Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
118
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Hyundai i20 Direksiyondan Gelen Gıcık Ses (Videolu)
B
2 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba, direksiyonu hafif sağa sola çevirdiğimde gıcırtı-tıkırtı sorunu yaşıyorum. Youtube linki olarak aşağıya ekledim sorunumu. Aracım 2012 model hyundai i20. Ustaya gösterdiğimde aracı lifte alarak kontrol etti direksiyon kutusunun arızalı olduğunu söyledi ve yan sanayi parça için 4000 tl fiyat söyledi (işçilik hariç). Yaptırmak istemedim sonra kendim iyice kurcalayıp baktım. Mafsala wd-40 sıktığımda sesin kesildiğini fark ettim. Ses 2 gün sonra tekrarladı eğilip baktığımda gıcırtının ve tıkırtının mafsaldan geldiğini gördüm. Şimdi sizlere sorum şu; bu ses sadece mafsaldan dolayı mı kaynaklanır ? Tamiri veya bakımı mümkün müdür?


https://www.youtube.com/watch?si=Ovscise7gZKl1diI&v=kIXqf7FuwbM&feature=youtu.be



F
2 hafta
Binbaşı

Mafsal zamanla boşluk yapmış olabilir tespitinizin doğru olma olasılığı çok yüksek. Bu tarz parçalarda wd40 iş yapmaz kaliteli bir gres sürün sesin kaynağı orası ise uzun bir süre sesi yok edecektir. Üst mafsal tornacı işi belki söküp tekrar monte yaparlar ama çok zahmetli iştir yada kesip yeni mafsal takıp kaynak yapanlarda oluyor ama ne kadar sağlıklı bilinmez.

Usta kılıklı vampirler bayılırlar parça değişmeye söküp atmaya fakat yine de bu tarz bir sorun bağlantı parçalarından kaynaklanmıyor ise direksiyon kutusu zamanla aşınarak boşluk yapabiliyor bunu da sök at yan sanayii al tak yerine kutu çok kötü bir durumda değil ise revize edenler yer var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 hafta
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Gerçekten vampir gibiler eğilip bakmadan, sesin kaynağını tespit etmeden kaldır lifte arabayı tekerleri yalandan salla elinle, sonra direksiyon kutusu arızalı de parça değiştir. Ne güzel ustalık...

Direksiyon kutusunda boşluk yok hadi diyelim kontrol ettin ses geldi ama bu gelen ses benim bahsettiğim ses değil. Mafsala bakmadan kutuyu değiştireceksin o ses yine devam edecek yani. Teşekkür ederim yanıtınız için, işini düzgün yapan bir usta bulabilirsem kontrol ettireceğim. (konum Ankara)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @fbilker1907
F
2 hafta
Binbaşı

Hocam ankarada ise kılıç kardeşler direksiyon servisine geç adamlar bu konuda cidden profesyoneller



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Baran.471
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.