Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
77
Cevap
10104
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Cevap: 124000F- RTX 4060TI sistem 24.000TL! (4. sayfa)
M
4 hafta
Binbaşı

hocam dediğiniz kasa için 2040 tl fark çıkartıyor, buna değer mi gerçekten? şundan soruyorum bütçe ne kadar az olsa benim için ok adar iyi, bir de dsll desteği için nvidia kartlar daha mı iyi olur ?




Bu mesajda bahsedilenler: @swordwolf
H
4 hafta
Binbaşı

Ekran kartı dışında diğer bileşenler en giriş seviye parçalardan oluşturulmuş vasat bir sistem bu ama sırf ekran kartı için alınabilir çünkü ekran kartı hem marka olarak hem de hız olarak çok güzel 4070 'in rakibi lakin geri kalan parçaları satmak için beklemeye razı iseniz alın satınca kaliteli parçalardan parça parça güzel bir sistem dizilir kaliteliden kastım b650m oc destekli güçlü mosfetli bir anakart + 7500f tray işlemci + 7 ısı borulu çift kule hava soğutma + 32gb (2x16gb) 6000mhz cl30 ddr5 ram + en az 650w 80+ bronze kalitede bir psu ve f/p bir kasa şayet Nvidia fanı değilseniz öyle yapmak mantıklı olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @murattekno
M
4 hafta
Binbaşı

Hocam teşekkür ederim, Malesef küçük bir ilcede yaşıyorum satmam mümkün değil, zaten pek uğraşamam da us güç derken. Bana uğraşmayacağım şekilde 2k için uygun sistem öneriniz ne olur peki? Amac yüzde 5% oyun yzude 50 media office vs



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HWS
H
4 hafta
Binbaşı

Daha dün size güzel bir f/p sistem önermiştim ancak 2k 'da 60 fps tam olarak veremediği gerekçesiyle sanırım sıcak bakmadınız ama 21k 'ya şuan ki piyasada alınabilecek en iyi sistem budur + Vatan Bilgisayar garantisi ve desteği de cabası ben Itopya 'yı Vatan Bilgisayar ile bir tutmam şahsen en son sistem alacağım yer bile değildir Itopya her neyse tamam 24k 'lık Vatan Bilgisayar 'ın Infuluencer 'sız kılçıksız çıkarttığı efsane 12400f + 4060 ti 16gb 'lık sistem kadar f/p değil ama bütçesine göre alınabilecek en iyi f/p sistemidir 2k 'da 60fps olmasa bile 45+ fps alırsınız madem %5 oyun için sistem alacaksınız bütçe de sizin için önemli o zaman değerlendirin bakın yarından sonra o sistemi de bulamayabilirsiniz söyleyeyim aşağıya ilgili mesajımın linkini tekrar ekliyorum her 2 önerdiğim sistem de günümüz yeterlidir son olarak 30k bandına çıkarım derseniz aşağıya bir sistem daha ekliyorum ilerde o sistemin psu'sunu değiştirseniz yeterli olur şimdilik bu şekilde kullanırsınız sorun yaşatmaz.

https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/158372752

https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-13400f-rtx-4060-ti-16gb-h610m-r-500gb-ssd-16gb-ram.html
13400F + 4060 Ti 16GB 29.976 TL

Size önceki mesajımda bahsettiğim sistemi 4060 ti 16gb kart opsiyonu ile 39k 'ya toplanabilir 4-5 yıl rahat götürür tercih sizin.




Bu mesajda bahsedilenler: @murattekno
T
4 hafta
Yarbay

Hocam benim eski bir sistemim var sizce bunu yükseltmek mi mantıklı yoksa yazdıklarınızdan alıp geçmek mi mantıklı olur?
Yükseltecek olsak ne öneriniz olur?


< Resime gitmek için tıklayın >


@HWS





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeKNoYDN -- 31 Mart 2024; 1:13:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HWS
H
4 hafta
Binbaşı

Hocam sisteminiz çok eski kalmış attığım sistemlerden bütçenize uygun olan birini tercih edebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TeKNoYDN
T
4 hafta
Yarbay

Bi ryzen 5 5600 bi de 4060ti 8gb alsam bi 5 yıl daha götürmez mi hocam



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HWS
H
4 hafta
Binbaşı

Götürür hocam hiç oyun oynamazsanız daha uzun bile götürür.




