Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
20932
Cevap
1540077
Tıklama
174
Öne Çıkarma
Cevap: Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1047. sayfa)
V
2 gün
Teğmen

Emeklilere bankalar çok cimri davranıyor Ama iyi kötü kampanya yapıyorlar

fakat cep telefonu GSM operatörleri de çok acımasız! cimrilik bile yok hiç kampanyaları yok yersen işte tarife bu 800-900 tl
emekliler ölsün deniyor

Eskiden olurdu: emekli 50 tarifesi eyt tarifesi vs yahu Hiç mobil telefon faturalı veya faturasız hiç kampanya yok

ne yapacağız dumanla mı haberleşelim?
yoksa ölelim mi?

Yeter yahu bıktım bu ülkede yaşamaktan



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
2 gün
Yarbay

tam "vurun abalıya" haline getirildi emekliler. gelen vuruyor, giden vuruyor, sorana "emekli yılı" diyorlar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @vitriol
O
2 gün
Yarbay

"EMEKLİ ÖLSÜN" diye uğraşılıyor yeminle.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

L
2 gün
Yarbay

Savunacak materyalin kalmayınca nezaket sınırlarının dışına çıkıyorsun. Tanımadığın insanlarla ilgili bu tip ithamlarda bulunman tuhaf. Ben niye üzüleyim; menfaatim mi var ki kaybedeceğim diye tasa yapayım. Maddi menfaat karşılığı oyunu veren; Eyt'i bir araç olarak kullanan ve bunları destekleyenler kim? Yazılanı okuyup anlamamakta direniyorsun. Çözüm önerin var mı diyoruz? Yok. Hala çözümsüzlüğe devam diyorsun. Senin gibi düşünen halk; düşünmeyen ne oluyor? Çalışanın emekli maaşı düşükse mesleği ve işverenin ödediği primin etkisi var. İsteğe tabii ödeyenlerin ise düşük prim ödemesi yaptığı için maaşları düşük. Ayrıca vatandaşda gidip genç yaşta emeklilik başvurusu yapmasaydı. Verdiğim örnekte her ay için 0.3 düşürülme söz konusu. 55 yaşında emekli olması gereken birey 40-45 yaşında emekli olursa maaşınında bu seviyelerde olacağının farkında olmalıydı.(Bunlar yüzünden 25 yıl çalışan 55 yaş ve üstü emekliler kayıp yaşadı) Getir Almanya'da ki sistemin aynısını; şartlara uygun emekli olsun ondan sonra sorun varsa konuş. (Yaş orada 65 ise onu da 60 yap, yılıda 35 yerine 25 yap) Sistemin düzelmesini istemeyenler; sistemi bozan taleplerde bulunan ve menfaat sağlayanlar olmasın?



1
dün
Yarbay

burayı meclis, bizi milletvekili sanarak "ne çözümün var" demenin mantıksızlığını nasıl anlatsak sana? ülkenin sosyal güvenlik politikalarını ben koymadım, ben bozmadım, ben niye çözüyorum? komple zırvalık.

ikincisi, tablo ve data attım buraya. yıllar geçtikçe, milli gelirden emeklilere ayrılan pay bilinçli olarak düşürülüyor. kendileri dünyada cenneti yaşayanlar, emeklilere cehennem şartlarını layık görüyor. bu bile, İNSAN OLANIN ZORUNA GİDER.

insansınızdır umarım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

L
dün
Yarbay

Burası siyaset meydanı da değil. Çözümün var mı diyoruz; yok diyorsun. Planın var mı diyoruz; yok pilavım var diyorsun. Pilav satarak sorunu çözemezsin. Kanunu sen çıkarmamış olabilirsinde; çıkmasını talep edenlere neden destek oldun veya senin taraftarı olduğun parti ve kanallar neden destek oldu? Ayrıca bütün emeklileri aynı kefeye koymanda yanlış; kimin ne ödediği; kaç gün ödediği ve kaç yaşında emekli olduğunu biliyor musun? Bilmiyorsun. Cennet'e girmen için Cennet'e girmeyi hak etmen lazım. Konuyla ne alakası var onu da anlamadım. Bizi yaradan insan olarak yaratmış; sorgulamak seni aşar. Sen bazı şeylere sahip olamadın diye sahip olanları neden kötülüyorsun? Fesatlık yapıyorsun. Promosyon konusu misal; vatandaş banka seçerken hizmet kalitesini önemsiyor mu önemsemiyor. Ne kadar çok promosyon alacağının derdinde. İnsanlar da erken yaşta emekli olurken veya düşük prim öderken sonrasını; sistemin bozulup bozulmayacağını düşünmüyor. Avrupa'da bile emeklilik yaşı yükseltilirken. Avrupa'yı geçtim. Afrika ve Asya ülkelerine de bir göz at istersen; şartlar nasıl diye.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
dün
Yarbay

