Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
573
Cevap
42554
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: LG OLED G3 TV (2023) ANAKONU (33. sayfa)
R
2 hafta
Yarbay

ek olarak devamlı %10 pencere değeri haricinde parlaklık olarakta samsung daha iyi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Backstreet
B
2 hafta
Yarbay

Simdi ben bayagi bir arastirma yaptim , Samsung Mat ekranla bayagi tepki almis ..Parlaklik bakimindan da hemen kisiyormus kendisini Hdr formatin da...1 dakika da hem de..Oyun modu dahil...Yani Parlakligini koruyamiyor, ne anladim o zaman Yuksek olmasindan ?
Aydinlik oda da Isik gelirse Tv'ye Siyahlar bildigin Gri oluyor..Karanlik oda da Izleyeceksin Ancak ki kimse izlemez sanirim surekli..
Arti olarak Yurtdisinda X95L' den Gecmis G4'e..Adam gunduz Aydinlik oda da X95L' nin eksikligini hissetmedim diyor Parlaklik acisindan..Yani Yansima olsun, Parlaklik olsun Aydinlik odalar icin de ideal Oled tv'ler artik..Ozellikle G4..Ama Samsung S95D o kadar basarili degil mat ekrandan dolayi..Siyahlari Gri tonlar da izlemek istemez kimse..

G4 ise Parlakligini oyun modu dahil kesintisiz koruyor Mla ve evo panelden dolayi..Hem daha uzun omurlu..Samsung Bayagi bayagi sikintili..
Ben renkler de de fazla sikinti gormuyorum bu video da , Lg cok az daha Soguk renklere sahip o kadar..Yani gozle ayirt etmek zor bir yayin izlerken..Vincent usta yayinlamis..Sony A95l ile ..


https://www.youtube.com/watch?si=Wqe_c5KGiaJWAzz_&v=9kKLba82e0E&feature=youtu.be





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 26 Mayıs 2024; 14:49:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RNNN
B
2 hafta
Yarbay

Ayrica Adam eksi de guzel bir yorum yapmis..Hakli da..

oled tv, microled, qdel ve nanorod led gibi teknolojiler yaygınlaşana kadar, en iyi olarak kalacak. o teknolojilerin ise 2027'den önce yaygınlaşması beklenmiyor. microled sadece büyük ve pahalı tv'lerde var. qdel ve nano daha çıkmadı.

oled'lerin kendisinde de, yakın zamanda ciddi bir gelişme olmayacak.

bu yılın sonunda kullanıma hazır olacak blue pholed (mavi fosforesans oled) materyalinin ciddi katkı sağlaması bekleniyordu; ancak ömür olarak, şu an kullanılan mavi floresans diyotların çok daha gerisindeymiş. yani, floresana göre sıcaklık ve güç tüketimini azaltmasına rağmen ömrü ondan daha geri. o yüzden ya kullanılmayacak ya da ciddi bir getirisi olmayacak.

zaten pholed, lg'nin white oled panelleri için o kadar önemli değildi. white oled'in ömür ve dayanımı zaten yüksek*. ve ışığı üreten beyaz oled, adından anlaşılacağı gibi, sadece mavi floresans emitör kullanmıyor. diğer renklerdeki fosforesans emitörleri de içeriyor.

pholed, samsung'un qd-oled'leri için daha önemliydi. zira onların ömrü daha kısa ve ışığı sadece mavi floresans emitörleri kullanarak üretiyor.**

tabi pholed'in durumuna rağmen, 2025 model oled'lerde bir geliştirme yapılacak. daha katmanlı üretime geçilerek ömür ve parlaklık artışı sağlanacak. fakat lg, evo panellerden itibaren ömür olarak zaten iyi bir noktaya ulaşmıştı. lcd'den pek farklı değiller. g3 ve g4'te kullanılan mla katmanıyla iyice uzadı.

g3 ve g4, parlaklık olarak da 1600-1700 nit gibi değerlere ulaşıyor*. böyle bir parlaklığın ötesindeki gelişmeler, anca 4000 nit'e ulaşılınca bir anlam ifade eder. (4000'e master edilmiş içeriklerde görüntü isabetini %100 korumak ve renk parlaklığını beyaza oranlı arttırmak için.)

kısaca, lg g4 gibi, mla+ ve alpha 11 işlemcisini kullanan bir tv, yeni teknolojiler çıkana kadar kafa rahat kullanılır. g4'ün görüntü işlemesi sony ve panasonic'le yarışıyor. oyun modunda bile mla'yı full kullanıyor. 144 hz desteği var. input lag değerleri ise, zaten 2019'dan beri monitörler gibi.

