Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
495
Cevap
37219
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: Samsung Galaxy Tab S9 FE ve S9 FE+ [Ana Konu] (26. sayfa)
P
2 hafta
Teğmen

Arkadaşlar merhaba, tab s9 fe için indirim kodu olan var mı?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
2 hafta
Yarbay

Animasyonlar ve batarya konusunda şuana kadar ki 6.1 performansından memnunmusunuz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


_____________________________

Eski kullanıcı adı: sonic35

Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @_RaGoN_
_
2 hafta
Yarbay

Ben memnunum. Batarya konusunda bir fark yok. Animasyonlar, akıcılık çok daha iyi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @El Profesor
S
geçen hafta
Yarbay

Herkese selamlar AMOLED Samsung tabletler videolarda fotograflarda pratiksel avantaji vardir. Bir de istenmeyen kirpilmalar usb 3.0 destegi olmamasi goruntu ciktisi destegi olmayisi harici kablolu kablosuz olarak Dex olarak aktarilamamasi ama ekran yansitma Wifi modeminizin hizi kalitesiyle aktarimi disinda pek seri avantaji olmasa da Ethernet destegi var otg destegi de var ...

Bu tablet Tab S8 deki LTPS LCD ekran gibidir S9 serisinde LTPS ekranlilara veda edildi! Benim de gundemimde LCD tabanli bir tablet ihtiyacim olustu ekosistem misali de yazilim guncellemeleri arayuz S-Pen beraberinde gelmesi kalemin kalitesi kalem odakli arayuzu ve katma deger uygulamalari ile bence Tab S8 den de idealdir ... Tab S8 eskimistir ve tabletler de malesef 2 yil gectikten sonra guncellemeler 3 aya cikiyor seyreklesiyor anca GSM li modellerde daha SIK guncelleme aliyor ki o da yurtdisindaki GSM li modellerinde ve Turkiye dekiler yine de biraz avantajli ama neticesinde Turkiye bu konuda yavas guncellemeleri gec veriyor!


Samsung kendi resmi sitesinde guncelleme kayitlari tarihlerine bakilirsa Tab S8 guncellemeler konusunda artik pek cazip degildir iste :

Notify Update (samsungmobile.com)



Benim icin bu tablet belgelere erismek yazmak vs amacli video duzenleme oyun amacli degildir ama ortalama islemci performansina da sahip .



Tab S9 FE Plus bir aksilik olmazsa yarin elime gececek. 12 GB RAM li olanina karar kildim.

SamFirm Reborn ile direk Samsung sunucularindan en gunceline bakip indirdim ve fark ettim ki burada bahsedilen surumlerden daha da guncel :

Checking firmware for SM-X610/TUR/X610XXU3BXE1/X610OJM3BXE1/X610XXU3BXE1/X610XXU3BXE1
Model: SM-X610
Version: X610XXU3BXE1/X610OJM3BXE1/X610XXU3BXE1/X610XXU3BXE1
OS: U(Android 14)
Filename: SM-X610_2_20240509162911_b7jdb90bhr_fac.zip.enc4
Size: 7381025424 bytes
LogicValue: xn33e9zxc0ygvq7b



SamFirm Reborn indirmek icin :


Releases · ivanmeler/SamFirm_Reborn (github.com)

Odin ile yukluyorsunuz. HOME_CSC li olani secerseniz mevcut ne varsa herseyiniz korunur silinmez otekini CSC olani secerseniz format attirir ...


Bu ve benzeri bircok kullanimlar S24 Ultra Ana Konusu ilk sayfasinda da gorselleri ile anlatilmistir ortak bircok bilgiler de isinize yarayabilir.



Birkac gun kendi dogal haliyle kullanacagim sadece RAM Plus i kapatacagim. Bu sekilde guncel haliyle bir fikir olusacaktir kendimce. Daha sonrasinda da ince ayarlar gereksiz kullanilmayan uygulamalar ve servisler surekli iptal olacak sekilde yani cihaz tekrardan baslatilsa bile aktiflenmeyecek halde devre disina alma icin tavsiyelerden bahsedecegim. Asiri kapsamli olmayacak bazi bilesenler birbiriyle de ilintili olabilir aksamalara sebep olabilir . Deneyerek fark edecegiz.


Amac akicilik ve keskinligini daha da artirmak .