aman ne saçma sapan zırvalıklarla doldurdun yahu. yazdıklarını kimse sevmiyor. ilgi göstermiyor. çünkü burası emekliler konusu, yalan , algı, ama montaj ama şu ama bu ile, vatandaşın hakkını yeme konusu değil. ne yüz varsa, halen yazabiliyorsun.

şunu unutma, ciddiye alınmadığın gibi, dalga geçtiğin emekliler tarafından hoş karşılanmıyorsun. bizim cebimize göz diken , kralı olsa fark etmez. vız gelir, tırıs gidersiniz.

yeter artık bu halkı manüple ettiğiniz, dalga geçtiğiniz. hadi yoluna.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 27 Nisan 2024; 11:29:1 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Lady-Of-Ice
1
dün
Yarbay

bir ara konuya yapışan malum partili üye vardı. o da aynı şekilde emeklilere hakaret eder, üstünlük taslar, "akıl" verirdi. bunun yan hesabı herhalde o. üşüşüyorlar. vatandaş tekmeyi atıyor, şekil değiştirip geri geliyorlar.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

L
dün
Yarbay

Yüz kalmamış 90 mı kalmış. Vatandaşlara hakaret eden de sensin. Kendin gibi düşünmeyenleri halktan bile saymıyorsun. 10-15 yıl primle 50 yaşında Avrupa'da emekli olunca 2000 Euro alırsın. 50 yaşında nasıl emekli olacaksın önce onu düşünmen lazım. Bangladesh'te emeklilik yaşı kaç acaba? Günde 2 dolar kazanan bir toplum. Sanki 25 yıl prim ödemiş, 55 yaşında emekli olmuşta hesap soruyor. Gerçek emeklinin emeğine ortak olan kim? Neden acaba alması gerektiğini alamıyor; senin gibiler yüzünden olabilir mi? Biz sana 15 senedir oy kullanmıyorum diyoruz; sen hala Y partisi diyorsun.
Sen de X partisinin forumda ki üyesi misin? Üyesisen;
X partisi önce duble su faturalarını düşürsün, otopark yapsın, bilet fiyatlarına zam yapmasın, otobüsler vaktinde gelsin, sokaklar pislik içinde her taraf çöp-hayvan dışkısı, yeşil kartlılara koşulsuz yardım versin, şu sokaklardan önce sokak köpeklerini toplasın (kısırlaştırma-aşı diye harcanan paralar), erkek çocuklarına da yetim maaşı verilsin diye önerge versin. Senin bir menfaatin olabilir gibi düşünüyorum; çok hararetli savunuyorsun. Sinirlenmek iyi değil tansiyonun çıkar maazallah. Sistemi nasıl düzelteceğin hakkında hala bir çözüm önerisi sunamıyorsun. Acaba çözüm önerisi bedel ödemene neden olabilir diye mi korkuyorsun. Çözüm önerisi koy ortaya vatandaş değerlendirsin ona göre oy kullansın.
Yönetime geldiğinde de çözüm önerini uygular; sistemi düzeltirsin. Ama yok. Ne var asılsız iddialar, iftira ve hakaret.
Şunlar da aklında bulunsun;
Gelen gideni aratır.
Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak.
Çıplak Vatandaş (1985) filmine bir gözat. 40 yıl önce ki sorunlar daha fazlaymış gibi gözüküyor.



