Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
40
Cevap
1185
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: EYT'liler Emeklileri Açlığa Mahkum Etti (3. sayfa)
G
4 hafta
Teğmen

Başladınız yine boş boş konuşmaya... Bu ülkede son 50 yıldır yaşanan haksızlıkların bazılarını alta bırakıyorum, bunların bedelini ödeyen kesimlerden biri de Eyt grubudur, ama bunları görmezden gelip Eyt'liye sallamanız abes olmuş. Bu ülke sanki her kesime maksimum adaletli yaklaşıyor, bir Eyt adaletsiz oldu gibi konuşmayı bırakın.
1. Hazine arazisine gecekondu yapanlar şu an apartman sahibi oldu, arsaya, imar iznine, projeye vs para ödemeden. Simdi kentsel dönüşümde devlet bunların kaçak yapılarına birde destek verecek.
2. 2017'den itibaren birçok işadamı kredi garanti fonundan dünyanın düşük faizli kredisini devlet kefilliginde kullandı, dolar aldı, araba aldi, konut aldı, arsa aldı, oysa bu krediler işlerini geliştirmeleri için verilmişti.
3. Malum inşaat şirketleri, holdingler, Kanadalı maden şirketlerinin milyonlarca dolar vergisi affedildi. Trafik cezası, vergi borcu olanların borçları uzlaşmaya alındı.
4.Öğrenim kredisi vs borçlarla alakalı hazineyi zarara uğratan düzenlemeler yapıldı.
5. Geçen yıla kadar enflasyonun ve mevduat faizinin altında konut kredisi kullandırılıyordu.
6. Özellikle Öğretim üyeleri olmak üzere mamur kesiminin aylık bağlanma oranları ile Eyt'li kesimin aylik bağlanma oranı 2008'den sonra neredeyse yarı yarıya fark oluştu. Açık söylemek gerekirse şu an bir doçent net maaşının %70/80ini emekli maaşı olarak alabiliyorken, birçok işçi maaşının %35/40ı kadarını emekli maaşı olarak alabiliyor.
7. 13 yıldır milyonlarca sığınmacıya milyarlarca dolar harcandı, vergi vermediler, sgk primi odemediler ancak tüm kamu hizmetlerinden paşa gibi bedava faydalandılar. Birçoğu cüzi paraya vatandaşlık aldı.
Şimdilik 7 madde yeterli.
Şimdi soruyorum, yukarıdaki sadece 7 maddede saydıklarım çok adaletli de, Eyt'lilerin emekli maaşı almaları mı adaletsiz. Şunu da ilave etmeliyim, Eyt'liler çoğunluğu emekli olduktan sonra çalışmaya yani prim ödemeye de devam ediyorlar yani aldıkları maaşın büyük bölümünü, halen çalışarak kazandıkları maaştan sgk primi olarak yine kendileri devlete her ay ödüyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
4 hafta
Yüzbaşı

" EYT'liler Emeklileri Açlığa Mahkum Etti " aga dersin ülkeyi EYT liler yönetiyor.. 1 ABD Doları = 32,36 Türk Lirası heyt be dağda tavşan sıçıyo boku EYT lilere bulaşıyor....



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.