Ufak olanini teshirde baktigimda tutus sekli yatay halde ses cikislarini kapamak icin tutus pozisyonu iki eller tek tiptir ve sol el alaninda tabletin arkasinda islemci gpu asiri isinmalarda rahatsiz edicidir bu durum Plus modelinde denk gelmiyor kabaca orta kisimlarda kaliyor. Samsung bu konuda tasarimsal ergonomi hatasi yapmistir.

Plus modeli daha yuksek cozunurlukte olsa da piksel yogunlugu teoride dusse de pratikte sahsen pek farki olumsuzluk acisiyla hissetmedim.

HDR modu varsayilan renklerinde degilde dogal modda daha anlamli oluyor ve Genis Renk Gammutu destegi de Canli modda gecersizdir. Evet canli mod goze hos gelebilir ama dogal modda ideal olani tam uyumludur HDR ve genis renk uzayi tam manasiyla destekliyor.

Youtube da HDR 1440P ye kadar sorunsuz ve 4K ya direk gecerseniz cihaz kendisini HDR dan atiyor ve 360P veya 480P gibi komik alakasiz cozunurluge dusuruyor. Cihaz varsayilan Youtube da 720P olarak ayarli. Ama bunun da ince ayarlari var yukseltilebilir. Donanimsal olarak 4K 60 FPS HDR Youtube da oynatmiyor ama Mx Player Pro da gerekli ayarlar ve kodeklerle donanimsal olarak 4k 60 FPS HDR akici oynatiyor ama Donanimsal+ modu destegi yok diyor.

Meraktan videolari da attim test amacli bazi gorseller icin gozlemledim. Fena degil ...


Ekran yanmasi derdi yok :) ... Belgeler dokumanlar acmak olusturmak duzenlemek filan artik dert degil . Ekran beyaz arayuzde diye AMOLED lerdeki gibi darbogaz da olusmuyor veya absurt parlaklik dusmeleri de yok ozellikle parlaklik manuel olsa da malum AMOLED lerde yine de parlaklik neyse daha da dusebiliyorken bu durum LCD arka aydinlatmalarda Tab S9 Fe ve Plus larda boyle bir cebellesmece bize yasatmiyor yoktur!

Selfie kamerasi 4K 30 FPS olmasi da idare eder arka kamerasi videoda sadece FULL HD . Flash olmayisi zor ama istenen bir belgenin de bence yuksek ihtimalle iyi aydinlatilmis bir ortamda kamerasiyla taranacagini dusunuyorum ve cogumuzda telefonlari en dandikleri bile bu tabletlerdekinden daha basarili dokuman taramasi yapmaktadir. Ekosistemden veya degil Google altyapisi filan dokumanlar aktari[ donusturme isleme veya telefonda yaparak aktarma son hali esnekligi cogumuzda vardir diye dusunuyorum.

Wifi 6 olmasi guzel Bluetooth 5.3 de guncel olmus. Ses yayini Bluetooth uzerinden Auracast ile yapilabilir ki bu ozellik genelde ust seviye cihazlarda gelmektedir.


Dex modu Android 14 ONE UI 6.0 ile cesitlilik kazanmis ve en son cikan 6.1 de daha da rafine olmusa benziyor.

Dex harici ozelligi telefonlarda sunulmaktadir ... Hatta Dex in Windows gibi ortamlarda da telefonlarda ust seviye modellerinde kullaniliyorken yine tabletlerinde Windows altinda da Dex kullanimi yoktur tipki ust seviye AMOLED li tabletlerinde olmadigi gibi ...


Yazilar fontlar keskinlik AMOLED lerden daha basarildiri ve video fotograf harici kullanimlarda herdaim LCD leri oneririm ozellikle pentile olmayanlari WLED gibi ler de vasattir neyseki bu cihazdaki kaliteli ve S-Pen dijitallestirici katmani ile kotu bir deneyim vermiyor. hissetirmiyor ...

Ilk aklima gelenler tavsiyeler ayakustu deneyimlerim teshir cihazlari uzerinde bu kadar. Yarindan sonra cihazin kendisi uzerinden daha da kapsamli ele alacagiz.


Cihazin hakkini vermek lazim ... Potansiyeli cok.


