Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
10
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Zenfone 4 Max X00IS Batarya Sorunu
R
3 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Selamlar.. Eğer konu yanlış yerdeyse yöneticilerden konuyu taşımalarını istiyorum.

Zenfone 4 Max X00IS model bir telefonum vardı. Telefonum 2 sene önce birden durduk yere kapandı ve açılmadı. Açmaya çalıştığım zaman ekran masmavi oluyordu. Ben de telefonu kenara bırakıp yeni bir telefon aldım.

Sonrasında sorunun batarya kaynaklı olabileceğini düşünüp internetten bir batarya aldım. Bataryayı değiştirip tekrar denedim yine olmadı, ben de telefonu tekrardan kenara attım.

Şimdi yaklaşık 2 yıl sonra telefonu tekrar tamir etmek istedim. Şarja taktığım zaman "batarya boş" simgesi ekrana geliyor ama şarj almıyor ve kapanıyor ve tekrar batarya boş simgesi geliyor... Bu böyle devam ediyor.

Kapağı açıp bataryaya bakınca şunu fark ettim. Aşağıda resimdeki batarya konektör girişinin konumu bataryanın çok az sağında kalıyor. Ve Anakarta bağlayınca azıcık yamuk duruyordu. Ben de bataryayı çıkarıp incelerken bataryadaki konektör girişinin ucu düştü. Galiba çok zorlanmış orası.

1) Şimdi sizce bu konektör girişinden ötürü batarya tam oturmuyor, ondan çalışıyor olabilir mi telefon?

2) Ekrana "batarya boş" simgesi geldiği için Anakart sağlam olma ihtimali var mıdır?

3) Yeniden bir batarya satın almak istiyorum. Yine konektör girişinin yukarıda yazdığım gibi uyumsuz olma ihtimali var mı sizce?

Yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.