtım vs seklınde sunuyor.Bizim evde kendımız ıcın yapacagımız parfum ıcın kursa gıdıp paralar vermeyede pek gerek oldunu dusunmuyorum,en azından sımdılık.Eksik kaldıgımız noktalarda bırbırımızı tamamlarsak basarı elde edebılecegımıze de ınanıyorum.Noktalı harflerı pek kullanamıyorum kusura bakmayın,ingilizce bir klavye aldık,boylece ıdare edıyoz ıste.

Parfum konusuna da kısaca degıneyım ve baslangıcı yapmıs olalım,ınsallah ılgı olur konuya.Elimizde yaglar olduktan sonra bir kac sekılde parfum yapılabılıyor.1.katı parfum 2.tasıyıcı yag ve ucucu yagların bırlesımı ıle hacı yagı gıbı surulerek kullanılan parfum 3.ucucu yag ve alkol ıle yapılan parfum.
İlk degınmek istedıgım alkol ıle yapılan,kımısı su katmaya gerek yok derken kımısı katılmalı dıyor,bu konuda sıkıntı cekıyorum,su karısımdan ayrısıyor,manyetık karıstırıcı bıle aldım ama nafıle.Burada devreye emulgatorler gırıyor,onlardanda aldım bır kac cesıt ama doz ve karısımda sıkıntılar cıkıyor,Polisorbat 20,Sıvı Soya Lesitini E322,Toz Soya Lesitini E322 ,Sodyum Stearoil Glutamat SG,Dipropilen Glikol DPG ,bunlar bugun elıme ulastı,garantı olsun dıye baya bı cesıt aldım ama acıkcası bekledıgım gıbı rahat temız bır ıs cıkaramadım.Bu urunlerın hangısı parfumumuze daha uygun,50 ml bır parfumde 10 ml yag 30 alkol 10 ml su kullanmayı dusunurken bu emılgatorlerden kac ml kullanacagız ve formulu bozmamak ıcın suyumu eksıltecegız alkolumu vs vs gibi konuları bolca konusmamız gerekecek.



S
4 hafta
Yüzbaşı

begendiginiz esansiyel yag markalari hangileri acaba? gorduklerimin neredeyse tamami dediginiz gibi saf satmiyor cunku, ne ile karistirdiklari da belli degil.


oncelikle hangi alkolu aldiginiz onemli. alkolun icinde su zaten mevcut. parfumlerin bir kisminda da kutuda yazan su zaten alkolden gelen sudur. endustriyel olcekte uretim yapanlar bazi urunlere su katabiliyorlar. hem maliyet dusurme amaciyla hem de parfumde en basta gelen sert alkol kokusunu azaltmak icin. ancak sizin evde yapacaginiz parfumde buna gerek yok. zaten alkol 5-10 saniye gecmeden ucup gider. ustune evde kullanacginiz su ile sikintilar yasayabilirsiniz. buyuk firmalar butun faktorleri kontrol ettigi icin su kullanabilir ama evde sadece riski arttiriyor. ha isterseniz saf su diye gecen urunu katabilirsiniz, deiyonize su kullanabilirsiniz ama onun disinda kullancaginiz urunler parfumu bozabilir. distile su ise baska suyu bulamazsaniz kullanilacak bir urun. ben yine de tavsiye etmiyorum su kullanimini. sadece edc ve belki edt tarzinda bir parfum yapiyorsaniz olabilir ama onun disinda gerek yok. zaten parfumeride kullanilan materyellerin cogu ve ozellikle sizin kullanacaginiz yaglar suda cozunmez. karsilastiginiz sorun da buradan geliyor.


dpg gibi urunler temelinde cozucu gorur. mesela elinizde cok guclu bir koku var ve siz bunu cok cok dusuk oranlarda kullanmak istiyorsunuz. 0.01 gram diyelim. onu ayarlamaya ugrasmak yerine alkol veya dpg gibi bir maddede %10 oraninda karistirirsaniz ayni oranda kokuyu daha rahatca ekleyebilirsiniz. burada alkol de kulanabilirsiniz tabi ama bazi materyaller alkolde rahatca cozunmedigi icin dpg gibi yontemleri tercih edenler var.

