Arama butonu
YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU
 Sonuçları gör
Bu konudaki kullanıcılar: 1 kayıtlı üye, 7 misafir, 2 mobil kullanıcı
3479
Cevap
212948
Tıklama
53
Öne Çıkarma
Cevap: YERLİ OTOMOBİL - TOGG - ANA KONU (180. sayfa)
A
11 sa.
Yarbay

Hayırlı olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sadays
S
11 sa.
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: alfa-x

Hayırlı olsun
Dur bakalım hayırlı olup olmayacağı yarın belli olacak kredi için kendi bankamla ve garanti ile görüşeceğim



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @alfa-x
M
9 sa.
Yüzbaşı

Hocam yatırımdan kastım aslında kar edip satmaktan ziyade elden cıkarmak istediğimde sorun yaşamamakdı. Bir diğer ifade ile inanılmaz zarar etmeden elden çıkarmak mümkün müdür diye merak ediyorum, yeni model vs cıktıktan sonra piyasası yok fiyatına düşerse üzülürüm açıkçası.




Bu mesajda bahsedilenler: @MaDMaxiBo
A
8 sa.
Yarbay

Bakın bu ısı pompasını sürekli gündemde tutan yine dolubatarya ,Madem bu ısı pompası konusu açıldı konuşalım :)

Sekizsilindir "ISI POMPALI Kona kullanıyordum üşüyordum ,kışın ısınamıyordum arkadaş " diyor.O zaman bu ısı pompası nasıl çalışıyor gerçekten çok gerekli mi ? ısı pompası ne kadar fark ediyor ?

Isı pompası : Kendiliğinden oluşan ısıyı gerekli yerde kullanarak enerji tasarrufu sağlıyor.Batarya ve elektrikli motor çalışınca otomatik olarak ortaya ısı çıkarıyor,araç bilgisayarı da . Bu ısıyı Laptoplardaki veya işlemcilerdeki gibi bakır boru veya boş borular ile sıcak havayı istediğiniz yere taşıyorsunuz .aşağıda teslanın sistemi var ,Batarya da ve motorda oluşan ısı fanlarla öndeki radyatöre iletiliyor ,yazın batarya soğutmada daha az fan gücü kullanarak bir miktar faydası oluyor ama en çok işe yaradığı zaman kışın.

Tabii kışın birde şöyle durum var anlatılmayan ,dolubataryanında hiç bahsetmediği belki bu konuda da bilgisi yoktur ,toggun soğutma sisteminden haberi olmadığına göre bundan da olmaması normal.

Kışın bataryanında belli sıcaklıkta olması gerekiyor yoksa bataryanın altına hareketli kapak koyardınız soğuk hava soğuturdu.Ama öyle olmuyor işte batarya belli sıcaklıkta olmalı yoksa pil içi hareket soğukta yavaşladığı için menzil kısalıyor.Yani pilin bütün ısısını çekemezsiniz kışın belkide hiç çekmemeniz gerek ,çünkü tesla kışın şarj öncesi batarya ısıtmayı kullanın diyor :) işte yönetim dedikleride bu sıcaklık şu ise batarya ve motordan ısı al ,sıcaklık şu ise sadece motordan ısı al , içeride isteniyorsa şu kanalı aç ısıyı içeri gönder vs.

Yazın pili araçların menzili uzuyor çünkü 35-45 derece arası pillerin en ideal çalışma aralığıymış.

Yani ısı pompası olmazsa olmaz değil , çoğu marka elektrikli motorun üzerine basit fan koyup bunu ön tarafa taşıyor ,bunu koyup ısı üreticiyi zayıf koyuyorlar sonuç kona gibi kışın ısınamıyorsun.

Sekizsilindirin kış testinde togg ve tesla aynı ortamda karşılaştırıldı.Sizlerde izleyin dağın başına götürdüler.Herseferinde şu dikkatimi çekti ne zaman togg a binse bu aracın içi çok sıcak diyordu ,tesla da bunu hiç söylemedi.

Peki neden ?? tamam tesla ısı pompası koymuş ama ya içerdeki ısıyı ne kadar muhafaza edebiliyor ?? teslanın zayıf izolasyonu var yan camları çerçevesiz ve kapı aralıkları baya açık ,sadece lastiğin üzerine dayanmış yan camlar var buradan kayıp var ,teslanın ön camı togg gibi çift katlı değil , aynı şekilde cam tavanı da ,sonuç olarak kışın togg verdiği ısıyı içeride verimli kullanıyor tesla ısı üretimini verimli kullanıyor bu nedenlede kış menzilleri LR uzun menzil tesla ile uzun menzil togg benzer çıkıyor .Peki neredeyse 9 ay ılıman geçen aylarda menzil durumu nedir ? Togg büyük pil farkını orada ortaya koyuyor ve tesladan fazla menzil sunuyor

Bu nedenle Gürcan Beyin yatırımı batarya izolasyonu ve diğer alanlara yaparak çözüm bulduk demesi bu iş üzerine uzun kafa yorduklarını da gösteriyor

Bu işi o kadar büyüttülerki batarya kapasitesi Soran Yok ,Pilin kalitesini soran yok , ısı pompası var mı ? koyun kaputun altına elektrik devresinin üzerine bir salyangoz tipli boru ve fan ,ısı pompası da var diyin bu kadar basit ,yada bunu opsiyon listesine koyun soğuk yerde isteyen alsın böylece araca gereksiz yük ve karmaşık sistem yüklenmemiş olur

