Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
21
Cevap
1235
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Cevap: Turgut Özal, Türkiye’nin isminin değişmesini ve Anadolu olmasını istiyordu (2. sayfa)
_
2 hafta
Yarbay

Ozalin yapmak isteyipte yapamadiklari dahil her istedigi yapilmistir. Yapamadiklarini ise AKP yapmistir bakiniz Baskanlik sistemi. Özal ve AKP nin ortak noktalari bunlarda bir Osmanlicilik ozlemi olmasi, Osmanlinin ise yukselis donemi degil en cok toprak kaybettigi Abdulhamit donemine bir ozlemleri var.

Benim asil anlamadigim mesele ise Abdulhamide verdikleri onem. Onun doneminde Imparatorluk 1.5 Milyon m2 uzerinde toprak kaybetmistir. Saltanati boyunca taht kaybetme korkusundan sarayindan nerdeyse hic cikmamis halkin icine girmemistir.

O donemlerde Türkler birakin devletin onemli makamlarini kucuk koylerde Bakkal bile isletmiyorlardi. Turklerin okuma yazma ve matematigi olmadigi icin devletin onemli makamlarinda elciliklerinde gorev alanlar ya Rum, ya Ermeni yada Musevilerden olusuyordu.

AKP bir anda onlarca milyon multecileri ulkeye doldurarak adeta Osmanlinin son donemlerini yeniden hayata gecirmeye basladi. Turkiye Cumhuriyetini milliyetsiz bir devlet yapma amaci var. Turkler yine yonetenler tarafindan hor gorulmek isteniyor. Neyseki Osmanliya gore insanlarin secim hakki var ve sandikta tepki gosterilebiliyor.

Iktidarin Dunya Bankasindan aldigi Kredi karsiliginda ilerki gunlerde Türkler kendi ulkelerinde birtakim baskilari daha yakindan hissedecekler. Multecilerin yuksek dogum oranlari devletin temeline dosenmis dinamit gibi. Bunlarin cocuklarinin ne derece entegre olacagi bile belli degil, devletin boyle bir programida yok. Muktecileri dusuk paraya calisan ucuz isci olarak goruyor. Oysa devlet vergi kacirani devlet dusmani olarak gormeliyken birde bunu bakanlar duzeyinde ovunerek anlatiyor.

Ozalin yapilmayan tek istegi ulke adinin Anadolu olmasiydi, sanirim bu planida AKP gerceklestirmek isteyecektir. Ulkeye doldurdugu multecilerin sayisi plansiz olabilir ama bu yapilanlar planlidir. Millet hala uykuda gec olmadan gozlerini acarlarmi belirsiz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 20 Nisan 2024; 18:13:30 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

O
2 hafta
Binbaşı

Reaya yönetilen sınıf demek, ister halk diye çevir ister vatandaş. Reayanın içinde Türkler de var zira osmanlıda Türklüğün sahiplenmesi gibi bir şey yok. Kelime de arapça kökenli senin dilinle alakası yok, ordan size geçmiştir en fazla (senin iddian üzere). Cepheden cepheye nerede koşuyorlarmış şöyle belge, makale vererek örneklerseniz iyi olur, kendi hayallerinize inanarak yaşamakla olmuyor. Çerkesler katliamdan kaçtı bu bölgeye yerleşti, osmanlının son dönemlerinde istihbarat vs alanlarda yeni cumhuriyetle de devam eden hizmetleri olmuştur. Balkan halkları falan demişsin, gayrı müslüm olan adamı ne zaman askere almışlar onun da belgesini bekliyorum. Müttefikin olan sırplarla vs beraber savaşmak ayrı, kendi ordu sistemine gayri müslüm olarak alma iddiası farklı. Orada siyaset var, adamı ileride tahta geçsin diye destekliyorsun vs yani aklıma gelen senin örnek diye verebileceğin tek olay bu.
Türkiye cumhuriyeti anadolu Türklerinin cefası üzerine kurulmuştur. Birinci cihan harbi de dahil son iki yüzyılda verdiğimiz her savaşta anadolu insanının etinden, kanından gitmiştir. Balkan insanıyım diyorsun, dedelerin ölmemek için bu tarafa gelmiş insanlardır zira Türkler, müslümanlar balkanlardan atılırken soykırıma uğramıştır. O dönemin nüfus sayımları incelendiğinde fark anlaşılacaktır.
Neyse dediğim gibi, saydığın azınlıklar, araplar hariç, ulus olmayıp, en önde savaşa atılma gibi bir iddia da komik. Kimse bu topraklarda yaşamasınlar demiyor, ancak azınlıklar var diye hakim güç kendinden vazgeçmez, ülkenin adını değiştirmez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @krstarica
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.