Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
302
Tıklama
4
Öne Çıkarma
En ucuz RTX4060'ın incelemesi. Galax 1-Click OC 2X
O
2 hafta
Binbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar, elimdeki Zotac 3060 Twin Edge ekran kartımı, piyasada şuan bulabileceğiniz en ucuz RTX 4060 modeli olan Galax 4060 1-Click ile güncelledim. Kart bugün elime ulaştı, şimdi sizlere nacizade ufaktan bir inceleme yapacağım. Kartın internette ben bir incelemesini bulamadım. Balıklama atladık iyi mi ettik kötü mü ettik bir bakış atalım.

< Resime gitmek için tıklayın >
Kartın fiyatında bahsedelim. Bugün ortalama olarak bir 4060 piyasada 15 16 bin liralarda gezinirken 10.999 tl fiyatıyla Galax markası fazlasıyla dikkatimi çekti. Normalde ikinci el bakıyordum ama böyle bi fiyat görünce sıfır almak istedim. Kartı gaming.gen.tr üzerinden satın aldım biliyorsunuzdur Galax kartların servis işlemlerini de yine bu firma üstleniyor. Sitelerinde "İki yıl değişim garantili" diye bir ifade göze çarpıyor. Gaming.gen.tr'nin normalde seceresi pek iyi sayılmasa da böyle bir iddaalarının olmasıda güzel.

Şimdi şunu söyleyebilirsiniz; "Inno3d daha ucuz". Evet inno3d modeli bundanda ucuz fakat ben inno3d, palit, gainward ve gigabyte kartları ekran kartından saymıyorum. Bunlar hakkında çok sert yorum yapardımda malum güzel ülkemde artık eleştiriye bile kimsenin tahammülü yok. O yüzden bu 4'lüye diye tırt kartlar diye seslenicem, siz anlarsınız.

Bu benim ikinci Galax markalı kartım, birazda daha önceki kartımdan memnun kaldığım için tercih ettim. Almanya'da vs. bu kartlar KFA2 adıyla bir hayli satılıyorlar. Burada bugün herhangi bir fps oyun testi paylaşmayacağım, zira alacağınız fps diğer 4060'lar üç aşağı beş yukarı aynı olacaktır. Bana göre kartın kalitesini belirleyen şey bu değil. Tamamen kendi gözlemlerimi ve kendi testlerimi sizinle paylaşacağım. İsterseniz başlayalım.


< Resime gitmek için tıklayın >
Kutudan başlayalım. Göze çarpan tek şey kutunun pütürlü olması, daha önce elime geçen kartların kutularında buna rastlamamıştım. Garip geldi söylemek istedim. Dışı güzel görünsede içi için malesef durum çok farklı.


< Resime gitmek için tıklayın >
Kutunun içeriği arkadaşlar yok. Yani bir içerik yok. Adamlar kitapçık basıp koymayı bile maliyetten kabul etmişler. Ne kurulum kitapçığı, Ne bir garanti belgesi, ne bir sticker, ne uzatılmış garanti kartı, kablo dvd zaten beklemiyordum da bu kadar bomboş olmasına da şaşırdım biraz. Hiçbirşey yok sadece ekran kartının kendisini var diyebiliriz.

Garanti belgesinin olmamasına ekstra değinmek istiyorum. Garanti belgesiz satışın yasal olduğundan emin değilim. Bilgili arkadaşlar yorum atarsa çok sevinirim. Firmaya bugün mail atarak ulaştım ve bana dediler ki garanti belgesi yerine fatura geçiyormuş. Böyle bişey yok tabikide. Kısacası adamların verdiği 2 yıllık garanti sözü sadece söz. Elinizde resmi hiçbir evrakta bu teyit edilmiyor. Yarın birgün "biz öyle bişey demedik" derlerse hiçbirşeyi kanıtlayamazsınız.


< Resime gitmek için tıklayın >
Kutu içeriğinden hakettiğinden fazla bahsettik, karta bakalım. Neyseki kutu faciasından öte, kartın soketlerine anti-statik tapa takmayı akıl etmişler. Tırt kartların aksine tüm soketlerde tapa var. Alt taraf tamamen plastik. Alt tarafta yine tırt kartların aksine 88 veya 90 değil direk 92mm özel tasarımlı fanlar göze çarpıyor. Bu fanlara ecnebiler tırpan "scythe" fan diyorlar. Bu fanları seviyorum kesinlikle gürültü anlamında ciddi faydaları oluyor. Plastik kalitesi olarakta fiyatına göre gayet iyi bir kalitede. Yeterli kalınlıkta malzeme ve plastik çapağına rastlamadım, temiz bir işçilik çıkartmışlar. Elinizde langır lungur etmiyor. Soğutucu bloğun menfezlerinin kalınlığı baya iyi. Kesinlikle yamultamazsınız. Fakat yoğunluğu gözüme yeterli gelmedi. Isıyı taşıyan ısı boruları ise tırt kartların aksine nikel kaplama alüminyum değil direk bakır arkadaşlar. Buda kartın büyük bir avantajı. Kart fanlarında start-stop özelliğide bulunuyor.