Toggun kliması da çok iyiymiş , dizel aracım torku yüksek olduğundan klima motorunu iyi çalıştırıyor iyi soğutuyordu , togg ondan da iyi güzel soğutuyor

klima tüketimi öyle gözle görülür artırmadı bugün kullandım rejenerasyonda açıktı ve batarya %90 nın altına indiği için rejeneratifi tam uyguluyor 2. kademede stopları yakıyor ,araç içi animasyonunda öyle gösteriyor ,sinyalleride gösteriyor :)

Mesela 1. kademe açıkken 1. kademeyi dolduracak kadar üretim yapıyor ve frenliyor ,2.kademede 2. kademe dolana kadar ve 2.kademeye kadar hız varsa stoplarıda yakıyor arkadaki uyarılmış oluyor çünkü bunda diğer araçlar gibi gazdan çekip rejenerasyon devreye girince arkadaki bunu nereden bilecek resmen gazdan çekince frenliyor ,1 de o kadar değil ama 2 de baya frenliyor bu nedenle 2. kademede stop yakması çok doğru güzel olmuş arkadan gelenler için önemli.

Rejen 2 de aktifken baktın arkadaki yaklaşıyor gaz verince güç vermiyor rejen i azaltıyor buda çok güzel hem konforu artırıyor hemde güç harcamadan hızlanma sağlıyor.

Mesela bu mühendislik teslada yok teslada ayağını dikkatli çekeceksin anında 3.kademe rejen gibi frenliyor ,eğer ayağını hızlı çekersen resmen sert fren yapıyor sonra hızlanmak için dokununca ateşliyor :)) için dışına çıkıyor

Bugün yüz tanımayıda yaptım hatamı fark ettiğim için bu sefer doğrusunu yaptım hatam şuydu yüz tanımayı başlatınca gösterge ekranına bakıyordum oradaki sağa sola talimatları barın dolmasını izlemek için halbuki kameraya bakmalıydım ,bu sefer öyle yaptım ve araç 3-5 gün çalışmadığı için yüz tanıma hemen başladı ve tek seferde başarılı yükledi

Bu arada eski alışkanlık kilidi kumandadan açıp kapatıyordum bugün eller serbesti kullandım :)) hala arada debriyajada ayağım gidiyor ,freni çok az kullanmaya başladım ,araba severler için herşey tam oynamalık keşfetmelik , her binişimde Allahıma Şükrediyorum böyle yüksek düzey ileri teknoloji ve yüksek konforlu bir aracı almayı nasip ettiği için




< Resime gitmek için tıklayın >

Teslanın zayıf izolasyonu çerçevesiz yan camlar ve ön cam ile cam tavan tek cam


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >




Bu mesajda bahsedilenler: @greentooth
S
7 sa.
Yarbay

Güzel bilgiler eline sağlık aldık artık daha armudun sapı üzümün çöpü demeye gerek yok ama ısı pompası da olsa zaten başka marka sattırmazdı nazara gelirdi😂



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İ
7 sa.
Yüzbaşı

Su isi pompası olayına, bir süper zeka çıksın da termo dinamik analizlerini karşılaştırmalı koysun , herkeste bu olayı kavrasin. Dolu batarya adlı kanal da muhedis bir arkadaş var ise bu analizleri yapsın Togg un argümanlarıni çürütsun, ya da tesla ninkilerini destekler nitelikte bilgiler sunsun.

Togg un ceosunun bir görüşmesinde şunu dediğini hatırlıyorum, iki farklı durumda da karşılaştırma yaptık bizim isterlerimizde isi pompasına gerek olmadığına karar verdik gibi bir şey diyor. Sekizsilindir in yayında idi sanırım.

Bu tarz teknojileri karşılaştırırken destekliyici argüman sunmayan insanlar boş konuşmaktan ileri gecemeyiyorlar, üstüne de insanların beynini karıştırıyorlar yarım bilgileri ile.

Çıkarsın togg un analizlerini yaparsın sonra da dersin ki benim kabullerim bunlar idi , analizlere göre de isi pompası bu model için olmalıdır.

Togg da ki mühendisin beyninden geçmeyip bunların beyninden geçen ne ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insaatmüh. -- 20 Mayıs 2024; 0:21:5 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
20 dk.
Yarbay

Sorun Toggdaki mühendisin beyni değil ki o da biliyor ısı pompasının gerekliliğini ama emir kulu maliyet yükseliyor demiş birisi koymayacağız ona göre başka alternatifler düşünün o da öyle tasarlamış yapmış bağımsız bir editörden teknik analizlerini göster demek ne kadar tutarlı ne yapacak ki adam togg satın alıp ısı pompası takıp deneyecek mi?

Togg koysun kendi analizlerini herkes yorumlar ama koyamaz yok öyle bir dünya mercedesi stellantisi teslası bunu hava atmak için mi koyuyor bunun gerekli olduğu belli arkadaşlar tamam sevelim destekleyelim ama yapıcı eleştirimizi yapalım misal t10fe koymasın gerek yok ki bu haliyle 600 km menzil sunuyor saygı duyarım ama T10Xde olmalıydı en basitinden bile olsa



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.