ama dpg sizin temel tasiyiciniz olamaz. elbet roll on tarzi yag bazli parfum yapmak istiyorsaniz bir secenek olabilur ancak alkol temelli parfumde kullanmaniz gereken etanoldur. dpg denemissinizdir cok kalin bir yapiya sahip zaten. ancak internette okudugunuz islerin onemli bir kismini karsilayamaycak ne yazik ki. benzer materyaller olarak ipm ve tec falan da kullanabilirsiniz. ancak alkol temelli parfum yapacaginiz icin ilk tercihiniz alkol olmali.

%20 su cok cok yuksek bir oran. ozellikle %20 gibi yuksek bir esans orani kullandiginizi dunusursek alkol orani %60a kadar dusuyor. bu da genelde kullandiginiz %80 alkol oraninda cok daha dusuk. bu durumda suyu tamamen cikarip alkol kullanmak en iyisi olacaktir. tabii ki kullandiginiz alkolde bagli degisir bu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi siraog -- 30 Nisan 2024; 17:32:18 >

E
4 hafta
Çavuş
Konu Sahibi

Evet konuya ilgili birilerine gormek guzel,burada marka onermek veya kotulemek yasakmı bilmiyorum,yasaksada bilgisizligimize verip bagıslasınlar,iamac insanlar guzel urunlere ulasabılsın.Su anda 2 marka var kullandıgım,birincisi gland markası,ilgili bir firma urunleri saf bir tık pahalı,aynı derece saflıgına inandıgım ve cogu yagı daha ucuz olan ikinci firma Botalife.Saf yazdıgı halde saflıgına inanmadıgım ama 5 ml lik siseleri cok guzel kokan bir markada favorilerimde,diger ikisinde her yag bulunmuyor,ama bunda hepsi var saf olmadıgını bilsemde kokuyu tecrube etmek acısından kullanıyorum,marka adı el attar.İlk yag aldıgım butik bir isletme var yanılmıyorsam 3 cesit uretiyor onlarda saf,hidrosolleri de var guzel siselerde,https://www.antnaturalcure.com site guncel degıldır bir urun alacaksanız telefon ile iletisim kurmalısınız.İlk yazdıgım iki marka trendyolda urunleri var ben orada zinde şifa adlı satıcıdan alıyorum,hem cok iyi bir esnaf hem sitesinden daha uyguna satıyor,siteyi arayıp sordugumda daha uygun sattırmasak hic satamazlar dediler mantıklı gibi.

Esas konumuza gelecek olursak,alkol baslı basına sorun zaten,wogens kimyanın kokusu arındırılmıs ipa sı var,uzerinde yazıyor zaten parfum ,oda kokusu gibi islerde kullanmak icin gelistirilmistir diye,iki uc kez aldım guzel urun.Karsılastırmak icin baska markadan saf ıpa aldım,wogensin kendisindende numune saf ıpa istedim,kullandıgım gercekden kokusu azaltılmıs.Saflıgına gelince 99.1 yazıyorlar ama ben alkolmetre ile olctum,98 gibi sonuc aldım,alkolmetre kucuk boy tam iyi sonuc vermeyebilir diyorlar ama her sekilde 96 sı var o alkolun yani buda demek oluyor ki alkolde pek su yok.

