Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir
1273
Cevap
127796
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: YENİ RENAULT AUSTRAL | ANA KONU | HAYATIN AKIŞINI DURUŞUN BELİRLER (21. sayfa)
C
8 ay
Yarbay

hocam çakma carplay derken neyi kastediyorsunuz, diger arabalarda carplay nasil kullaniliyorsa bunda da o sekilde kullaniliyor. iPhone kullanicisiyim ben Austral’de gündelik sürüslerimde carplay ile google maps ve spotify’i aktif olarak kullaniyorum. Kablosuz carplay baya iyi calisiyor.

tabi bunun disinda btk sorunu cözülebilse ve büyük androidli ekran olsa gayet iyi olurdu o ayri.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 5 Eylül 2023; 20:18:13 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LathspeLL
L
8 ay
Yüzbaşı

E ben CarPlay'i bağladığımda sadece Apple Maps ve Apple Music görünüyordu.
Ayrıca CarPlay videolarında dokunmatik olarak map'i oynatılamadığı gösteriliyordu CarPlay açık iken. Yani kenardaki ok tuşlarına basınca harida hareket ediyordu falan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cwr
S
8 ay
Yüzbaşı

Hocam siz tam test edememiş olabilirsiniz belki. Bende Android auto kullanıyorum tüm fonksiyon ve içerikler aktif. Hiç bir eksiği yok. Kablosuz olması da büyük avantaj sağlıyor. He saçma olan şu zaten multimedia Android sistem. Harita için telefonu bağlamak zorunda kalmak can sıkıcı o ayrı.

Araç yazılımı ile uğraşan yerler var. Araç hala çok yeni. Megane 4 vardı bunu almadan önce bir çok özellik onda da kapalı geliyor. Yazılımla açılmıştı austral da nasıl olur bilemiyorum. Bira daha zamana ihtiyaç var gibi.




Bu mesajda bahsedilenler: @LathspeLL
L
8 ay
Yüzbaşı

Birisi daha "Yanlışsınız, Apple CarPlay'i açtığınızda Google Maps telefonunuzda varsa kullanabilirsiniz" dedi. Doğruysa bir derece iyi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 ay
Yüzbaşı

arkadaşlar merhaba, c5 aircross 1.5 ile austral full paket arasında kaldım. C5Te donanım daha fazla. Açıkçası austral e kapora bile vermiştim ama burda yazılanlar biraz soğuttu. Sizin tavsiyeniz ne yönde olur acaba ?
Gördüğüm kadarıyla c5 te 360 derece kamera hafızalı deri koltuık, acc cruise, otonom sürüş, açılır cam tavan gibi artılar var..


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
8 ay
Yüzbaşı

Yanlışınız var hocam belki showroomda ki araç test modunda olduğu için kapalıdır ancak diğer araçlarda ki carplay ne ise bu araçtada aynısı mevcut, google maps, spotify hatta üyelik yaparsanız yandex map bile açılıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @LathspeLL
S
8 ay
Yüzbaşı

Hocam özellik olarak baktığınızda C5 çok daha ağır basıyor, burada sizin için önemli olan bu özellikler mi tasarım mı bunun cevabını verip ona göre hareket etmeniz gerekiyor.

Zevkler tabi ki kişisel ancak iç ve dış tasarıma baktığımızda Austral C5 ten çok daha yeni,modern ve göz alıcı duruyor ama evet özellik olarak Türkiye paketi C5 e göre çok eksik kalıyor...




Bu mesajda bahsedilenler: @bennett.antony
S
8 ay
Yüzbaşı

Bugün bende servise bu sorunlar için gittim ancak hiçbir şey yapmadan geri gönderdiler, sorunların farkında olduklarını ancak Kasım ayına kadar veri topladıklarını sonrasında Fransa'dan gelecek geri dönüşlere göre gerekirse amortisörlerin değişeceğini iletip beni uğurladılar, geçici çözümler üretebiliriz belki ama Fransa'dan bilgi gelmeden aracı kurcalamak istemedikleri yönünde bir kaç şey paylaştılar ama sonuç olarak sıkıntı aynen devam ediyor.

