Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
130
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İtopya.com mağduriyet ve ayıplı ürün
M
4 ay
Er
Konu Sahibi

İtopya bilgisayar beylikdüzü mağazasından yaklaşık bir ay önce bir monitör aldım. Eve geldiğimde ekranda titreme ve görüntü gidip gelmesi ile karşılaştım. Daha bir saat bile olmadan mağazaya geri götürdüm ürünü. İtopya bilgisayar çalışanları ilgisiz davrandı ürünü iade ya da değişim olarak işleme almayacaklarını belirttiler. İsterseniz tamir kaydı açarız ama 30 iş günü sürer en az diyerek başlarından savdılar. Bu konuda hiçbir hakkım olmadığını belirttiler. Şikayetvar üzerinden kayıt açmama be defalarca aramama rağmen kimse yardımcı olmadı. İtopya bilgisayar satış sonrası hizmetler konusunda rezalet. Keşke amazondan alsaydım çok pişmanım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
4 ay
Er

Maalesef internetten sipariş edip almadığınız ürünlerde değişim iade hakkınız bulunmuyor orda çalışanın insiyatifine kalmış, alırken özellikle monitörlerde ürünü alıp gitmeden dükkan içinde test ettirmek şart, 30 iş günü falan mevzusu öyle sandığınız gibi değil genelde 1 hafta dolmadan hallediliyor servis süreci, ürünü hangi marka ise o servise onların anlaşmalı kargosuyla ücret ödemeden gönderebilirsiniz yada elden servisin kendisine teslim edebilirsiniz, 1 bilemedin 2 haftada sonuçlanıyor, sonra ordan çıkıcak raporla itopyaya mail atıcaksınız faturanızıda ekleyip ve size yeni ürün yada para iadesi yapılacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noprektam9113 -- 13 Ocak 2024; 13:6:9 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @manasizadam
M
4 ay
Er
Konu Sahibi

Evet süreci az çok biliyorum dediğiniz gibi ama daha kurumsal büyük markalarda bile böyle bi umursamazlık görmedim. Ürünü alalı daha bir saat olmuştu ve aynı elemana geri götürdüm. Bence müşteriyi önemseyen bi firma değil. Daha önce media markt mağazasından aldığım ürün sırf uyum sağlamadı diye ücret iadesi almıştım. Bu kadar sağda solda kendini öven bi firmaya yakışmadı yani personel ürünü teslim almamak için elinden geleni yaptı. Şu an evde o haliyle duruyor monitör. Bi daha asla böyle rezil bi firmadan mal almam ama. Biraz daha ucuz diye aldım bin pişmanım. Şikayetvar üzerinden defalarca şikayet oluşturdum çağrı merkezini aradım en son twitter üzerinden bile ulaştım firmaya. Sadece görmezden geliyorlar sanki ürünü başka biri satmış gibi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @noprektam9113
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.