Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 7 misafir, 2 mobil kullanıcı
1273
Cevap
127748
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER (25. sayfa)
M
7 ay
Çavuş

Selamlar, saten renk araç sahipleri araçlarını nasıl ve nerde yıkatıyor? Özel bir detay söz konusu mu? Yoksa direkt yıkamacıya götürüp yıkatıyor musunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
7 ay
Teğmen

Bayiler elindekini satmak için öyle söylüyor. ACC için tarih yok fakat büyük ekranı Renault Türkiye'nin WhatsApp hattına sordum.

Ben ACC+Büyük ekran gelince alacağım kısmetse.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlexTR -- 17 Eylül 2023; 15:28:46 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hatipoglu
F
7 ay
Teğmen

Tabiki beklemek istiyorsanız bekleyin ama şu iki noktayı da unutmayın:

  • Aracın ekranı fazlasıyla yeterli, büyük ekranın size önemli bir katkısı olmayacak kişisel tatminden öte...
  • Büyük ekranlı versiyona daha fazla para vereceksiniz, değer mi değmez mi bakmak lazım...

Bu ekran olayına neden bu kadar takılmış durumda anlayamıyorum. Bir çok markada böyle farklılıklar var. Mesela 3008'i GT olarak alırsanız ekran farklı, hadi diyelim GT pakatte başka özellikler de geliyor. Austral'da şu an için böyle bir durum yok ki...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FlexTR
F
7 ay
Teğmen

İlgili paspaslardan ben de aldım fena değiller, idare eder gibi. Ancak henüz araca koymadım, keskin bir koku var. Koku çıkınca araca koyup, uyum konusunda yorum yapabilirim.




Bu mesajda bahsedilenler: @yutubcu
H
7 ay
Binbaşı

Ben de dün Austral kaporası verdim. Bir hafta içlnde araç elime geçecek gibi duruyor. Kılavuzlarını incelediğimde kılavuzlarda olan ama bizim araçta olmayan özelliklerin bir bölümü icon modellerde mi olacak acaba diye düşündüm. Bizim modelde lastik basınç değerini göstermiyormuş mesela, ama kılavuzlarda belli.modeller için var diyor. Icon ile Techno model farklarını gösteren bir doküman varsa da bulamadım.

Öte yandan yeni modellerin daha pahalı gelmesi daha büyük bir olasılık. O yüzden şu fiyatların gevşediği dönemi değerlendirip, eski aracım kadjar da daha fazla değer kaybetmeden almaya karar verdim

Bir de sorum olacak. Kadjarı takas vereceğim, Trafik sigortasındaki hasarsızlık indirim hakkımı kaybetmemek için bayinin aracı kendi üzerine alması gerekiyor değil mi? Benden vekalet alıp ne zaman isterlerse o zaman da satabilirler, o zaman da hasarsızlık hakkımı kaybederim? Hasarsızlık indirimi ne kadardır, dert edecek kadar mıdır, onu da tam bilmiyırum. Bu konuda sorun yaşar mıyım, önemli derseniz son dakika takas yerine kendim satmayı da deneyebilirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 17 Eylül 2023; 16:59:56 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
7 ay
Teğmen

Satın alma sürecini anlatabilir misiniz?
1.819.000'luk araç mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlexTR -- 17 Eylül 2023; 17:25:38 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hatipoglu
F
7 ay
Teğmen

Hayırlı olsun, doğru kararı vermişsiniz.

Aracı muhtemelen bayi kendi üzerine alır (almalı), sigortacınıza satış evrağını gönderdiğinizde gerisini halleder. Hasarsızlığınız aynen yeni araca geçer.