Sizin gittiğiniz servis hangisiydi acaba en azından geçici de olsa bir çözüm sunmuşlar çünkü size?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @m.A
F
8 ay
Teğmen

Hocam kusura bakmayın ama CarPlay konusunda biraz saçmalamışsınız, her özelliği çalışıyor daha ne yapsın adamlar? Google maps'i de hergün kullanıyorum. Lütfen eksik bilgi ile yorum yapıp kafaları karıştırmayalım.

Diğer yandan, bence ekran yeterli ve büyük ekrana hiç ama hiç gerek yok. Ben şahsen CarPlay kullanıyorum, araçta maps olması ya da olmaması benim için bir eksiklik değil. Olsa bana faydası sıfır! Bence bazı şeyleri gereksiz büyütüyoruz. Şu araçta yapılan en salakça şey, tüm donanım olduğu halde ACC'nin çıkarılması (şahsen ben bunu da çok sorun etmiyorum ama saçma yani). O da bizim çok şahlanan ülke olmamızla, ülkeye verilen değerle alakalı sanırım. Bir ara AB'ye karşı Şangay 5'lisi falan kuracaktık, Renault'da bizi Asya pazarı yapıvermiş... Ne ekersen, onu biçersin.

Araçlarımız çok güzel, küçük şeylere çok takılmaya gerek yok. Gerekli olan her şey fazlasıyla var.




Bu mesajda bahsedilenler: @LathspeLL
F
8 ay
Teğmen

Sizi soğutan neler mesela? Diğer yandan yahu 360 derece kamera olsa ne olur olmasa ne olur? Bugüne kadar ben 360 derece kamere kullanmadım, hayatımda eksilen bir şey olmadı.

Otonom sürüş diye bir şey de yok C5'de, eliniz sürekli direksiyonda olmak zorunda. ACC'nin yapabileceği de belli... Elim sürekli düreksiyonda olacaksa uzun yolda normal CC ile ACC'ün çok farkı kalmıyor bana göre... Hayatınızda çok büyük fark yapmayacak özelliklere bu kadar takılmayın derim.... Austral'ın güvenlik özellikleri C5'ten çok fazla, önemli olan da bu...




Bu mesajda bahsedilenler: @bennett.antony
L
8 ay
Yüzbaşı

Kardeşim senin ihtiyacın yok diye kırpılmış ürüne mi kalalım anlamıyorum. Kabullenilmiş çaresizliğiniz yüzünden ülke bu halde be. Arabayı kendi klasında öne çıkaran özellikler TR modelinden tamamen çıkarılmış. Her gün yeni bir rezillik öğreniyorum. Mesela Avrupa versiyonunda Cam tavanı otomatik olarak kapanabiliyor. Bizde yok.

"Et yemesem de olur, çorba neyine yetmiyor?" bakış açısıyla hiçbir yere varamazsınız. Adam 50 kilometre ötende neredeyse yarı oranında para vererek sana layık gördükleri aracın 2 kat üstünü bir araba alıyor. Aracın yurt dışında bir anda parlamasının nedenleri bunlar. Düz araba kullanmak istiyorsanız 2015 clio alın o zaman.

Ayrıca CarPlay'i inceledim. Google Maps olsa dahi direksiyon arkası kamerada navigasyonu göstermiyor. Heads-up display de yok zaten. Haritayı sağa sola kaydırmak için ekran kenarındaki oklara basmanız lazım, aracın içinde olması gereken Google Maps gibi çalışmıyor yani. O da yarım yamalak. Sonra millet gelip topal bırakılmış Austral'de problem yokmuş gibi davranıyor. Ne youtube'da inceleme yapanlar, ne ürünü satanlar, ne forumda yazanlar konuşması gerekenleri konuşmuyor. Herkes bu enayi yerine konma durumundan memnun. Devam edin böyle.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LathspeLL -- 6 Eylül 2023; 16:22:2 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
8 ay
Teğmen

Öncelikle Cam tavan otomatik kapanıyor derken ne demeye çalıştın? Bizde de bir düme ile kapanıyor da?

