Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 6 misafir
20936
Cevap
1541070
Tıklama
174
Öne Çıkarma
Cevap: Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1047. sayfa)
1
3 gün
Yarbay

bir ara konuya yapışan malum partili üye vardı. o da aynı şekilde emeklilere hakaret eder, üstünlük taslar, "akıl" verirdi. bunun yan hesabı herhalde o. üşüşüyorlar. vatandaş tekmeyi atıyor, şekil değiştirip geri geliyorlar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

L
3 gün
Yarbay

Yüz kalmamış 90 mı kalmış. Vatandaşlara hakaret eden de sensin. Kendin gibi düşünmeyenleri halktan bile saymıyorsun. 10-15 yıl primle 50 yaşında Avrupa'da emekli olunca 2000 Euro alırsın. 50 yaşında nasıl emekli olacaksın önce onu düşünmen lazım. Bangladesh'te emeklilik yaşı kaç acaba? Günde 2 dolar kazanan bir toplum. Sanki 25 yıl prim ödemiş, 55 yaşında emekli olmuşta hesap soruyor. Gerçek emeklinin emeğine ortak olan kim? Neden acaba alması gerektiğini alamıyor; senin gibiler yüzünden olabilir mi? Biz sana 15 senedir oy kullanmıyorum diyoruz; sen hala Y partisi diyorsun.
Sen de X partisinin forumda ki üyesi misin? Üyesisen;
X partisi önce duble su faturalarını düşürsün, otopark yapsın, bilet fiyatlarına zam yapmasın, otobüsler vaktinde gelsin, sokaklar pislik içinde her taraf çöp-hayvan dışkısı, yeşil kartlılara koşulsuz yardım versin, şu sokaklardan önce sokak köpeklerini toplasın (kısırlaştırma-aşı diye harcanan paralar), erkek çocuklarına da yetim maaşı verilsin diye önerge versin. Senin bir menfaatin olabilir gibi düşünüyorum; çok hararetli savunuyorsun. Sinirlenmek iyi değil tansiyonun çıkar maazallah. Sistemi nasıl düzelteceğin hakkında hala bir çözüm önerisi sunamıyorsun. Acaba çözüm önerisi bedel ödemene neden olabilir diye mi korkuyorsun. Çözüm önerisi koy ortaya vatandaş değerlendirsin ona göre oy kullansın.
Yönetime geldiğinde de çözüm önerini uygular; sistemi düzeltirsin. Ama yok. Ne var asılsız iddialar, iftira ve hakaret.
Şunlar da aklında bulunsun;
Gelen gideni aratır.
Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak.
Çıplak Vatandaş (1985) filmine bir gözat. 40 yıl önce ki sorunlar daha fazlaymış gibi gözüküyor.



H
3 gün
Onbaşı

Ay sonu son diyorlar. Başka bankaya geçmek için basvuruyu yapmak yeterli mi yoksa aynı bankadan mi devam etmeli



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 gün
Binbaşı

Türkiye’de sosyal güvenlik ve bireysel emeklilik, İdris Yıldırım, Yüksek Lisans Tezi

https://t24.com.tr/yazarlar/irfan-yalin/koleksiyoncunun-kaleminden-caglar-boyunca-emekliligin-kultur-tarihi,44567

çağlar boyunca emekliliğin kültür tarihi
İnsan tarihsel süreç boyunca kendini ve bakmakla yükümlü olduklarını kötü günlere karşı garanti altına alma ihtiyacı duymuş; geleceği güvence altına alma isteği sosyal güvenlik fikrini doğurmuş

Herkese hayallerinde yaşattığı, gönlünde sakladığı güzel bir emeklilik yaşamı temennilerimle, güzellikleri biriktirmenizi dilerim.

