Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
53
Tıklama
0
Öne Çıkarma
2023'te çıkan yeni kararla savcı isteği üzerine uyuşturucu süpriz idrar daveti süreci
S
2 hafta
Er
Konu Sahibi

Merhaba herkese,

Öncelikle olayı kısaca anlatmak isterim. Öncesinde adli herhangi bir olayım, sicilim veya sabıkam yok. 2021 yılında uyuşturucuyla yakalandım. Kamu davasının ertelenmesi 5 yıl + 1 yıl denetimli serbestlik verildi. amatem'de 3 idrarı temiz verdim. denetimli serbestlik süreçlerini düzenli şekilde atlatıp bitirdim. Gelelim bugüne. karakoldan polis memuru bir beyefendi sabit hattan aradı. belgeleri mesaj aracılığıyla yolladı. 26 nisan amatem'e gidip idrarı verdim. öğrendim ki 20-300 olması gereken kreatinin'in değerim 14 çıkmış bu da idrar bütünlüğünü sağlanamadığı için geçersiz numune olarak geçiyormuş yani ne pis ne temiz. ben yaklaşık 3-4 aydır kilomdan ötürü günlük ortalama 3-4-5 litre su içmekteyim. bir hastanenin sigorta bölümünde çalışmakta olduğumdan endokrin ve iç hastalıkları hocalarıma sorduğumda bu değerin düşük çıkmasına sebebin çok yüksek ihtimalle bu olduğunu söylediler. şimdi sorum şu ben kullanmadığım bir yasadışı madde üzerine sırf idrarım sulu çıktığı için savcı bunu direkt idrar sonucu pozitif (pis) sayıp bana işlem uygulayabilir mi? diğer sitelerden araştırdığım kadarıyla başka varyasyonlarda denetim sürecinde sürpriz olanlarda falan tekrar hemen yollanıyormuş sulu çıkar ise ama hastaneyle konuştuğumda savcılığa sonucun gönderilip eğer ancak onlar isterlerse tekrar verilebileceğini söyledi. bu durumda bana pis verebilir mi? verirse itiraz edebilir miyim? yani ben standart bu işlerden çok uzak işinde gücünde 26 yaşında bir adamım ve şu an saç tellerim beyazladı çok düşünüyorum ne olacak diye. gerçekten yardımlarınızı bilen arkadaşlardan bekliyorum.

Teşekkür ederim.


DİPSORU: olası en kötü durumda biriyle konuştuğumda 5 yıl kamu davası ertelemesi + 1yıl ds aldığım ve sabıkam olmadığı için hagb verip 1.8 yıldan içeride girmiyormuşum, sabıkama da işlenmiyormuş doğrumu fakat doğruysa ağustosda hagb kalkıyormuş bu olayların sonuca kavuşması uzun aylar sürdüğü için mahkeme tarihinden itibaren mi geçerli olur hagb kararını kaçırır mıyım onun yerine ne olabilir.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.