Ben olayı baya abarttım,herseyden cok cok aldım,sacma paralar yatırdım yani,ama sonuca gitmek icin malesef cokca denemeler ve cok malzemeye ihtiyac oluyor.Su kısmına gelirsek tabiki eczaneden saf su aldım,aslında bende yag ve alkol ile yapmayı dusunuyorum,hatta ilk karıstırdıgımda alkol cok kokarken 1 gun sonra yagın kokusunun alkolu bastırdıgını farkettım bu da beni umutlandırdı ama aklımdaki sorun su, ucucu yaglar tasıyıcı yag olmadan cilde zarar verebiliyor,alkolde saf iken cilde zarar verebiliyor,ikisini birlestirdigimizde cildimize zarar verir mi acaba,vermezse tabiki daha guzel yapmasıda kolay.Tasıyıcı yag eklersek bu seferde onlar alkolde cozunmuyor,emulgatorler vs burada baslıyor ısın ıcıne gırmeye,alkol ve ucucu yag harıcınde ne eklersen ekle,emulgator kullanman gerekekcek gibi gorunuyor.Aldıgım urunlerı dunden berı denedım ama cok kolay bi is deil,ama kafamda biseyler olustu.Lesitin ve sg100 daha cok krem vs katı formlu urunlerde kullanmak ıcın gibi anladım verdigi kıvamlara bakarak ve nedense zeytınyagı ıle ne kadar eklersem ekleyeyım tam bır karısma olmadı.Dpg zaten ayrı bise hatta neden ve niye kullanmam gerekiyor onu bıle bılmıyorum,bırı soyledıgınde elımde olsun dıye aldım ıste :) illede su katacaksam benim isimi gorecek olan polisorbat 20 bunu anladım,oranıda yagın 1 katından fazla bır oranda olacak ama ne kadar fazla onu ılerde anlarız tam olarak.Bunu kullanırsak yag kadarda katarsak,suda ekleyecez o zaman alkole yer kalmıyor o zamanda bır cıkmaza gırıyoruz.

Simdilik bu kadar,daha cok konusulacak sey var ama zamanla yavas yavas oturacak taslar bakalım.Bu arada emulgatorleri https://www.hammaddeler.com diye bir siteden aldım,trendyoldada urunlerı var,elito ve tito adında,kesinlikle bulasmayın derim,bana gelen 5 urunun birinin skt sı 10 uncu ay ucunde skt yazmıyor,loot numarası varmıso radan ogrendık 05.2024 dediler,skt sine 3 gun kalan urun yollamıslar,belkide gecti hic guvenim kalmadı,hatta sg100 u videolarda az mıktarda yagla karıstırıyorlardı ben ne kadar kullandıysam olmadı,urun bozulmussa belkı ondanda olmuyor olabılır bosa ugrasıp duruyoruz ıste.Ne oranda kullanmalı dıye soruyoruz, sorunuzu ıletıyoruz dıyorlar o gun kımse gerı donmuyor,paranızı cope atarsınız yani oyle soylıyım.

Birde alkol yag karısımına su ekledıgımde dıkat ettım mıs gıbı kokan parfumun kokusu bozuluyor alkol gıbı kokmaya baslıyor gıbı geldı,tabi kokular zmaanla yerlesecek ama,benim ilk sabitlestirmem gereken konu,parfumu ne katarak yapacagım?bunu netlestırdıkten sonra zaten elımde yaglarım ve alkolum var,gerısı zamana ve denemelerime kalmıs.



S
4 hafta
Yüzbaşı

dediginiz markalarin hepsini denemedim ama ust duzey olmayanlara bakmistim. fena degiller dediginiz gibi. alkol ile karistirma konusunda sorun olmadiysa iyi gayet. icinde jojoba gibi seylerin bulunmamasi onemli. digerlerini de denerim. tesekkurler bilgi icin :)

normalde ipa kullanmamak gerekir kokusu ve ciltte yaratacagi kurutucu etkiden dolayi ama bu marka iyi is cikardiysa olabilir. eger ipa ile parfum yaptiysaniz kullanimi kokusuz bir nemlendirici ile beraber yapin bence. 95 ve ustu her alkol yeterli parfum yapimi icin. eger 96 alkol var diyorsaniz kalan su parfumeri icin yeterli olacaktir. en en fazla %1-2 oraninda su ekleyin. bence gerek yok ama cok dusuk oranda parfum yapacaksaniz ve ilk 5 saniye gelen sert kokuyu istemiyorsaniz olabilir. onun disinda bir geregi yok bence. gereksiz yere baska materyaller eklemeye yol aciyor. polisorbat 20 genellikle alkol degil de su bazli parfum yaparken kullaniliyor. su eklediginiz icin karisim sorununu cozmek icin koymussunuz tabi ama duz alkol ile yaparsaniz gerek kalmaz.