Türkiye’de sosyal güvenlik ve bireysel emeklilik, İdris Yıldırım, Yüksek Lisans Tezi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 28 Nisan 2024; 0:58:22 >

G
3 gün
Binbaşı

Türkiyede'ki emekliler nerede yoğunlaşmış.

https://t24.com.tr/haber/konda-15-yillik-degisimi-inceledi-istanbullular-modernlesiyor-mu-muhafazakarlasiyor-mu,1162248
27 Nisan 2024 18:13

KONDA’nın yayımladığı “İstanbul’u Anlamak” raporunda, Türkiye’nin 15 yıllık değişiminin karşısında İstanbulluların yaşadığı değişim ele alındı. Araştırmaya göre, İstanbul’da dindar muhafazakârların oranı Türkiye geneliyle aynı düzeyde kalırken, geleneksel muhafazakârlığın yerini artık “modernlik” almaya başladı. İstanbul’da yıllar içinde ateist ve deist oranındaki artış da göze çarptı. Ateist ve inançsız oranının toplamı, Türkiye genelinin 4 puan üzerinde yer aldı.
KONDA Araştırma, “İstanbul’u Anlamak” adlı raporunu yayınladı. Raporda; KONDA bulgularına göre İstanbulluların hayat tarzı, dindarlık, sosyal medya kullanımı ve çalışma durumu gibi parametrelerdeki değişimi ele alındı. Resmi nüfus verilerine göre, ülke nüfusunun yüzde 18’inin yaşadığı bir metropol olan İstanbul; göç, nüfus artışı, işgücü piyasasına katılım, trafik yoğunluğu gibi pek çok devinim unsurunun daha hızlı değişmesini beraberinde getiriyor. İstanbul’daki bu devinim, hayatın ritmini sosyolojik olarak da daha hızlı değiştiriyor. İstanbullular, Türkiye geneline göre daha hızlı ve daha yüksek oranda apartmanlaşıyor, modernleşiyor, işgücüne katılıyor.
İstanbul’un nüfusu ve göç durumu
2023 yılı sonu itibarıyla resmi verilere göre, İstanbul’da 15 milyon 655 bin 924 kişi yaşıyor. Bu sayı, Türkiye nüfusunun yüzde 18,34’ünü oluşturuyor. Geçen yıl Türkiye’nin yıllık nüfus artışı binde 1,1 iken, İstanbul’da bu oran binde eksi 16’ydı. İstanbul yıllar içindeki genel örüntüsünü kırarak ilk kez nüfusunu azalttı.
KONDA’nın raporuna göre ise İstanbul’un yıllar içinde net göç hızı da azalmaya başladı. 2022 yılında İstanbul 385 bin 294 göç alırken 418 bin 082 göç verdi. Bu da binde 2,06 oranında net göç hızına işaret ediyor.