üstüne 5 yıl panel garantisi var.

--------------

* rtings işkence testinde, 2020 model lg cx ve 2021 model lg g1 kıyaslaması. 9600 saat sonucu: görsel

(g1'de, iki ana renk olan mavi ve yeşilde hala burn-in yok.)

bu testte, 9600 saattir, full+full parlaklıkta, günde 20 saat cnn gösteriliyor. gerçek kullanımla alakası olmayan bir test. dolayısıyla, normal kullanımda, özel çaba göstermedikçe burn-in yaşamayacağınız anlamına geliyor. mla kullanmayan ilk wbe panelli g1'de bile, ~20000 saatlere kadar görüntüde bir değişim görmezsiniz.

g1'den itibaren kullanılan wbe (evo) panel ciddi gelişme sağladı. wbe panelin, c1'lerin bazılarında kullanılan, 2021 üretim wbc'lere göre bile ciddi üstünlüğü var. sonraki yıllarda da gelişmelere devam edildi. mla ile panelin gerçek parlaklığı düşürülerek ömrü ciddi uzatıldı vb.

--------------

** qd-oled de burn-in konusunda iyi, fakat ömürleri daha az. 2. gen panelli samsung s95c bile, rtings işkence testinin 7200. saatinde 140 nit (%30) düşüş yaşamış: görsel. üstelik düşüş hızı sürekli artıyor. woled'lerde ise, 9600. saatte bile parlaklık sabit.

işkence testi de olsa, bu %10 window testi ekranın ortasında yapılıyor. yani "varied content" denebilecek kısımda bile parlaklık düşüşü olmuş. %100 window'da da %30 düşüş var.

dolayısıyla, yüksek hdr parlaklığındaki standart kullanımda da parlaklık düşüşü yaşanabilir. parlaklık ekranın her tarafında düşeceği için, garantiye sokturmanız da zor olur. (5 yıllık en kapsamlı garantiyi yaptırsanız bile, 5 yılda servisin kabul edeceği kadar düşüş olmayabilir. siz düşüşü hissedeceksiniz ama servis onu sorundan saymayacak.)

tabi bu parlaklık düşüşü, piksel tazeleme algoritmasının, cnn haber barındaki yıpranmayı dengelemek için yaptığı bir müdahele de olabilir. ancak her durumda, qd-oled'in woled'ten kısa ömürlü olduğu kesin. woled'lerin hiçbirinde parlaklık düşüşü yok ve burn-in sonuçları en az s95c kadar iyi.

Kisacasi Ben Samsung Almam , Alana da Mani olmam 😅



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RNNN
C
2 hafta
Yarbay

O entry'yi ben yazmıştım hocam. Eyvallah.

Link'ini atayım. Forumda vurgu ve bağlantılar olmayınca okunurluğu iyice azalabilir

Tabi QD-OLED'in getirilerini, LG'nin avantajları ve WOLED'in ömründen önemli bulanlar olur. Ancak ben o fikirde değilim. LG'nin MLA ve Alpha 11'le ulaştığı nokta gayet iyi. Benim gibiler, OLED bırakılana kadar LG'le devam edecek gibi.

Samsung S95D aklımı çelebilirdi. Parlaklık artışı, yeni işlemcisi ve stand'la gelmesi güzel. Ancak mat ekran bütün olayı bozdu. Parlak ekranlı bir versiyonu çıkmadıkça alınmaz.

S90D desen, onda da peak brightness kısıntısı ve nerf'lü ürün hissiyatı var. TV'lerde en tepe modeli kullanmayı seviyorum. Yenileri çıktığında bile tepe modelin bir tatmini oluyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Backstreet
B
2 hafta
Yarbay

S90D de zaten iscilik Hatalari varmis, Yurtdisinda cok konusuluyor..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Backstreet -- 27 Mayıs 2024; 12:38:50 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Castle Bravo
C
geçen hafta
Yarbay

Evet, Rtings bile 7.5 puan vermiş. Kasa sorunu yüzünden HDMI portlarının 2'si kullanılamıyormuş. Tabi satın aldıkları TV'ye özgü olabilir, ama Samsung'un genel kalite kontrol problemini düşününce, iyi bir durum değil.

