Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
149
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Download hızı düşüklüğü
E
7 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,
Nerdeyse son bir haftadır gece saat 23:30'a kadar download hızında ciddi bir düşüş var. 50 Mbps fiber kullanıyorum. Hız testi sonuçları genelde 1.50-2.50 arasında geziyor. Fakat upload hızı 10 oluyor normal zamanlardaki gibi. Yani sorun sadece download hızında upload hızında bir kayıp yok. Gece yarısı olduğunda ise hız kendine geliyor ve 50-90 mbps arasında geziyor. Upload ise 10 mbps. İki gün arka arkaya müşteri hizmetlerini aradım ilk gün kendileri de düşüşü gördüklerini ve arıza kaydı oluşturup ekip yollayacaklarını söylediler. Ekip ertesi gün aradı ve genel bir sorun olduğunu durumdan haberdar olduklarını, düzeldiğini ve gelmelerine gerek olmadığını söyledi. Buna rağmen sorun devam edince tekrar aradım ve istersem 300 TL ücret karşılığında ekip yollayabileceklerini söylediler.
Soruna bakılırsa bizden kaynaklı değil. Günün belirli zaman aralığında download hızı düşüyor ve buna rağmen çözüm üretecek firma çözüm getirmeden önce ücretli olacağını da belirtiliyor.
Buna benzer sorun yaşayan var mı merak ettim. Neden download ve upload birlikte düşmüyor da sadece download hızı belirli saatlerde dibe vuruyor. 20 sene önce adsl kullanırken port fazlalığı yoğun kullanım vs nedenlerle berlirli saatlerde bu olurdu da fiber internet için hele ki daha önce hiç olmamışken ilginç.

İşin özeti, interneti tanımlı paketteki gibi kullanmak için gece yarısını beklemek gerekiyor sonra herşey normale dönüyor. Sindirella hikayesi gibi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Y
7 ay
Yüzbaşı

modeme reset attınız mı hiç ? Atmadıysanız modemi resetleyin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yusuf683 -- 9 Ekim 2023; 21:18:45 >

E
7 ay
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Sorun bugün çözüldü. Aynı bölgeden birkaç şikayet daha gidince saha dolabında sorun olduğu anlaşılmış ve düzeltmişler. 3. arıza kaydından sonra telefonla bu şekilde bilgi verildi.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.