Bu mesajda bahsedilenler: @TeKNoYDN
B
4 hafta
Yüzbaşı

PSU ve RAM'iniz iş görür.




Bu mesajda bahsedilenler: @TeKNoYDN
H
4 hafta
Teğmen

Merhaba kolay gelsin oyun amaçlı bir kasa kurmaya kalksanız 50 bin ( + - ) sisteminiz nasıl olurdu.



A
3 hafta
Yüzbaşı

Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.
Ben en son 10 yıl önce bilgisayar almıştım. O yüzden konuya hiç hakim değilim.
Ya sizin geçen hafta önerdiğinizi ya da yeni paylaşılan bir fırsat konusundakini almayı düşünüyorum.
Yorum yapabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler.
https://forum.donanimhaber.com/rtx-4070-ryzen-5-5600-hazir-sistem-29-999-tl--158424255


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
3 hafta
Binbaşı

https://www.vatanbilgisayar.com/intel-i5-13400f-rtx-4060-ti-16gb-h610m-r-500gb-ssd-16gb-ram.html
Bu sistemi ilk önerdiğimde işlemcisi 12400F 'li idi sanırım yanlışım yoksa şimdi Vatan bunu standart 13400F olarak değiştirmiş ekran kartı RTX 4060 Ti 16GB seçili idi ya da tam tersiydi her neyse önerimi dikkate almaları güzel olmuş fiyat olarak da bir tık indirime girmiş vade farksız 3 taksit avantajı olması da cabası.

Diğer konudaki sistem ise birkaç gün önce yeni çıkan bir sistem 30K 'ya RTX 4070 alternatifi o da güzel ama 5600 işlemci artık eskidi 13400F 'in tozunu yutar o işlemci ama sırf ekran kartı için almak isterseniz o zaman başka ama bütçenizi 35K 'ya çıkartabilirseniz 4070 Super ekran kartlı https://pckolik.com/pbwp-customization-default/?pid=70828 şu sistemi de değerlendirebilirsiniz işlemciyi 12400F 'i seçip kasayı da RAMPAGE HOLLOW 650W 80+ ARGB seçtiğinizde fiyat 35.523 TL olacak güç kaynağını isterseniz daha sonra değiştirirsiniz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alperturgay
A
3 hafta
Yüzbaşı

Çok teşekkürler. 17k lık bir fırsat görüp "yenileyelim artık PC yi" demiştim, 35k ya geldik =) Zamlar başlamadan almak lazım diye düşünüyorum.

EK: Windows 6k olmuş, onun şokunu yaşıyorum şu anda





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperturgay -- 8 Nisan 2024; 12:18:33 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HWS
S
3 hafta
Teğmen

yeni nesil sistemleri RAMPAGE marka PSU'lara emanet etmeyin. bu markanın damgası olan güç üniteleri ile alakalı herhangi bir şey kimseye önermeyin hocam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HWS
W
3 hafta
Yüzbaşı

Aman hocam aman Windows'a o paralara vermeyin. Sağda solda n11 de pazarama da şurada burada lisans satanlardan bir tane Win 10 lisans alın kurun. Windows 11'e kadar kendisini ücretsiz güncelliyor. Ev kullanıcısına fazla ilişmiyorlar zaten retail bir key iş görür. Ben aliexpress'ten 2020'de 80 cente mi 70 cente mi ne lisans aldım Win 10 Pro tüm güncellemeleri sorunsuz aldı, orijinal görünüyor ve MS Windows 11'i de öneriyor ücretsiz geçebilirim istersem.




Bu mesajda bahsedilenler: @alperturgay
H
3 hafta
Binbaşı

Önermiyorum sonra değiştirirsiniz psu'yu sonra diyorum sonuçta hazır sistem satan tüm firmalar maliyeti kısmak için bu şekilde ucuz kasa ve ucuz psu ile sistemi kombinliyor iyi sisteme denk gelince zaten onu öneriyorum keşke bu gibi ucuz sistemlerde en azından FPS 80+, Thermaltake 80+ veya XPG Pylon 80+ vb. daha eli yüzü düzgün güç kaynakları tercih edilse ama olmuyor işte ama yine de güç kaynağı haricinde şimdiye kadar en iyi kombinlerden birisi budur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SkörtılReyiz
S
3 hafta
Teğmen