< Resime gitmek için tıklayın >
Birazda üst taraftan bahsedeyim. Üst tarafta bir plaka bulunuyor. Bu plakanın plastik değilde alüminyum olmasına bu fiyat bandında cidden şaşırdım. Özellikle asus tuf 2x'de bu plakanın plastik olduğunu ve kartın start-stopu desteklemediğini gördüğümde bir dumura uğraşmıştım. Galax burada maliyet hesabı yapmadan plakalı alüminyum yapmış ve güzelcede oturtmuş. Elinizde dokunduğunuzda plakanın haybeden konulmadığını, gerçekten ısıyı dağıttığını hissedebiliyorsunuz. Fakat niye şu civatalara garanti etiketi koymazlar anlamıyorum. Bunu zotaclarda da göremiyoruz, Msi'lardaki o etiketler en azından kartın açılıp açılmadığı konularında ufakta olsa bir fikir verebiliyor.


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >
Kartın yan tarafında ise 8 Pin standart bir güç girişi ve rgb "ge-force rtx" yazısı bulunuyor. Ayrıca bu ışığı yukarda gördüğünüz ufak switch ile kapatıp açabiliyoruz. Benim gibi kart yazılımı kurmama takıntısı olanlar için gerçekten çok güzel düşünülmüş ince bir detay. Kartın websitesinde fotoğraflarında bu switch biraz daha büyük görünüyordu ama elime geçince switch'in çok kibar ve görünmez bir yapıda olmasıda beni ayrıca mutlu etti. Aydınlatmasınıda çok beğendim. Direk şeffaf plastik arkasına led yerleştirmemişler, bir ışık dağıtıcı difüzör var. Özellikle tırt kartlarla yan yana koyarsanız ışığın ne kadar homojen dağıldığını ve ne kadar parlak olduğunu hemen farkedebilirsiniz. Bu fiyat bandında bulunmaz nimetler.


< Resime gitmek için tıklayın >
Kasanın kiri için kusura bakmayın paylaşmam lazımdı. Kart bir hayli hafif arkadaşlar. Sanıyorum ki menfezlerin yoğunluğu az olduğu için. PCB'sine kısa olunca kart baya hafif olmuş. Anakartta fiziksel desteğe ihtiyaç duymazsınız.

Kartın ısı testlerini aşağıya ekleyeceğim, temelde aslında bu çok bişey ifade etmiyor çünkü kasanızda bu değerleri etkileyen çok fazla değişken mevcut. Bu yüzden kendi hissimi şöyle anlatayım. Zotac 3060 twin edge ile F1 20 oyununda 55-60 derece arasında oynarken aynı ayarlarda bu kartla görebildiğim max ısı 43 derece olabildi. Derece bu denli düştüğü için fan devirleride düşükte kalıyor ve gürültüde kesinlikle duyulmuyor. Sıfır gürültü oynuyorum.

Yinede belirtmem lazım. Kartı ne zaman gerçekten zorlamaya başlarsanız kartın seside kendini belli ediyor. Kesinlikle tırt kartlar gibi elektrik süpürgesi sesi çıkartmasada bir Msi bir Evga konforu beklemeyin. Zotac Twin Edge ile birebir aynı sesteler diyebilirim. Sadece kart verimli olduğundan burada zotac 3060'la göre bariz bir devir avantajımız oluyor.


< Resime gitmek için tıklayın >
Yukarıda gördüğünüz eski kartım Zotac 3060 Twin Edge ile görebildiğimiz max derece ve max skor.


< Resime gitmek için tıklayın >


Buda Galax 4060 1-Click ile görebildiğim max. derece ve max skor.

Şimdi bu noktadan sonra tekrar fiyat konusuna dönüyorum. Ben garantisi bitmiş 3060'ı 7 bin liraya satıp, garantisi malum 4060'ı 11 bin liraya satın aldım. Cebimden fazladan 4 bin lira çıktı. Peki değdi mi ? Bence bunun cevabı insanın kafasında bitiyor arkadaşlar. Değdi çünkü daha az elektrik harcayarak daha sessiz karta geçip bir de 2 sene garantiledim. Değmedi mi çünkü 4 bin lira vermeme rağmen yine aldığım fps aynı. Burada biraz cüzdanınızı tartmanızı tavsiye ederim. Bugünlerde sıkışıksanız gereksiz bir masraf olacağını düşünüyorum. Lakin fazladan 4 bin lira harcayabilecekseniz Galax sizi kesinlikle üzmez (lafım servis için geçerli değildir).





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oKsyqeN -- 16 Nisan 2024; 21:16:28 >

W
2 hafta
Binbaşı

Galax neredeyse bütün kartlardan soğuk çalışır , ayrıca serviste tamir vs yoktur, birebir değişim garantilidir , (bu garanti aynı şekilde tplink markalı ürünlerde de vardır bozulan ürünü anında yenisi ile değiştirirler )

Güzel bir tercih olmuş , insanların marka adı altında saçma kartlara 2 kat fiyat vermesini anlamıyorum , keyifli kullanmalar dilerim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 hafta
Yüzbaşı

galax ürünleri gerçekten iyidir. soğutma üzerine epey yoğunlaştıklarını düşünüyorum. geçmişte birçok ürününü kullandım. sever, güvenir ve alıp kullanırım. kartınız hayırlı olsun güzel tercih



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

E
2 hafta
Yüzbaşı

galax iyidir ama 2. eli ölü fiyatına gidiyor.



D
2 hafta
Yüzbaşı

Bende 600$ değerinde HP rtx a2000 var. Kutusunu görseniz bu ne Kutusu diyip çöpe atarsınız. Bildiğiniz saman karton kutu. İçinde de 1 adet mini dp to dp kablo ve metal tutucu parça bulunuyor. Arkadaki minidp ve pciexpress için galiba muhafaza bulunmuyordu.

Ben gpu alacağım zaten direk en ucuzunu alıyorum. Fps 3-5 oynayacak diye 3 fanlı asus a vs gerek duymuyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.