yaglarin cilde zarar verme riski alkolden bagimsiz olarak var. ozellikle dogal urunlerden yapildiklari icin fototoksik riskleri var. bunu onlemek icin sentetik materyallere bakabilirsiniz. ancak dogal yag kullanmak istiyorsaniz da ifra regulasyonlarini, cosmetic ingredient review kurulusunun tavsiyelerini incelemeniz lazim. herhangi bir yagin orani parfumde su orani gecmesin diyorsa ona sadik kalin. boylece cilde zarar verme riski azalmis olur. ancak narenciye yaglarini kullaniyorsaniz parfumu kullandiginiz bolgeye gunes kremi uygulayin. gunesin cildinizi yakma riski var. alkol verecegi zarar ise normalde kurutucu etkinin otesine gecmez. alkolun icinde ne oldugunu bilmeden konusamam. bazilari etanolu metanol ile denature ediyor ki asla kullanilmamasi gereken bir urun bu. ipa ise boyle zarari olmamasina ragmen cok kurutucu bir alkol. onu da nemlendirici ile cozebilirsiniz.

tasiyici yagin tek ozelligi alkol gibi parfumu cozmesi ve alkol bazli parfum yapmak istemeyenler icin alternatif olmasi. ozellikle alkolun tuketilmedigi ulkelerde bir donem parfumler bu sekilde uretiliyordu. ama onlar da cilde surmek icin spreye uygun degiller.

soya lestini falan gerekli olmayan urunler. sizin temel cozucunuz alkol. bazi urunler alkolde cozunmeyebilir (ozellikle kati maddeler) bu durumda da dpg, ipm, tec ve dep gibi maddeler devreye giriyor. dpg ve ipm cok temel kaliteli maddeler. tec daha pahali ama yine ise yaradigi durumlar var. ancak bunlar alkolun cozemedigi durumlarda kullanilir genelde. kendi basina kullananlar da var ama onlar genelde yag bazli parfum yaptigi icin biz alkol ile cozuyorsak kullanmaya gerek yok. sentetik kullanmayacaksaniz da dpg cok gerekli olmayabilir. mesela narenciye yaglari dpg ile iyi karismaz. maddeleri arastirip bakmak en iyisi ama elinizde bulunmasi iyi olmus bence.

uyari icin de tesekkur ederim. hic almamistim onlardan ama 2-3 gun sonra sktsi gececek urunu gondermek buyuk ayip. isi duzgun yapan yerleri bulmak gerekiyor, uzun uzun arayip.



E
4 hafta
Çavuş
Konu Sahibi

Aslında alkol ve ucucu yaglardan yaptıgımı kullanmadan once,gliserin ve defne hidrosolunden yaptıgım krem tarzı bir urunum var ikisinide yarı yarıya kattım,onu parfumu sıkacagım yere surup oyle sıkmalıyım bundan bahsediyorsunuz galiba?Dun ucucu yag,alkol ve su katarak yaptıgım karısıma bugun once yag kadar ml polisorbat 20 kattım karıstırınca karıstı tamam oldu derken,sonradan ayrısma oldu,tekrar ekleme yaptım yagın birbucuk katına cıkarmıs oldum zaman gecınce gene ayrısma oldu,1.1 den 1.3 e kadar deneyınız yazıyodu sıtede ama o mıktarda bıraz abartı gıbı o zaman sadece yag ve polisorbatı bas gec :) azıcıkda suya yer kalıyor ıste.Bu su karıstırıp emulgatorlerle baglama ısı baya sıkıntılı bır ıse benzıyor anladıgım kadarıyla,ben ilk hedef olarak sadece alkol ve ucucu yaglardan denemeler yapacagım gibi,yoksa cok zorlarsam strese giriyorum.İceriye ucuncu bir madde girdiginde oyun bozuluyor,bu sabit yag olsun polisorbat olsun su olsun,dpg olsun,hemen ya alkol tarafına yada su tarafına gecıyor biri,tam homojen karısımı yakalayamıyoruz nedense.Tasıyıcı yaga ucucu yag karıstırmakda guzel oluyor,kucuk rolon sısesı alıp 8-10 ml bileklere surerek kullanmakda hos olur gibime geliyor.Su anda ucucu yagı %30-35 bandında tutup gerisini alkol ekleyerek yapmayı dusunuyorum,yag yuksek olunca alkolun oranıda bıraz azalmıs olacak,%65-70 lik alkolde zaten yeterli olacaktır koruyucu ozelligi icin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanbey -- 30 Nisan 2024; 19:31:59 >