doğrudur sitenin envanterine daha uygun power kasa girmesi gerek önerebilmek için, daha geçenlerde pc toplayan 2 arkadaşın evine konuk oldum rampage p850 gördüm masanın üzerinde, görür görmez bu makine açılmaz dedim. bağlantıları yapıldı power kablosu bağlandığı anda ışıma oldu ve sitenin panosundan sigortayı attırdı cihazın ağzında yanık oluştu. vatan'a değişime gittik müdür yine mi rampage döndü diye sitem etti satış temsilcisine. artık bileşenler akım korumalı falan ama 10 binlerce liralık işlemcileri ekran kartları bu dolandırıcı firmanın ürünlerine teslim etmekte insanın içini çekiyor maalesef..benim anlamadığım kalitesi kabak gibi ortada olan bu markayı raflarına en ön sıralara koymak içinde can atıyor tedarikçiler gerçekten ilginç.

denk gelen arkadaşlar olur da almak istediği göz attığı psu'nun durumunu öğrenmek isterse fikir edinmek için güncel psu tier list; PSU Tier List rev. 17.0g - Cultists Network





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SkörtılReyiz -- 8 Nisan 2024; 22:1:37 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @HWS
H
3 hafta
Binbaşı

Şimdi şöyle bir şey var atıyorum kendin toplasan parça parça o PSU 'nun suratına bile bakmazsın değil mi ama işte kendin de toplasan her parçanın tek tek maliyeti yine hazır sistemin maliyetinden fazla çıkıyor tamam sen bir iki tık daha iyi parça seçiyorsun belki yani hazır sistemde kullanılan işlemcinin bir tık üstünü seçip topluyorsun falan ya da daha daha hızlı bir SSD veya RAM seçiyorsun vs. ama yine de en ucuzlarını da toplasan arada yine uçurum oluyor bu uçurum örneği de en az 3-4 bin tl civarı bu arada yani yine pahalı kalıyor ve firmalar bunu çok iyi biliyor ve fiyatlarını ona göre ayarlıyor zaten amaçta bu çok adetli hazır sistem satmak çünkü ellerinde deli gibi stok var ve bu firmaların bu ürünleri çok talep gördüğü için de en çok bu ucuz bileşenleri distribütörler ithal ediyor ama marka işbirlikleri başka bir şey yani fiyatlarda marka işbirlikleri ile acayip fiyat indirimlerini görebiliyoruz.

Örneğin bu konuya örnek olan 24K 'lık Vatan sistemi örneğinde olduğu gibi MSI parçalar kullandıkları için MSI 'dan marka desteği ile fiyatı olabildiğine indirebilmişlerdi ve düşünün o fiyattan bile sattıklarında kar edebiliyorlardı ben alamadım o sistemi ama alan çok iyi fiyata özellikle bu ekonomide iyi bir bir sistem almış oldu neyse bunu en iyi yapan firmalardan birisi de kuşkusuz Vatan Bilgisayar Gaming.gen.tr de çok iyi ürünler çıkartıyor ama Vatan kadar yaygın mağaza ağı olmadığı için satışları Vatan kadar olduğunu sanmıyorum bir de en iyi F/P sistem çıkartan firmaların başında yine Gamegaraj geliyor acayip sistemler var o fiyata nasıl yani dedirtecek cinsten ama ben olsam yine de bekler Vatan Bilgisayar'ın özellikle taksit avantajından kaynaklı sistemlerini tercih ederim ve gerçekten çok rekabetçi ve agresif ürünler sunabiliyorlar benim yaşım itibariyle bildiğim en eski teknoloji marketi olması ve marka işbirliklerinin yanı sıra bankalardan da acayip destekleniyorlar haa ondan önce Gold Pc vardı mesela Kadıköy 'de Yazıcıoğlu karşısında şimdi orada Monster var benim çalıştığım eski firma neyse yani o zamanlarda bile belki bu kadar dandik sistemler yoktu çünkü o zamanlar her yeni çıkan parça altın değerindeydi ve insanlar deli gibi parça parça pc topluyorlardı ben ise mağaza önlerindeki fotokopi kağıdına basılmış sistem parçalarını tek tek toplayıp evde kalemle altını çizip kağıt üzerinde kendime pc topluyordum nereden nereye ah eskilere gittim yine.




Bu mesajda bahsedilenler: @SkörtılReyiz
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.