Üst düzey TV alıp, hem bükülme ihtimali, hem de kasada açılma tarzı sorunlarla uğraşılmaz.

Samsung OLED'lerde hala bir demo ürün havası var. Mesela camdaki kaplama da daha çok leke tutan ve daha kolay zarar gören bir yapıda.

LG genel deneyim olarak daha iyi. Ayrıca, daha doğal - derin görüntü veriyor. QD-OLED'in renkleri güzel olsa da, G4 gibi bir TV'nin üzerine gelişme olacaksa, bu başka bir şeyden taviz vermeden olmalı. Bunu da sadece Sony ve Panasonic yapar.

(Oyun modunu hesaba katarsak, sadece Panasonic.)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 30 Mayıs 2024; 4:23:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
geçen hafta
Yarbay

Samsung'un musteri hizmetlerini seviyorum bir nebze, yani diger markalara nazaran..
Adamlar Ilk defa Oled cikartti, S95, parlaklik muthis, renk gami vs, incelemeler 10 numara ; Adamlar bir guncelleme yapti, parlakligi kisti 😅
Panel de bukulmeler vs..Komik bir bakima fikra gibi de ?
Yine de Servisini Severim ama az cok Diger firmalara nazaran 🙂
Ben Oled' de Sony-Lg-Panasonic derim her zaman. Ama panasonic'de civitmis biraz Burn in bakimindan.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Castle Bravo
R
6 gün
Yarbay

hocam yanlış anlama ama insanların yaptığı yorumları ben pek kaale almıyorum bu konularda yeterli bilgi sahibi olduklarınıda düşünmüyorum bu konuda bilgi sahibi olan yazdıklarını kaale alacağım insanlarda artık yorum yapmayı bırak foruma uğramıyor :) öyle 2 forum okuyunca bu böyledir şu şöyledir diye ahkam kesmekte bana tuhaf geliyor…renk konusunda lg daha doğal olduğunu söylüyorsunuz bazı konularda bunu yazan adama ben zaten bişey anlatamamki onlarca karşılaştırma fotosu paylaştım lg nin rezalet tonlamalarını görüp hala lg daha doğal yazdınız yazıyorsunuz ben size neyi nasıl anlatabilirimki :) bükülme parlaklık düşme vs konularda haklısınız ama olaya saf performans bakarsak samsungun yanında lg nin oledleri çağ dışı adamlar 10 yıllık teknolojiye mla süsleyip insanların gözünü boyuyor yıl olmuş 2024 sizde wrgb lg ile samsungu karşılaştırıyorsunuz ne diyeyim dediğiniz gibi olsun :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Backstreet
B
6 gün
Yarbay

Bunun teknoloiyle ne alakasi var kardesim tanirim seni az cok, Vincent Usta'nin demo videosunu gordun mu ? Yani cok fark var mi arada ?
Youtube' de manipulasyon cok malesef, Renk farkliligi soyle daha soguk renkler , aldanmamak lazim, yani Ciplak gozle bakmak lazim..Bugun S95D ile G4'e baktim, renkler daha iyi S95D 'de ama yandan bakinca siyahlar Gri ? Media marketlerin isigin da Gri resmen ?
S95D cok Parlak evet ama kisiyor ne anladim parlakliktan ?
Pree Calibrasyonu Dusuk S95D' nin, Upcasle dusuk, G4'den iyi olamaz Bu tv..Ben Sadece S95D ile alakali karsilastiriyorum yani..Parlakligi Sozde yuksek, Siyahlar isik altinda Gri vs..
Gunluk kullanim da G4 daha iyi Tv bence ? Senin de Fikirlerine saygiliyim tabi ki..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @RNNN
B
5 gün
Yarbay

2 hafta Tv'siz mi kaldiniz Hocam ? YEDEK TV getirseler ne guzel olurdu sanki :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sbada77
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.