Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
9
Cevap
3108
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ışık manyetik alandan etkilenir mi?
C
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

ışık manyetik alandan etkilenir mi? KOnu hakkında bilgisi olan varsa çok iyi olur. Yanlzı bu etkilenme yakın mesafeden olacak. Yön değiştirme olabilir veya güç azalması veya dağılması olabilir.



K
7 yıl
Yarbay

Yani diyosun ki ışık, ışıktan etkilenir mi? Elektromanyetik alanı oluşturan şey fotonlardır. İki tane el fenerini birbirine doğru tutmakla, elektromanyetik alana foton göndermek aynı şeydir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
7 yıl
Çavuş

Bildiğim kadarıyla evet..Öncelikle ışığın ve elektromanyetik alan oluşturan parçacıgın ne oldugunu anlamak lazım..Bunlar hem ışık hemde foton(parçacık olarak hareket edebilirler)Yani bir elektrik yuklu parçacık(ör:elektron) ölçmek istenildiği zaman o parçacığa ölçmek amaçlı bir foton çarpıştırıgında etkilenir..

Tabi sorunla alakalı birde şöyle bir şey var:faraday etkisi googleda aratırsan basit şekildeki cevaplardan anlayabilirsin



I
7 yıl
Yarbay

Foton zaten ışığın kuantumu ve temel bozonu . Işık da bir elektromanyetik alan türüdür ve diğer elektromanyetizmalar da fotonlardan oluşur .



Soru sakat .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Teğmen

Işık manyetik alandan etkilenmez hocam. Bir maddenin manyetik alandan etkilenebilmesi için elektrik yüküne sahip olması gerekir. Işın parçaçığı olan foton'un elektrik yükü 0'dır. Doğada bulunan 4 temel kuvvetten, foton yalnızca kütle çekiminden etkilenir. Bilim insanları arasında "kütle çekiminin" ne olduğu tartışılmaktadır. Elektromanyetik kuvvetin kuvvet taşıyıcıları fotonlardır. Bu demek değildir ki elektromanyetik kuvvet ve fotonlar aynıdır.



C
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

hepinize teşekkür ederim



V
7 yıl
Yarbay

Işıktan etkilenmeyen hiçbirsey yoktur



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Çavuş

elektromanyetik alan benim bildigim karadeliklerde bulunur. zaten karadeligin tek enerjisi elektromanyetik alanidir ki bu sey isigi bile icine ceker .. biraz ilginc bir cevap ama bunun haricinde isigin ben baska bir yerde elektromanyetik alandan etkilendigini bilmiyorum..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
6 yıl
Binbaşı

Işığın yani fotonun elektrik yükü olmadığı için manyetik alandan etkilenmez.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

S
2 hafta
Er

FizikteFaraday etkisi (ya da Faraday devriışığın ve manyetik alanın bir ortam içindeki ilişkisini ele alan bir manyeto-optik olgudur. Faraday etkisi, yayınım yönündeki manyetik alan bileşenine neredeyse dik olan bir polarize levhanın dönmesine neden olur.
1845'te Michael Faraday tarafından bulunan Faraday etkisi, ışığın ve elektromanyetizmanın birbiriyle ilişkili olduğunu gösteren ilk deneysel bulgudur. Elektromanyetik radyasyonun teorik temelleri 1860 ve 1870'lerde James Clerk Maxwell tarafından atılmıştı. Faraday etkisi, manyetik alanlar tarafından etkilenen çoğu transparan dielektrik materyalde (sıvılar dahil) gözlenir.
Faraday etkisi, dairesel çiftkırılım olarak da adlandırılan, sol ve sağ dairesel polarize olmuş dalgaların çok az bir hız farkıyla yayınımlarına neden olur. Lineer polarize olmuş bir dalga, dairesel polarize iki dalgaya ayrışabileceğinden, aralarında Faraday etkisi tarafından meydan gelen faz farkı dalganın polarizasyon eksenini döndürür.
Faraday etkisinin ölçüm cihazları üzerinde birkaç uygulaması vardır. Örneğin, Faraday etkisi optik rotasyonlu güç ölçümü için ve manyetik dalgaların uzaktan algılanmasında kullanılıyor. Ayrıca, spintronik araştırmalarında yarıiletkenlerdeki elektron spinlerinin polarizasyonunu tetkikte de kullanılıyor. Faraday rotatörleri ışığın genlik ayarlamalarında ve optik telekomünikasyon ile lazer uygulamalarında oldukça önemli bileşenler olan optik yalıtkanlar ile optik sirkülatörde kullanılıyor.[1]

kaynak:
https://tr.wikipedia.org/wiki/Faraday_etkisi



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.