S
4 hafta
Yüzbaşı

illa oyle bir urun degil ama her turlu nemlendirici olur.

ben kendime 3-4 parfum yaptim simdiye kadar ve hic su katma geregi duymadim. basta cok bilmeden kullanirim diye almistim ancak sonra nasil yapilir diye okuyunca duz alkol ve maddelerimi karistirip gectim.

zaten ev yapimi parfum genel olarak esanslarin, kokularin alkol icinde karismasi. dpg dedigim gibi bazi maddeleri cozerken kullanilir ancak alkol ile tamamen karisir. sadece kalin bir yapisi oldugu icin cok kattiginiz durumda vucutaa yapiskan bir katman birakabilir ama orani iyi ayarlarsaniz hic problem olmaz.

30-35% yuksek bantta bir parfum icin normal seviyede. ama sunu soyleyim elinizde hangi maddeler olduguna gore degisir orani. mesela bir madde %1 ustune cikinca alerjik etki yapiyorsa sorun olusturabilir. onlara dikkat edip yapin. alkol orani da gayet yeterli olur bu durumda. zaten bu esans orani ile su katmanin hic geregi yok. %5-10 yapiyorsaniz olabilir belki ama yuksek oranlarda olmamali.



E
2 hafta
Çavuş
Konu Sahibi

Bir suru sise aldım,kucuk kucuk denemeler yapıp icine neleri kattıgımı not alıp ustlerıne numara koyup bı kenara koyuyorum,bakalım biraz zaman gecınce guzel seyler cıkacakmı ortaya...
Burada parfum notaları paylasacaklar varsa buyursun,netten arastırıyorum bi yandan ama buradanda kopya cekebılırsek iyi olur.Mesela,sedir agacı, tarcın,lavanta,limon gibi gibi denenmis guzel sonuclar vermis,hazır notalarınız varsa denemek isterim.
Su anda sadece ucucu yaglar ve alkol ile ilerliyorum,ortalama %35 lik yag oranları ile yapıyorum.Direk tenime kullanmıyorum genelde elbiseme sıkıyorum hem az riskli hemde yogun oldugundan vucut ısısına gerek kalmadan buram buram kokuyor zaten.Leke bırakmıyormu diyen olacaktır,acıkcası bilmiyorum,koyu renkli seylere sıkarak denedim hep.



E
geçen hafta
Er

Merhabalar,
Ben de bir süredir uçucu yağları buhurdanlıkta kullanıyordum. Amatör olarak kolonya-yağ karışımları yaparak kendi parfümümü üretmeyi denedim ama istediğim performansı yakalayamadığım için bıraktım. Şimdi bu konuyu görünce tekrar deneme hevesi oluştu, elimde bazı yağlar var ancak nereden başlamam gerektiğinden emin değilim. Bu konuda önerebileceğiniz kaynaklar var mıdır?
Hangi yağlar parfüm yapımında tercih ediliyor genel olarak? Elimde papatya, biberiye, lavanta, nane, okaliptus gibi yağlar var, ancak pek parfüm havası vermiyorlar.
Yağlar için ortalama nasıl bir bütçe ayrılmalı?
Alkol olarak votka tarzı şeyler tercih edilebilir mi? Sakıncası nedir?