Bu mesajda bahsedilenler: @hatipoglu
T
7 ay
Yüzbaşı

Slm, web de 1819-1860 arasi fiyata eger degmezse bayiden 1750-60 lara alinca degiyor Temmuz ortasi 1820 olunca vazgecmistim simdi 1750 ye(kp siz) hemde konfor paketli yine 1750 ye gelince degdi bence kp siz pejo 3008 allure ile kiyasliyordum simdi kp li 3008 gt ile karsilastiyorum, kasa degisecek pejoda fiyat inf.di 1950 civari , yepyeni full donanim Austral a her turlu deger..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @FlexTR
H
7 ay
Binbaşı

Ankara'da 3 ayrı bayiye gittim, birisi Mais idi. İlk ikisi 1.819m TL fiyat üzerinden 50 bin takas indirimini düştü 1.769m TL dedi. Üçüncü bayi daha yüksek fiyat söyledi, ama diğer iki bayideki uygulamayı söyleyince onlar da kontrol edip düzelttiler fiyatı. Üçüncü bayide aradığım araç hazır vardı, o yüzden oradan siparişi verdim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 17 Eylül 2023; 22:57:50 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FlexTR
D
7 ay
Yarbay

Talismandan geçmeyi planlıyorum model yükseltmek için ama ne kadar doğru yapmış olurum bilemiyorum, daha deneme fırsatım olmadı, iki aracı da tecrübe etmiş birileri var ise yorumlarını alabilirsem çok güzel olur.



S
7 ay
Yarbay

Opsiyonlar fiyatı baya yukarı çeker. Büyük ekran + acc ile 360 kamera falan da gelir fiyat 200k artar en az. aracı inceledik iyi güzel ama sürünce hayal kırıklığı oldu^^ sözün kısası niyetiniz var ise bu rakamlardan alın geçin beklemeye değecek donanım değiller.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FlexTR
F
7 ay
Teğmen

Sürünce neden hayal kırıklığına uğradınız? Açıklayabilir misiniz



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SertyAdams
S
7 ay
Yarbay

motor, yalıtım, konfor beklentimin altında kaldı. yeni araçlarda bu üçlüde ilerleme beklerdim ama daha geri gidiyorlar. yeni 3008 de çok farklı olmayacaktır. yeni tiguanı ve yeni kodiaqı bekliyorum bakalım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FlexTR
L
7 ay
Yüzbaşı

- “ekran yeterli” diyerek avrupanın kullandığı modeli alamayıp kırpılmışa okeylenmek olayını kabullenmiyorum. Kaldıki yeterli değil çünkü sistemi tamamen kırpıyorlar, 2 milyon para veriyorsun ve sana 5 yıl öncesinin arabasını veriyorlar.
- aracı almanyada Tecno Esprit Alpine olarak full’lersen 45.000 Euro’ya geliyor ama TR’de o paketteki şeyler çoğu yok. 3008 GT 46.000 Euro civarında. Ama TR’de pejo kırpma yapmazken, reno matrix farlardan ACC’ye, Ekrandan kamera kalitesine, 360 kameradan paspasına kadarkırparken ikisininde fiyat 2.1 milyon…

Eğer büyük ekran gelecek ise beklerim, duruma bakarım, sonuca göre yeni 3008’i beklerim.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Frd0101
F
7 ay
Teğmen

Hocam kişisel zevktir bir şey diyemem ama motor performans açısından beklentinin altında kaldıysa buna bir şeyler derim. Bir kere motor gayet yeterli ne bekliyoruz? Bu araç hız için tassarlanan bir araç değil, aile aracı... Bu aracın motoru yetersiz ise o zaman Mercedes GLB'nin de yetersiz, aynı motor :)

Diğer yandan, otomotiv dünyasını pek takip etmediğinizi anlıyorum. Emisyonlar her sene sıkılaşıyor, yeni Tiguan ve diğerleri de benzer performansı sunmak zorunda yoksa AB'de araç satamazlar. Full hibrit alırsanız belki performas daha da artar ama o paraya değemez. Araç basınca gidiyor, daha ne isteniyor ben anlamıyorum.

Diğer yandan 1.5 Tiguan'nın 0-100'ü 9.2 saniye, Austal'ın 9.7 yani 0.5 saniye için mi beğenmediniz? Valla pes! Bu fark da zaten DSG'den dolayıdır ama DSG'yi ele alınca gene konuşuruz...

