Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
20007
Cevap
825923
Tıklama
77
Öne Çıkarma
Cevap: KEENETIC EXTRA,OMNI,HERO,PEAK,HOPPER DSL , VIVA,AIR,HOPPER,TİTAN İnceleme ve Kullanıcı Yorumları (1014. sayfa)
V
dün
Yüzbaşı

Yok çözemiyorum. Modemden menzil genişleticiye kablo bağlantısı yapıyorum çalışıyor
Ethernet portuna ikinci bir lan bağladığımda bir süre sonra menzil genişleticiye giden kablolu bağlantı düşüyor. Bağlı gözüküyor ama internete çıkış yapmıyor.

İp blok manuel atadim , araya başka reparter aradım onunla da denedim yok olmuyor..ilk defa bir ağ sorununu çözemiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
dün
Yarbay

Size PoE çözümü tavsiye etmiştim. Sorunun tek çözümü gibi duruyor. Modem tek başına 100metre kabloyu + 2. bir bağlantıyı kaldıramıyor.

Modemden LAN portları ayarlarından otomatik yerine el ile seçmeyi denediniz mi? Gigabit yerine 100mbit çalışacak şekilde ayarlamayı denediniz mi? Sadece fikir yürütüyorum.

Çünkü şöyle bir bilgi var.

"Tipik bir aktif güç 10/100 Mbps Ethernet fiziksel katman (PHY) alıcı-vericisi 110 mW ile 300 mW'ın üzerinde güç tüketirken, 10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernet PHY 450 mW ile 1.000 mW'ın üzerinde güç tüketir."


Tek tek, sıra ile yada her iki portu da aynı anda 100mbit olarak seçerek denemeler yapabilirsiniz.


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 5 Haziran 2024; 23:58:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
15 sa.
Yüzbaşı

Poe denemedim evet.
Aslında sorun bunu her zaman yapmaması. Dün mesela saatlerce iki lan aktif kaldı düşme olmadı,akşam menzil genişletici tekrar düştü.
Son çare elimde ikinci bir ap var. Bunu modeme bağlayıp kablyu üzerinden iki menzil genişleticiyi birbirine bağlayacağım.

Olmazsa poe başka çare yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mcgoktug
M
14 sa.
Yarbay

Masraf etmeden önce portları bahsettiğim gibi ayarlamayı da deneyin.




Bu mesajda bahsedilenler: @Violet Evergarden
S
5 sa.
Yüzbaşı

Merhaba. Simdi su sekilde bir sorunum var. Carrier dsl + keenetic air + keenetic air. But sekilde 1 yildan fazladir mesh sistemiyle sorunsuz kullaniyorum. Dun keenetic airin biri surekli reset atmaya basladi. 2-3 dk da bir bildirim geliyor uygulamadan baslatildi diye. Bu arada her reset attiginda diger keenetic air daki internet erisimi de kopuyor. Cihaz reset atmıyor ama internet vermiyor. Düzeliyor 1 dk sonra yine diger cihaz reset atinca aynisi oluyor. Adaptorden suphelendim ve degistirdim yine ayni. O reset cihazin fisini çekince digerinde sorun olmuyor.

Acaba neden olabilir? Hicbir ayar vs degistirmedim. Reset atan airi sifirlayip tekrar mesh e dahil ettim yine aynisi oldu



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.