Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
20960
Cevap
1552182
Tıklama
173
Öne Çıkarma
Cevap: Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1049. sayfa)
G
8 sa.
Yarbay

önümüzdeki ay açıklanacak Haziran maaşı ile şekillenecek olsada...

ALINTI

TÜİK tarafından Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte, memur ve emeklilerin maaş zam oranları netlik kazanmaya başladı. Detaylar haberde;
HABER GİRİŞ 03 Haziran 2024 17:29

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bu sabah açıklanan Mayıs ayı enflasyon rakamlarının ardından memur ve emeklilerinin maaş zam oranı şekillendi. Mayıs’ta aylık enflasyon artışı yüzde 3,37 olarak gerçekleşti.

TÜİK verilerine göre yıllık enflasyon oranındaki artış ise yüzde 69,80 olarak kaydedildi. Buna göre Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Bağ-Kur emeklilerinin hak ettikleri enflasyon farkı da netleşti.

SGK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak’ta yüzde 6,70, Şubat’ta yüzde 4,53, Mart’ta yüzde 3,16, Nisan’da yüzde 3,18, Mayıs’ta ise yüzde 22,7 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu. Ocak-Mayıs dönemine ilişkin 5 aylık enflasyon ise yüzde 22,72 olarak açıklandı.

Toplu sözleşme gereği memur ve emeklileri yüzde 10 artış yanı sıra enflasyonun yüzde 15’i aşan kısmı üzerinden de artış alacaklar. Buna göre 5 aylık oluşan fark yüzde 17,72 düzeyinde kaydedildi.

İşçi emeklileri ise dönemlik oluşan enflasyonun tamamını fark olarak alacak. Bu durumda işçi emeklilerinin 5 aylık alacakları fark yüzde 22,72 oranında olacak.

Bahsi geçen rakamların netleşmesi ise Haziran ayına ilişkin enflasyon verisinin açıklanmasıyla netleşmiş olacak.
Kaynak:
https://www.ekonomim.com/foto-galeri/ekonomi/mayis-enflasyonu-aciklandiemekliler-yuzde-2272-fark-alacak-memurun-5-aylik-farki-yuzde-1772-oldu-galeri-746787



AYRICA önümüzdeki ay itibariyle BAZ etkisi beklentisi ile enflasyon artışı düşük çıkıp birde Tuik sunumuyla bu komik temmuz ayı ilk 6aylık enflasyıon farkınıda çok arayacağız. Yani temmuz kötü ise, sonrası iğrenç olabilir.
enflasyonu dizgenledik diye övünüyorlar ya. baz etkisi ile düşecek bunu büyük başarı diye sunup emekliye daha kötü darbe inebilir. benden söylemesi , sonrada sedime 6 kana kadar emekliye kemer sıkma, üvey evlat muamelesi yaparlar. Genel seçime 6ay kala bence biraz musluk açıp gönül alıp OY BEKLERLER. ( Darı atıp canlı canlı yolunan tavuk hikayesini birkaç kere burdan paylaşmıştım onun gibi...)

KAHİN OLMAYA GEREK YOK gidişat ta iyi değil, 23 yıldır biz emeklilere yapılanlarda hep göstermelik.

SAHİ DOLAR durdu indi ama nedense benim aldığım şeylerde hiç İNDİRİM YAPAN NAMUSLU ESNAF yok. ESNAFA SORSAN ZARARDAYIZ diyor. Bütün alışveriş avm , restaurantlar haftasonu FULL çekiyor. Sokaklarda alışveriş yapanlar dolu. ESBAF hala doymadı kar yapmaya ama ZARARDAYIZ diyopr. Bu esnaf 1 yıl önce doları düşürün indirim yapalım diyordu. Şimdi dolar düşsede bize yansımadı diyor. ET'in kilosu kasap ta kaça , migros , carrefour gibi yerlerde kaça ? diğer yerleri saymıyacağım, heleki KIYMA ve işlennmiş yavuk vs diye neler neler sokuyorlar midemize.

SUDAN 'Dan gelecek olan şeyleri nasıl et diye yiyeceğiz bakalım. Hastalıklı mı desen, cılız mı desen. Dünyanın kıskandığı TARIM VE HAYVANCILIK ülkemizde artık bitik.
Köylü milletin efendisi diyen Atatürk'ün kemiklerini sızlatıyorlar.
Bilinçlice yok edildi bu güzel ülkenin zenginlikleri. Taşa , binaya önem verildi. Yersiniz mütahitlere yapılan peşkeş çekilen ödemelerle zengin olanların yaptığı binaları.


Son ırmak kuruduğunda,son ağaç yok olduğunda,son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacak.
 Kızılderili atasözü. 



nediir bu BAZ ETKSİ:
Baz etkisi nedir?
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) sözlüğünde baz etkisi şöyle tanımlanır;
Baz etkisi, iki dönem arasındaki değişim hesaplanırken, değişime referans alınan dönemde normalden önemli ölçüde düşük veya yüksek bir gerçekleşme olması durumunda değişim hesaplandığı döneme yansıyan etkiyi ifade etmektedir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 3 Haziran 2024; 19:17:12 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.