Son nokta, şu an ki Tiguan'ının CO2 emisyonu çok yüksek, yeni motorda bunu düşürmek zorundalar, o zaman DSG ile birlikte performansı Austral'ın altına düşerse şaşırmam. Peugeot yeni 3008'i 1.6'lık harika performanslı motoru ile getirmeyi bilmiyorda mı 1.2 litrelik 130 beygir ile getirecek!

Neyse, beni boşverin siz yine de bekleyin :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @SertyAdams
F
7 ay
Teğmen

Hocam kusura bakmayın ama sizin kadar boş konuşan birini çok az gördüm, yaş 18, 20 falan herhalde! Tamam siz almayın Austral! Ancak burada aracının keyfini çıkarmak, bilgi paylaşmak isteyen insanları da sıkıyorsunuz! Böyle bir kaç tip var! Blok artık!




Bu mesajda bahsedilenler: @LathspeLL
L
7 ay
Yüzbaşı

Siz eziklenip ''avrupanın kullandığı aracı hak etmiyorum, bana sunulan eski araba yeterli'' diyebiliyorsanız.
Konuştuğum şeyler boş değil. Bu ülke senin gibiler yüzünden böyle. Hepiniz birleşip Reno'yu boykot etseniz bakalım getirebiliyorlar mı o kırpılmış araçları.

Ulan Reno'nun sitesinde gösterilen araba ile aldığınız araba bile aynı değil, bunu söyleyince 18-20 yaşında oluyorum yani. Cevap veremeyeceğiniz için bana saldırmaya Ad Hominem denir, bilmem bilir misiniz terimi?

- Ekran kırpılmış
- Kameralar kırpılmış, düşük çözünürlüklü kameralar kullanılmış.
- 360 kamera çıkarılmış
- ACC, şeritte tutma gibi özellikler yok
- Android ve Google store üzerine kurulan Multimedya ve navigasyon özellikleri kapalı. Maps kurulamıyor. Kaldı ki araç Maps'i entegre olarak kontrol ederek aracın hızını yaklaşmakta olduğunuz dönemece göre ayarlıyor. Sadece radara bakmıyor yani ACC. Google entegrasyonu o kadar önemli yani.
- opsiyonlu olan Harman Kardon ses sitemi bizde yok.
- Matrix ön farlar TR'de yok.

Daha hatırlayamadığım ve tespit edemediğim bir çok şey kırpılmış. Bunları söyleyince 18 yaşında oluyorum HAHAH. Bakın işinize.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
7 ay
Yüzbaşı

Ortam biraz gerilmiş. Zevkler ve renkler ile bütçeler kararları etkiliyor. Ben aracı 1 aydır kullanıyorum ve memnunum. Korkma konusuna gelince evet can sıkıcı bir durum ama Türkiye gerçekleri de unutmamak lazım. Sadece 3 şeyden mutsuzum bien aracı aldığımda konfor paketi yoktu ve daha pahalıya aldım bu çok rahatsız ediyor beni. Birde kamera ve acc ne kadar maliyetli olduda çıkarıldı aklım almıyor maalesef. Büyük ekran olmaması hiç sorun değil benim açımdan şuna inanıyorum zaman içinde bizim kullandığımız ekranlarda da oynama yapılabilir. Belki acc de aktif edilebilir onun takipçisi olacağım. Kamerayı da değiştirmek mümkün ise onuda değiştirmek istiyorum açıkçası.

Olabildiğince araçlarımızı nasıl daha verimli kullanıp yeni neler kandırabiliriz onları da bu platformlarda paylaşmak güzel olur.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
7 ay
Yarbay

ACC ve şeritte tutma olmayan araca 1.8 milyon para verilmesi tam bir skandaldır bence.




Bu mesajda bahsedilenler: @LathspeLL
M
7 ay
Yarbay

O arkadaş aldığı malın fanatiği olmuş. Araç hakkında en ufak eleştiri yapsanız hemen savunma moduna geçiyor çocuk gibi . Ne yapalim yani aracı hiç eleştirmeyelim övelim mi . Ben Renault markasini çok severim bilen bilir ama bu araç beklentileri karşılayacak bir araç değil . Rafale modeli daha iyi olacaktır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LathspeLL