Artik AMOLED yanigi olacaktir diye siyah temalara veya siyah arayuz destegi var mi filan belgelerde acarken veya olustururken bilincustu bilincaltimizda bilmenin getirdigi AMOLED / OLED dezavantajlariylan da artik her turlu ugrasmayacagiz ! Apple bile bosuna 2 katli OLED e gecmesindeki yegane sebep icerik uretmelerde veya belgelerde ekran yaniklari ciddi oranda engelleme kaygisiydi ve bunu Samsung niye dusunemedi cok enteresan! Gerci ekran yanmasina cozum uretilse bile yukarda bahsettigim gibi pentile olmasiyla pikseller seyrektir efektif cozunurluk 3 yerine 2 yani %33 kayip li olacaktir keskinlik te azalacaktir. Tabletlerde telefonlardaki gibi yuksek PPI degeri olmadigi icin fark edilemez ifadeleri de aksine fark edilirdi ! ....

Dusuncelerim deneyimlerin bu yonde .


Biraz uzun oldu ama dikkatli okunursa faydali da olacaktir. Aramizda bahsettiklerimden bilenleriniz de olacaktir onemli olan bilmeyenlere farkindalik icin bilgilendirme olsun diyedir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
geçen hafta
Teğmen

Hayırlı olsun da tek anlayamadığım neden s9+ değil de fe+



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @smart1978
S
geçen hafta
Yarbay

AMOLED /OLED ekranlilar okumaya belgelerin beyaz veya beyaza yakin olmasinin cihazin ekranin zamanla solmasi veya ekran yaniklarinin olusmasi yuzunden. Samsung malum 3.parti uygulama ile olustugu icin garantisi surecinde bile olussa tamir garanti kapsaminda yapmamalari. Organik tabanli kendi tercihleri eksi yanlari da malum suclusu biz son kullanicilara kesilmesi ...

Turkiye de yasanan olaylarlan bu kanaaat karar alinmistir.


Eskimis olan Samsung Tab S8 gibi AMOLED olmayan urunleri de bekleyen vardir....




Bu mesajda bahsedilenler: @Hurafe26
S
geçen hafta
Yarbay

Sabah gelmiş. Güncellemeleri tabletten yapmadım direk FULL İmaj firmware i indirmiştim Odin le kurdum mis gibi . Cihaz Android 14 ONE UI 6 ile gelmişti hemen kapadım download moduyla direk en son mevcut ONE UI 6.1 lisine güncel olanına geçtim. HOME_CSC lisini seçmeyerek format ta atmış oldum.


Eski tabletlerimden Tab S7 Plus ın klavyesi uyumlu sadece yazıyla uyarı veriyor. Klavyeli bir kullanımım şuan olmayacak ama meraktan da uyumlu neler var denemeye başladım.

Klavyesinde set olan stand ta arka kameraların hızası uyumsuz çıkıntı olacak şekilde kullanılabiliyor hoş değildir. Başkaları keserek yer açarak kullanan da varmış şahsen o tür şeylere bulaşmam .


Mini LED filan belgeler için idel değildir malum hüzmeler oluşturmaktadır fontlarda da pek başarılı değiller.

IGZO gibi teknolojiler verimlilikte filan idealdir LTPS de fena değildir . LTPS IPS e göre pratikte bariz daha yüksek parlaklık ile bize dikkatini çektiriyor .





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 30 Mayıs 2024; 22:20:17 >

N
geçen hafta
Binbaşı

Bugün cihazı teslim aldım. Önceden s9 plusta kullanmıştım. Gayet akıcı. İlk izlenim güzel cihaz olmuş



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
7 gün
Yüzbaşı

5 aylık cihaz  S9 FE+ SM-X610 128 GB
ilgilenenler DM



S
6 gün
Yarbay

SamFirm v0.3.6.8
Checking firmware for SM-X510/EUX/X510XXS4BXE2/X510OXM4BXE2/X510XXS4BXE2/X510XXS4BXE2
Model: SM-X510
Version: X510XXS4BXE2/X510OXM4BXE2/X510XXS4BXE2/X510XXS4BXE2
OS: U(Android 14)
Filename: SM-X510_1_20240521214101_nflke3efmk_fac.zip.enc4
Size: 8264935920 bytes
LogicValue: vlahrnk2pjafpm66


Checking firmware for SM-X510/TUR/X510XXU3BXDG/X510OJM3BXDG/X510XXU3BXDG/X510XXU3BXDG
Model: SM-X510
Version: X510XXU3BXDG/X510OJM3BXDG/X510XXU3BXDG/X510XXU3BXDG
OS: U(Android 14)
Filename: SM-X510_2_20240427100251_acup5d0nlc_fac.zip.enc4
Size: 7379953568 bytes
LogicValue: giml9ne40xhxns5q









