Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
23
Cevap
5430
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: Profilo CM 1000 STR (mini inceleme) (2. sayfa)
K
2 hafta
Binbaşı

Yedek parça bulunmuyorsa makineyi alıp ne yapacakmış bir sorsaydınız.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yilo67
Y
2 hafta
Çavuş

O anda düşünemedim sonradan dediğiniz benimde aklıma geldi. Usta ve teşhisi hakkında soru işareti oldu. 14 yıldır kullandığımız makinada rulmanlarının veya tamburun değişmesi epey bir maliyet çıkaracak, tamir ettirelim mi yoksa yenisine mi bakalım. Hanım diyor ki bu şekilde çalıştıralım ne zaman tamamen çalışmaz duruma gelirse yenisini alalım. Sizlerin düşüncelerini alabilir miyim. Şimdiden teşekkür ederim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
2 hafta
Binbaşı

Bir yandan haklı aslında, 14 yıl uzun bir süre, makine işini gayet iyi yapmış. o esnada yeni makine araştırmasını yaparsınız. Elinizden mekanik iş geliyorsa çok ucuz arizalar aslinda. Malzemeler 1000 lira bile tutmaz. Makineniz boschun logixx serileri ile eşdeğer güzel bir makine. Dışarıda yaptırsaniz düzgün iş yapan adam yok.

Yeni makine olarak Yine profilo bir makine bakabilirsiniz. Diğer markalarla çok kafanızı karıştırmayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 3 Mayıs 2024; 11:56:25 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @yilo67
M
2 hafta
Yarbay

Beni bilenler bilir. Bu işlerin içinden geçmiş birisi olarak size ihtimalleri sıralayayım.
Elinde tambur şaftı var ve sizden makineyi alıp yapacak (300-400 en fazla 1k teklif eder ama 1k teklif edeceğini sanmam) sonra bu makineyi 3000-3500tl ye satacak.
Hurdası 400tl eder. Motoru alacak yani çalışan malzemeleri, yedek parça olarak kullanacak ya da satacak. Nazlı gider ama gider. 2-3 katı kazanır.
Makinenin kazanı kırı ya da değil, parça bulunuyor ya da bulunmuyor. Bir tamirci sizden cihazıl almak istiyorsa umudu vardır. Size de ikinci el satayım dediyse vay halinize.Kazan düşdüyse yani dediği olduysa kazan dönmez, takır tukur ses yapar ve zor döner. Kazanı oynattığınızda arka kasnkatan bağımsız hareket eder. Tespiti kolaydır. Kendiniz motoru, rezistansı, kartı sökün satın. Kazanı mangalda kullanın kalan parçaları da hurdaya verin.

https://www.youtube.com/watch?si=dwICfFqT9o-AcUBg&v=dFZxdFrYB1E&feature=youtu.be





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 3 Mayıs 2024; 12:46:45 >


Bu mesajda bahsedilenler: @yilo67
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.