Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
335
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Çin’in yükselen yonga tasarımcısı Huaxia Chip iflas etti
E
2 hafta
Yarbay
Konu Sahibi

Çin’in yükselen yonga tasarımcısı Huaxia Chip iflas etti
Çin bir yandan yonga bağımsızlığı için devasa bütçeler ayırırken diğer taraftan yükselen yıldız kabul edilen girişimler ise ilginç bir şekilde batıyor. Tasfiye edilen Huaxia Chip girişimine ne olduğunu kimse anlayamadı.



Huaxia Chip batan yıldız oldu



 



Huaxia Chip yıllar önce bağımsız işlemci, yapay zeka motoru, grafik birimi ve dijital sinyal işlemcisi tasarımları ile yola çıkmış bir girişimdi. Robotik, Nesnelerin İnterneti ve bulut bilişim alanlarına yoğunlaşan girişim 2020 yılında yonga tasarım ödüllerine de layık görülmüştü.



Ayrıca Bkz.Çin’de ABD yasağını delen güçlü ve özel Nvidia A100 GPU’ları ortaya çıktı



ABD ambargolarının etkisi olduğu düşünülse de girişim 2018 yılından itibaren durgunluğa girmiş. Bazı mahkeme tutanaklarında yöneticilerin etik dışı davranışlarının cezalandırıldığı görülüyor. Ayrıca aleyhte açılmış bir iflas davası da var.



Kaynaklar bir dönem hükümet tarafından desteklenen fonları kendisine çekebilmek için Çinli işletmelerin hayali üretim veya ihracat gibi yanıltıcı yollara başvurması skandalının bu girişimi de etkilediğini düşünüyor. Yonga girişimlerine bol keseden milyar dolar teşvik dağıtan Çin hükümetinin neden olduğu bozulmanın önemli bir örneği olarak gösterilebilir.




Kaynak:https://www.tomshardware.com/tech-industry/award-winning-chinese-processor-design-company-huaxia-chip-files-for-bankruptcy-firms-cpu-dsp-gpu-and-ai-processor-ips-in-limbo

 Haberi Portalda Gör

S
2 hafta
Yarbay

hakketen çok yükselmiş



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

B
2 hafta
Yüzbaşı

Çok da yükselmiyormuş demek ki…




O
2 hafta
Yarbay

Haberin içeriği!
O kadar yükselmiş ki, başı dönüp çakılıp tarumar olmuş.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

H
2 hafta
Yüzbaşı

Ayn knk o kdr yükselmiş ki sonunda saçı başı dağılmış



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

W
2 hafta
Yarbay

Bu bedavadan teşvik almak için sürekli hayali ihracat ya da çalışma gösteren şirketler sadece gelişmemiş veya gelişmekte olan ülkelerde tek mi var yoksa amerika almanya japonya gibi ülkelerde de mi var?



Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 hafta
Binbaşı

Zaman zaman haberleri çıkıyor her yerde var.





Bu mesajda bahsedilenler: @wolf silver
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.