Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
222
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Acer Nitro 16 Çok Isınıyor ve SMS Infocom Sorumsuzluğu
V
geçen ay
Er
Konu Sahibi

Merhaba,

Bilgisayarım, yaklaşık 4-5 aylık Acer Nitro 16, 7840HS AMD işlemcili ve RTX 4060 Nvidia kartlı bir cihaz. Cihazımın işlemci sıcaklığı oldukça yüksek seviyelerde seyrediyor. İki kez servise vermeme rağmen herhangi bir sonuç alamadım. En basit programlarda ve oyunlarda bile işlemci sıcaklığı 95 derecenin altına düşmüyor. Bu model, internetteki testlerde veya aynı cihaza sahip diğer kullanıcılarla yapılan görüşmelerime kıyasla asla bu sıcaklıklara ulaşmaması gerekiyor. Ancak, servis tarafından yapılan bakım ve onarım sadece bir format atma işleminden ibaret kalmıştır.

Cihazım teknik serviste iken üst kapağında çizik ve lekeler oluşmuş. Ayrıca, müşteri temsilcisi ile yaşadığım deneyim de oldukça hayal kırıklığıydı. Temsilci, sorunumu ciddiye almayıp laubali bir tavırla yaklaştı ve sıcaklık problemini önemsiz bir durum gibi gösterdi. Bana verilen yanıt, "İnternetteki her şeye inanma, bilgisayarın 100 derecede çalışması normal" şeklindeydi. Hem teknik servis hizmeti hem de müşteri temsilcisi tarafındaki bu tutum, oldukça başarısız ve profesyonellikten uzaktı.

Özellikle işlemci sıcaklığında bir ısınma olduğunu vurgulamama rağmen tekniker sadece format atarak Battlefield oyununu test etmiş ve bu testler sırasında MSI Afterburner aracılığıyla sadece ekran kartı sıcaklığını paylaşmış. İzlenimim üzerine AMD işlemciler için hw info uygulamasını MSI Afterburner'a bağlayıp işlemci sıcaklığını kullanmayı bilmemektedir. Bilgisayarımı çizerek ve format atarak hiçbir bakım ve onarım yapmadan geri yolladılar. İçinde bulunduğum durumu anlamanız için gereken bilgileri vermek adına, teknikerin çektiği oyun görüntülerini, kendi aldığım oyun içi ve Nitro sense üzerindeki sıcaklık değerlerini ve Cihaz TV Youtube.com kanalının videosundan aldığım referansları -normalde işlemcimin çıkması gereken sıcaklık değerlerini- paylaşacağım. Sizlerinde bu firmayla yaşadığınız sorunları merak ediyorum. Altta beraber konuşalım.

TR'de Asus ve Acer Laptoplara bu teknik bakıyor. Hangi markalardan ve hangi teknik servisten uzak durmanız gerektiği konusunda da bilinçli olun. SMS Infocom'un kapısının önünden bile geçmenizi tavsiye etmiyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >




M
geçen ay
Yüzbaşı

95 derece işlemci sıcaklığı normal değil. Hele 100 derece hiç normal değil.

7840hs 100 derece’ye geldiğinde ya kendini kapatır yada throttling’e girer.

İşlemci 100 derece ile sınırlanmış. İşlemci bu sıcaklığa dayanabilse de işlemcinin etrafındaki diğer komponentler bu sıcaklığa uzun süre dayanamazlar. Elektroniğin düşmanı ısı ve nemdir.

Hele o gpu’nun 85 derecede çalışması anormal. Bu gidişle ~2 seneye siyah ekran çıkmaya başlar güç tuşuna basınca. Benim ilk dizüstümde acer’di. dGpu’su yanınca bir daha almam bundan diye aht ettim. Almadım, almamda.

< Resime gitmek için tıklayın >

Boşta kaç derecede çalışıyor bu bilgisayar?

Soğutucu var mı altında?

Kendi dizüstümün işlemcisini 63 •C’yi geçirtmem. Arada 73’e alırım. Genelde 63’de kalır. Hiç kullanılmayacaksa ama açık durması gerekiyorsa 43 dereceye alırım. 4 seneyi devirdik.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 28 Mart 2024; 23:8:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
4 hafta
Er
Konu Sahibi

boşta 70 dereceye yakın. altında stand var yerden 10 cm yukarıda duruyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
4 hafta
Teğmen

Merhaba,
Boşta 70 derece hiç normal değil. Aynı işlemci ve ekran kartına sahip LOQ makinem var. Boşta 38 derecelerde geziniyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @vonteps
A
4 hafta
Teğmen

Termal macun yenile belki iyi surulmemistir, kullanacagin termal macunda kroyonaut veya honeywell olsun, eger onlarla da duzelmezse termal kanallarda bi problem vardir ama buyuk ihtimal termal macun yenilediginde duzelecektir....



N
3 hafta
Er

Benimde Acer nitro 16 4050 li modeli var ancak sıcaklıklar boşta 45 50 derece oyunlarda ise en fazla 76 dereceyi gördüm



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.