E
geçen hafta
Çavuş
Konu Sahibi

Vallaha bana zehir bulasdı,sacma sapan paralar harcamaya basladım,tam bitti derken eksik olan bir koku daha cıkıyor karsıma,bu orjinal degilmis derken baska bir marka daha cıkıyor,yani butcenin ucu bucagı yok malesef.Burada onemlı olan,sahte urunlere bulasmadan paramızı cope atmadan dırekt orjinal saf urunlerle bulusabilmek,bunuda kullanıcılar paylasırsa ancak olur.Ben baya bi markanın yaglarından alıp doktum mesela.
Burada saflıgından emin oldugumuz markalarıda paylasalım bence,ne kadar cok kisiyi orjinal markalarla bulusturursak o kadar iyi.
Alkol olarak etil bulunamıyor malesef,ama ben izopropil alkol kullanıyorum bi sorunda yasamıyorum,ama kokusu arındırılmıs ipa bendeki,markanın taahudu o yonde,hatta arındırılmamısındanda numune ıstedım gercekden fark var kokuda,dereceside 99.9 yazıyor ama bendekı alkolmetre nekadar dogru olcdu bilemem ben 98 olarak kabul ediyorum.Nedense linki ekleyemiyorum,adını yazayım,wogens kimyanın sitesinde kokusu arındırılmıs saf ıpa diye geciyor 1 lt 220 tl,whatsapdan iletisime gecerseniz 5 lt lik de yollayabiliyorlar.



E
geçen hafta
Çavuş
Konu Sahibi

Yag markalarına gelince yukarılarda da yazmıstım ama,Gland,botalife, bu ikisinden baya bir yag aldım,bunlarda bulamadıgım ama baska markada olan yaglarda var yagları bayagı pahalı ama onuda yazayım youngsouls,ilk yazdıgım ikisinin saflıga eminim diyebilirim,ucuncusu saf bile olsa cok pahalı,ama zor bulunan bazı yagların olması,secenek haline getiriyor.Mesela tonka fasulyesi yagı var kolay kolay bulunmuyor ama bu markada var,bazı pahalı yaglar var 1 ml 500-900 tl gibi olan 10 ml lik siseleri onlarda 600-1000 tl arası mesela eger gercekden orjinal ise denenebilirde bilemiyorum.Kendilerine bi kac mesaj attım,urunlerinin %98 i hindistan menseili,hepsi nasıl hindistanda yetisiyor diye,verdikleri cevap su,hindistanın en buyuk yag firmasıyla calısıyoruz,orada yetismeyen urunleride ithal edip orada yagını damıtıyorlar,o yuzden mensei orası yazıyoruz dediler.Daha once kullanan veya firmayı bilen varsa bizi yonlendirebilir.Marka onerileriniz varsa dinlemeye hazırız.
piyasada sentetik olmayan vanilya bulamazsın mesela,bu markada 10 ml 900 tl civarı,gercekten distilasyon ile elde edilen saf vanilya oldugunu bilse insan o paraya kıyar,zaten orjinal parfum fiyatlarına bakın,3000 den baslıyor,saf yaglardan yaptıgınız parfumlerde emin olun onlar kadar net kokacaktır,sorun surda olusuyor,hangi nota hangisiyle ne oranda uyum saglar o biz acemilerin cozebilecegi bisey deil malesef.
Ama ben kendim denemeler yapıyorum,bazan cok guzel kokular cıkıyor ortaya,kalıcılıkda oluyor,su anda sadece ucucu yag ve alkol kullanıyorum, 1 olcek yag 2 olcek alkol dıyebilirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkanbey -- 20 Mayıs 2024; 14:31:38 >

E
2 gün
Er

Hocam bu konuda bu kadar hevesli olmanızı takdir ediyorum. Dediğinizde haklısınız, biraz acemi kaldığımızdan parfümler kadar başarılı olamayabiliyoruz ama kendi ürününü kullanmanın keyfi bir başka oluyor. Ben şuan büyük bir bütçe koyabileceğimi düşünmüyorum, ama kokuları tanıma amacıyla daha düşük bütçeli ürünlerle denemelerimi yapacağım.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.