Peki İstanbul’da kimler yaşıyor?
Rapora göre; her 5 emekliden 4’ü 31 yıldan uzun süredir İstanbul’da yaşıyor.
Emeklilerden sonra 31 yıldan daha uzun süredir İstanbul’da yaşayan en büyük çalışma kümesi yüzde 46 oranı ile ev kadınları. 1 veya 2 yıldır İstanbul’da yaşayanların oranının en yüksek olduğu küme yüzde 13 oranıyla öğrenciler.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi: İstanbul
İstanbul, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olma görevini sürdürüyor. Türkiye toplam ihracatının yarısını, ithalatının yarısından fazlasını İstanbul yapıyor. İstanbul’un Türkiye geneline oranla yaptığı ithalat, bir önceki yıla göre de artmış görünüyor.
İstanbullu artık daha “modern”
KONDA’nın Aralık 2013 Barometresi’nde İstanbul’da yaşayanların yüzde 32’si hayat tarzını modern olarak tanımlarken bu oran düzenli olarak artış gösterdi ve bu ay yüzde 38’e ulaştı. Geleneksel muhafazakâr oranı yıllar içindeki salınımıyla birlikte aynı düzeyde kalırken dindar muhafazakârların oranı 5 puan azalarak yüzde 25’e geldi.
150.Barometre raporunda ise Türkiye’nin 15 yıllık değişimi gözler önüne seriliyor. 2023 yılında da Türkiye genelinde modern oranının yüzde 34, geleneksel muhafazakâr oranının yüzde 42, dindar muhafazakâr oranının yüzde 24 olarak çıktı. Buna göre; İstanbul’da dindar muhafazakârların oranı, Türkiye geneliyle aynı düzeyde kalırken geleneksel muhafazakârlığın yerini modernlik almaya başlıyor.
Ateist ve deist oranı arttı
İstanbul’da yıllar içinde ateist ve deist oranındaki artış da göze çarpıyor. KONDA’nın Aralık 2018 Barometresi’nde yüzde 5 olarak ölçülen inançsız oranı karşısında bugün yüzde 6 oranında ateist, yüzde 4 oranında inançsız olarak kendini tanımlayanların olduğu görüldü. Ateist ve inançsız oranının toplamı da Türkiye genelinin 4 puan üzerinde ölçülüyor.
Beyaz yakalı arttı; kadınların yüzde 26’sı işgücüne dahil değil
2013’te beyaz yakalı çalışanların oranı yüzde 18’ken bugün bu oran yüzde 24’e çıkmış. İşçi, esnaf ve çiftçilerin oranı da yüzde 29’a ulaşmış. Ev kadınlarının oranıysa yüzde 31’den yüzde 23’ekadar gerilemiş. Ev kadınlarının Türkiye genelindeki oranı ise yüzde 26.



G
3 gün
Binbaşı

hangi banka olduğuna bağlı.
hangi maaş dilimindesin ona bağlı.
eski promosyonunu ne zaman aldın ve ne kadar aldın ona bağlı.

basında çıkan haberlerde aylarca hatta yıllarca her sefer bu ayın sonu diyorlar, derler, diyecekler. çünkü herbanka kendisi bir başlangıç ve promosyon sürei bitiş tarihi koyuyor. bazı kampanyalarda ise 31/12/2024 de yazabilir. bankasına ve promosyon kampanyasına bağlı.
ay sonuna kadar diye birşey yok. bitince naapçak emekli maaş taşımak istesin sana promosyon yok mu diyecek. öyle bişey olmaz. olmadı da yıllardır.
algı yaratıyorlar, kendilerinin sgk ile protokolü var. altında imzaları var. temmuzda 6aylık TUİK farkları eklenecek, bazıları yararlanacak maaş dilimi değişecek vede alacağı promosyon artacak. belki daha da iyi kampanya çıkabilir de. Emekli yılı ya heralde bankalar da aa bari bizde lütfedelim diyebilirler.

bir kampanya biter , ya uzatırlar yada yenisi çıkar. basın kadar yanlış algı yaratan yok bu ülkede. hep bir alet olma alavare dalavare. ne kadar teşvik primi alıyorlar ise. tabi hepsinin cebi birbirinin cebinde, bankaların eküsürüsü basın da Tv dce var. adına İŞBİRLİĞİ denen RÜŞVET ler. Hemen hemen hepsi alet oluyor. Yazarlar , spikerler sanırsın banka sahibi.

her son başka bir başlangıçtır yani.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 28 Nisan 2024; 11:30:21 >


Bu mesajda bahsedilenler: @holocoust1903
C
2 gün
Yüzbaşı

Arkadaşlar merhaba babam için iyi bir promosyon veren banka en iyisi hangisidir bilgilendirirseniz sevinirim en yüksek hangisi veriyor birde son gün ne zaman.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
dün
Binbaşı

En azından isteklerimizi söylüyor, bunların takipçisi olacağım diyorum. Sesimi duyurmaya çalışıyorum. Elimi taşın altına koyarak, sadece vıdıvıdı yapanlardan değil, şikayet, serseniş, temenni, istek, dilek, rica ve varsa aklındaki herşeyi sundum.