H
dün
Onbaşı

Ay sonu son diyorlar. Başka bankaya geçmek için basvuruyu yapmak yeterli mi yoksa aynı bankadan mi devam etmeli



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
17 sa.
Binbaşı

Türkiye’de sosyal güvenlik ve bireysel emeklilik, İdris Yıldırım, Yüksek Lisans Tezi

https://t24.com.tr/yazarlar/irfan-yalin/koleksiyoncunun-kaleminden-caglar-boyunca-emekliligin-kultur-tarihi,44567

çağlar boyunca emekliliğin kültür tarihi
İnsan tarihsel süreç boyunca kendini ve bakmakla yükümlü olduklarını kötü günlere karşı garanti altına alma ihtiyacı duymuş; geleceği güvence altına alma isteği sosyal güvenlik fikrini doğurmuş

Herkese hayallerinde yaşattığı, gönlünde sakladığı güzel bir emeklilik yaşamı temennilerimle, güzellikleri biriktirmenizi dilerim.

Türkiye’de sosyal güvenlik ve bireysel emeklilik, İdris Yıldırım, Yüksek Lisans Tezi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 28 Nisan 2024; 0:58:22 >

G
17 sa.
Binbaşı

Türkiyede'ki emekliler nerede yoğunlaşmış.

https://t24.com.tr/haber/konda-15-yillik-degisimi-inceledi-istanbullular-modernlesiyor-mu-muhafazakarlasiyor-mu,1162248
27 Nisan 2024 18:13

KONDA’nın yayımladığı “İstanbul’u Anlamak” raporunda, Türkiye’nin 15 yıllık değişiminin karşısında İstanbulluların yaşadığı değişim ele alındı. Araştırmaya göre, İstanbul’da dindar muhafazakârların oranı Türkiye geneliyle aynı düzeyde kalırken, geleneksel muhafazakârlığın yerini artık “modernlik” almaya başladı. İstanbul’da yıllar içinde ateist ve deist oranındaki artış da göze çarptı. Ateist ve inançsız oranının toplamı, Türkiye genelinin 4 puan üzerinde yer aldı.
KONDA Araştırma, “İstanbul’u Anlamak” adlı raporunu yayınladı. Raporda; KONDA bulgularına göre İstanbulluların hayat tarzı, dindarlık, sosyal medya kullanımı ve çalışma durumu gibi parametrelerdeki değişimi ele alındı. Resmi nüfus verilerine göre, ülke nüfusunun yüzde 18’inin yaşadığı bir metropol olan İstanbul; göç, nüfus artışı, işgücü piyasasına katılım, trafik yoğunluğu gibi pek çok devinim unsurunun daha hızlı değişmesini beraberinde getiriyor. İstanbul’daki bu devinim, hayatın ritmini sosyolojik olarak da daha hızlı değiştiriyor. İstanbullular, Türkiye geneline göre daha hızlı ve daha yüksek oranda apartmanlaşıyor, modernleşiyor, işgücüne katılıyor.
İstanbul’un nüfusu ve göç durumu
2023 yılı sonu itibarıyla resmi verilere göre, İstanbul’da 15 milyon 655 bin 924 kişi yaşıyor. Bu sayı, Türkiye nüfusunun yüzde 18,34’ünü oluşturuyor. Geçen yıl Türkiye’nin yıllık nüfus artışı binde 1,1 iken, İstanbul’da bu oran binde eksi 16’ydı. İstanbul yıllar içindeki genel örüntüsünü kırarak ilk kez nüfusunu azalttı.
KONDA’nın raporuna göre ise İstanbul’un yıllar içinde net göç hızı da azalmaya başladı. 2022 yılında İstanbul 385 bin 294 göç alırken 418 bin 082 göç verdi. Bu da binde 2,06 oranında net göç hızına işaret ediyor.

Peki İstanbul’da kimler yaşıyor?
Rapora göre; her 5 emekliden 4’ü 31 yıldan uzun süredir İstanbul’da yaşıyor.
Emeklilerden sonra 31 yıldan daha uzun süredir İstanbul’da yaşayan en büyük çalışma kümesi yüzde 46 oranı ile ev kadınları. 1 veya 2 yıldır İstanbul’da yaşayanların oranının en yüksek olduğu küme yüzde 13 oranıyla öğrenciler.

