Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
185
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Fuzul Ev Pişmanlıktır
S
3 hafta
Er
Konu Sahibi

29.12.2022 tarihinde 400.000 Tl değerinde ev almak için Fuzul Ev ile sözleşme imzaladım. Enflasyonist ortamdan dolayı ev bedelini 750.000, 1.000.000, 1.500.000, 2.000.000 ve son olarak da 05 12.2023 tarihinde 4.000.000 olarak güncelledim. Her revize işleminde gruplar yeniden oluşuyor ve kura işlemine baştan başlıyorsunuz. Kısa sürede kurada ismim okundu ve talihli oldum. 2024 mayıs ayında ev teslimatı yapılacak evraklar teslim edildi. Ayrıca ödemelerde bugüne kadar herhangi bir aksama olmadı. Ta ki iş ciddiye binip son temsilciyle görüşene kadar. Evi buldum pazarlık ettim işi bitirdim. Ev sahibi ilanı yayından kaldırdı. Şu aşamaya kadar her şey normal. Olay buradan sonra kopuyor. Evin rayiç bedeli 650.000 görünüyor ki hemen hemen tüm evler bu şekilde. Son ana kadar toplamda 6-7 temsilci değişti (tamamı işten ayrıldığı için) Her temsilci değiştiğinde özellikle de son 3 temsilciye tapu masrafının ne olacağını ısrarla sordum ve aldığım cevap bundan 3-4 ay öncesine kadar rayiç bedel düşük gösteriliyor herhangi bir sürpriz olmaz şeklinde oldu. Çünkü 4.000.000 ev için 160.000 tapu masrafı çıkıyor. Son görüşmemde Fuzul Ev 4.000.000 öderse tapu da o şekilde olur BDDK bizi sıkıştırıyor MASAK ceza kesiyor şeklinde cevaplar aldım. Bu konuda yapabileceğimiz herhangi bir şey yok şeklinde cevaplar aldım. Çözüm üretin dediğimde yine çözüm yok dediler. Ödemek zorundasınız dediler. 160.000 tapuyu da kabul etmek zorunda kaldım ama sorun yine çözülmedi. Bu durumda da 650.000 rayiç bedel varken bize 4.000.000 üzerinden tapu gösterildiğinden ev sahibi aradaki farkın %15-%35 arasında gelir vergisi riski ile karşı karşıya kaldığı için evi satmaktan vazgeçti. Fuzul Ev başımıza is açacak dedi (haklı). Bizde ev heyecanı falan kalmadı. Fuzul Ev çağrı merkezini arayıp durumu anlattım onlar da sözleşmenin dışına çıkmayız dedi. Sözleşmeyi incelediğimde tapu ile ilgili sadece müşteri tapu masraflarını karşılar şeklinde konuyla alakası olmayan bir madde var. Karşı tarafın vergiden muaf olabilmesi için evin en az 5 yıllık olması gerektiğini öğrendim ki temsilcilerin de bundan haberi yok. Ve bana şöyle aklıma hiç gelmeyen zeka ürünü bir çözüm ürettiler: siz 5 yıllık bir ev bulun! Fuzul den ev alamıyorsam Fuzul Ev ne ise yarıyor! Çözüm üretme sıfır. İlk gittiğinizde size 3.000 5.000 ödeme ile ev sahibi yapıyoruz banka kredilerinin durumu ortada diyerek sihirli sözcüklerle tatmin ediyorlar. Ama 4.000.000 vererek sıfır ev alamayacağınızı ya da tapu masrafından bahsetmiyorlar. Fuzul Ev den yeni ev almanız imkansız. Mağduriyetten başka bir şey değil bulaşacak arkadaşlar bunları bilerek başvursun çevrenizde Fuzul düşünen varsa bilgilendirin. 4.000.000 para vereceksiniz sıfır ev alamayacaksınız!




A
2 hafta
Onbaşı

Çok geçmiş olsun hocam.Maalesef sistem üzerinden ödeme yapılacağı için mecburen tapu değerinin 5 yılı doldurmuş olması gerekiyor.Böylesine krtik hatayı nasıl yaparlar anlamak zor doğrusu.Moralinizi bozmayın fikir açısından bir önerim olacak.Kentsel dönüşümden satılan evlerde tapu masrafı olmuyor diye biliyorum.Bunun ile ilgili tapu müdürlüğüne giderek onayı aldıkdan sonra internet üzerinden kentsel dönüşümden faydalanmış sıfır dairelerden bulabilirsiniz.Aksi halde tek çözüm yolu tapunun 5 yılı doldurmuş olması maalesef.

Rayiç bedelini tam gösteren ev sahibi çok denecek kadar.Ancak o evler genelde emsallerinden bir tık pahalı olabiliyor maalesef.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
geçen hafta
Er
Konu Sahibi

Teşekkür ederim hocam önerinizi değerlendireceğim




Bu mesajda bahsedilenler: @Antalya.Gayrimenkul
B
2 gün
Yarbay

arkadaş satıcı vergiden kaçınmış, fuzul ev pişmanlıktır diye yazmışsın. arkadaşım fuzul'den sıfır ev aldı. şahıstan alma sen de inşaat firmasından al. onlar bu şekilde kaçınmaz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.