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

R
dün
Yarbay

Dostlar vakit ayırıp bakamadım şuanda en yüksek promasyonu hangi banka veriyor?

ykb ile çalışıyorduk 2 yıl rahat oldu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
dün
Yarbay

R
dün
Yarbay

Çok teşekkürler



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Lady-Of-Ice
D
20 sa.
Binbaşı

hocam ilk yatmayıp sonra sms atıp daha sonra hesabamı yatırdılar ? bugün şubeye gittim geçen ay sözleşme imzalamıştık eski tutardan promosyon yatırırlar diye 10nakit+5 faturaya 5bini iptal edip yeni tutardan 12.5 nakit+500tl fatura başı 2.5 chip olarak güncelledik,şubedeki elemanda diyor ne değişti,dedim 2.5u nakit almak varken niye chiple uğraşayım,haa evet haklısınız o açıdan düşünmedim diyo

inşallah problem yaşamayız 1inde şubeler kapalı 2sindede annem yurtdışına gidiyor,gece kaç gibi yatırdılar ayın 1inde hocam ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Can851
C
19 sa.
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: djoguzhan55

hocam ilk yatmayıp sonra sms atıp daha sonra hesabamı yatırdılar ? bugün şubeye gittim geçen ay sözleşme imzalamıştık eski tutardan promosyon yatırırlar diye 10nakit+5 faturaya 5bini iptal edip yeni tutardan 12.5 nakit+500tl fatura başı 2.5 chip olarak güncelledik,şubedeki elemanda diyor ne değişti,dedim 2.5u nakit almak varken niye chiple uğraşayım,haa evet haklısınız o açıdan düşünmedim diyo

inşallah problem yaşamayız 1inde şubeler kapalı 2sindede annem yurtdışına gidiyor,gece kaç gibi yatırdılar ayın 1inde hocam ?
Yok hocam klasik bilgilendirme mesaji o normal gününde yattı eski bankada gece tam 12 de yansıyordu para hesaba Akbank' ta gece 12 buçukta yansımış bir tek faturalardan yatacak chip-para kaldı



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

H
10 sa.
Onbaşı

Is bankasidndan yapikrediye taşımak için süreç başlattık. İş bankasını iptal edip tutarı ödedik, yapı krediye de mobilden başvuru yaptık. Süreçte başka bir şey yapıyor muyuz? E devlet falan dediler?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 sa.
Binbaşı

27 nisanda 5x1000 tl ödül hesaba yattı.
Başka arkadaşlara da bilgilendirme olsun


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Rockn Rolla
E
7 sa.
Yarbay

hocam ykb 444 arayıp teyit edebilirsin.
işlemi nisan yaptığın için mayıs maaşını ykb yatabilir diye düşünüyorum yada mayıs maaşın işbankasına da yatabilir ertesi ay yani haziranda ykb ilk maaş yattıktan üç gün sonra promosyon ve ekleri yatar
biz ykb taşıma işlemini mh 444 ile yaptırmıştım bir tanesi şubeden yaptık bekliyoruz
ykb de promosyon haricinde iki fatura talimatı 1.000tl, kredi kartı kullanımı 1.000 tl ve ykb online işlemlerini ilk defa kullanırsan 1.000 tl veriyor ayrıca fatura talimatına ek puanlar veriyordu belki de devam ediyordur





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 30 Nisan 2024; 20:7:31 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @holocoust1903
R
1 sa.
Onbaşı

Evet yatmış hocam babama sordum dur bir kontrol edeyim dedi ona da ayın 27 sinde 5x1000tl olacak şekilde yatırmışlar. Uygulamadan bildirim gelmemiş. O konuda biraz geri kalmışlar sanırım. Müşteri hizmetleri mayıs 15 demişti sözde babama ama onlarda yanlış biliyormuş demek ki. Mart ayında İng ye maaş taşıyıp otomatik ödemeye fatura verenler bir kontrol etsinler. Onlara da ödeme yatmış ama bildirim gelmemiş olabilir.




Bu mesajda bahsedilenler: @tyanali
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.