Plus lısı :



Checking firmware for SM-X610/TUR/X610XXU3BXE1/X610OJM3BXE1/X610XXU3BXE1/X610XXU3BXE1
Model: SM-X610
Version: X610XXU3BXE1/X610OJM3BXE1/X610XXU3BXE1/X610XXU3BXE1
OS: U(Android 14)
Filename: SM-X610_2_20240509162911_b7jdb90bhr_fac.zip.enc4
Size: 7381025424 bytes
LogicValue: xn33e9zxc0ygvq7b


Checking firmware for SM-X610/EUX/X610XXS4BXE2/X610OXM4BXE2/X610XXS4BXE2/X610XXS4BXE2
Model: SM-X610
Version: X610XXS4BXE2/X610OXM4BXE2/X610XXS4BXE2/X610XXS4BXE2
OS: U(Android 14)
Filename: SM-X610_2_20240521144210_fgwvn2nwd9_fac.zip.enc4
Size: 8266068176 bytes
LogicValue: cmnpnkbzuv99mshh




Türkiye için olan anlaşılan geç güncelleme alıyor. EUX Samfirm Reborn ile indirip Odin le download moda alıp HOME_CSC ile yükleyip yola devam edilebilir de.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 gün
Yüzbaşı

Teşekkürler. S9 FE için SM-X510 Bifrost ile indirdim ve ODIN ile yükledim. Sorun yok.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @smart1978
S
5 gün
Yarbay

Enable Galaxy TAB S7/S7+ 4K resolution (Using ADB) | XDA Forums


Yıllardır tabletlerde bazen de telefonlarda ( gerçek çözünürlüğe uygun orantılı daha yüksek değerlisiyle ) denedim keskinliği artırıyor ve Youtube gibi varsayılan 360p rezalet çözünürlükte oynatma sorununu da çözmüş oluyorsunuz.

Arayüzü de keskinleşiyor. Arayüzdeki bulanıklar da giderilmiş oluyor. Herşey biraz ufalmış gibi olsa da ayarlardan fontları büyüterek sorunu çözebilirsiniz ama bence sorun değil. Yeni hali bence ideal. Anlamsız aşırı büyük arayüz fontlarından da kurtulmuş oldum.


Telefonlar ve tabletlerde gerçek çözünürlük aktif değildir ve haliyle bulanık ve bazı varsayılan içerikler düşük çözünürlükte gösterir. Bu bahsettiğim adb komutu ile olması gereken bariz net hale getirmektedir.


Verdiğim link Tb S7 Plus için olsa da 4K+ her açıdan tavsiye ederim . Bendeki Tab S9 FE Plus modelinde de kullanıyorum sorun yoktur.


Hata ayıklama açılmalı . Tavsiyem uygulama :



adb fastboot bilgisayarınıza yüklenmeli. Tabletinizi bilgisayara bağladıktan sonra gerekli izinleri bilgisayarınızdan hükmetmesi için izin vermelisiniz.








Download - Tool All In One (toolaio.tk)


Bu uygulama içinde adb fastboot sistem genelinde kurulumu da yapabilirsiniz.




https://www.youtube.com/watch?v=4ZAgR4VGbrQ&feature=youtu.be




https://www.youtube.com/watch?v=brMn5VVU1nE&feature=youtu.be





adb shell wm size 2400x3840




Eski haline almak içinse :


adb shell wm size reset



S
2 gün
Yarbay

Türkiye için geç kalınmış olsa da Haziran değil eskimiş Mayıs güncellemesi geldi!

Rezalet!


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



Ç
14 sa.
Teğmen

Merhaba bugün sabah cihazı kullandım sonra çantama koydum ve yarım saat sonra okula gittim okulda açmak için parmak izini okuttuğumda ya da güç tuşuna bastığımda açılma sesi geliyordu ama ekranda görüntü yoktu defalarca tekrarladım aynı işlemi sonra bir anda kendi kendime açıldı ekran ve ekranda bixby çalıştıramadı başlatılamadı gibi bir şey yazıyordu bir sorun var mıdır hiçbir sıvı teması düşme darbe vs yokken böyle olması tedirgin etti açıkçası internetten baktığımda bixby denilen uygulama sanal asistan gibi bir şey olduğunu gördüm ama neden böyle olduğunu anlamlandıramadım



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.