Türkiye ekonomisinin lokomotifi: İstanbul
İstanbul, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olma görevini sürdürüyor. Türkiye toplam ihracatının yarısını, ithalatının yarısından fazlasını İstanbul yapıyor. İstanbul’un Türkiye geneline oranla yaptığı ithalat, bir önceki yıla göre de artmış görünüyor.
İstanbullu artık daha “modern”
KONDA’nın Aralık 2013 Barometresi’nde İstanbul’da yaşayanların yüzde 32’si hayat tarzını modern olarak tanımlarken bu oran düzenli olarak artış gösterdi ve bu ay yüzde 38’e ulaştı. Geleneksel muhafazakâr oranı yıllar içindeki salınımıyla birlikte aynı düzeyde kalırken dindar muhafazakârların oranı 5 puan azalarak yüzde 25’e geldi.
150.Barometre raporunda ise Türkiye’nin 15 yıllık değişimi gözler önüne seriliyor. 2023 yılında da Türkiye genelinde modern oranının yüzde 34, geleneksel muhafazakâr oranının yüzde 42, dindar muhafazakâr oranının yüzde 24 olarak çıktı. Buna göre; İstanbul’da dindar muhafazakârların oranı, Türkiye geneliyle aynı düzeyde kalırken geleneksel muhafazakârlığın yerini modernlik almaya başlıyor.
Ateist ve deist oranı arttı
İstanbul’da yıllar içinde ateist ve deist oranındaki artış da göze çarpıyor. KONDA’nın Aralık 2018 Barometresi’nde yüzde 5 olarak ölçülen inançsız oranı karşısında bugün yüzde 6 oranında ateist, yüzde 4 oranında inançsız olarak kendini tanımlayanların olduğu görüldü. Ateist ve inançsız oranının toplamı da Türkiye genelinin 4 puan üzerinde ölçülüyor.
Beyaz yakalı arttı; kadınların yüzde 26’sı işgücüne dahil değil
2013’te beyaz yakalı çalışanların oranı yüzde 18’ken bugün bu oran yüzde 24’e çıkmış. İşçi, esnaf ve çiftçilerin oranı da yüzde 29’a ulaşmış. Ev kadınlarının oranıysa yüzde 31’den yüzde 23’ekadar gerilemiş. Ev kadınlarının Türkiye genelindeki oranı ise yüzde 26.



G
17 sa.
Binbaşı

hangi banka olduğuna bağlı.
hangi maaş dilimindesin ona bağlı.
eski promosyonunu ne zaman aldın ve ne kadar aldın ona bağlı.

basında çıkan haberlerde aylarca hatta yıllarca her sefer bu ayın sonu diyorlar, derler, diyecekler. çünkü herbanka kendisi bir başlangıç ve promosyon sürei bitiş tarihi koyuyor. bazı kampanyalarda ise 31/12/2024 de yazabilir. bankasına ve promosyon kampanyasına bağlı.
ay sonuna kadar diye birşey yok. bitince naapçak emekli maaş taşımak istesin sana promosyon yok mu diyecek. öyle bişey olmaz. olmadı da yıllardır.
algı yaratıyorlar, kendilerinin sgk ile protokolü var. altında imzaları var. temmuzda 6aylık TUİK farkları eklenecek, bazıları yararlanacak maaş dilimi değişecek vede alacağı promosyon artacak. belki daha da iyi kampanya çıkabilir de. Emekli yılı ya heralde bankalar da aa bari bizde lütfedelim diyebilirler.

bir kampanya biter , ya uzatırlar yada yenisi çıkar. basın kadar yanlış algı yaratan yok bu ülkede. hep bir alet olma alavare dalavare. ne kadar teşvik primi alıyorlar ise. tabi hepsinin cebi birbirinin cebinde, bankaların eküsürüsü basın da Tv dce var. adına İŞBİRLİĞİ denen RÜŞVET ler. Hemen hemen hepsi alet oluyor. Yazarlar , spikerler sanırsın banka sahibi.

her son başka bir başlangıçtır yani.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 28 Nisan 2024; 11:30:21 >


Bu mesajda bahsedilenler: @holocoust1903
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.