Diğer yandan, yaşadığın ülkenin gerçekleri var. Sen bunları kabul etmeyeceğim diye sabaha kadar burada yazsan ne olur? Ne değişecek? Bu öğrenilmiş çaresizlik değil, gerçeklerin farkında olmaktır. Ne kadar köfte, o kadar ekmek... Bizler bir ortadoğu ülkesiyiz artık, bu halk böyle istedi böyle oldu. Şimdi kimse ağlamasın... Yoksa tabiki kırpılma konusuna karşıyım, ancak bunun değişmesi uzun yıllar boyunca mümkün olmayacak. Sen istersen alma, adam yok satıyor zaten. O yüzden de bir şey değişmez...

Head-up Display: Dünyanın en gereksiz özelliği!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frd0101 -- 6 Eylül 2023; 16:27:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LathspeLL
S
8 ay
Yüzbaşı

"Cam tavanı otomatik olarak kapanabiliyor. Bizde yok." ben bunu anlamdım hocam, otomatikten kastınız nedir? kumanda dan kapanması mı?, araç kitlendiğinde kapanmaması mı? tek tuşla açılıp kapanıyor tavan düğmesinden çünkü.




Bu mesajda bahsedilenler: @LathspeLL
B
8 ay
Yüzbaşı

Austral mineral saten gri konfor paketli için anlaştım fiyat 1818 ptesi salı gibi teslim olacak. Umarım pişman olmam



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
8 ay
Yüzbaşı

Pişman olmazsınız diye düşünüyorum. Konfor paketli olması sizin için güzel olmuş. Benim aldığım araçta konfor paketi yok. Olsa iyi olurdu ama aracın koltukları da konforlu sayılır :).



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bennett.antony
P
8 ay
Yarbay

Hyundai Tucson veya Kia Sportage düşünebilirsiniz bu dediğiniz 2 araçtan daha iyi. Benzinli olsun ama. Vaktiniz varsa yeni 3008'i de bekleyebilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 ay
Yarbay

Ben bu paralara direk skoda sportline karoq alırım. herkesin düşüncesi kendine tabii :)



B
8 ay
Yüzbaşı

haklısınız tucson ve sportage daha iyi ama aynı zamanda daha pahalı. 2030 TL. arada 200.000 fark var




Bu mesajda bahsedilenler: @phoenix_88
L
8 ay
Yüzbaşı

O gerçekleri bizler yaratıyoruz. Mesela duydumki Meis şikayetleri ve talepleri Renault’a iletiyormuş. Eğer “araba hayet iyi” derseniz asya muamelesi görmeye devam edersiniz.

İnsanların bu dalaverelere göz yummaması gerekiyor, sesinizi çıkarın, arabayı almayın, almadığınızı sosyal medyada belirtin. Youtuber/influencer’lara durumu iletin ve konuyu işlemeleri için baskı yapın.

2 günlük Tesla ülkeye girerken bütün anlaşmalarını yaparak full özelliklerle araba çıkarırken yarım yüzyıldır ülkede bulunan Renault’un sizi küçümsemesini kabullenmeyin.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Frd0101
H
8 ay
Binbaşı

Austral ve alternatiflerinden hiç birisi mükemmel değil. Kablosuz android auto daha pahalı çoğu rakibinde yok ki ben önemsiyorum. Cam tavan genişliği ve dolayısıyla daha açık iç mekan hissi de çoğu daha pahalı araçta daha dar. Teknolojik özelikleri ya da yakıt tüketimi çok daha iyi olan rakipleri var. Acc olmaması, ekranın kırpılmış olması, 360 derece park olmaması vb malumunuz. Türkiye'de Austral için oluşan fiyat da tüm bu artıları ve eksileri iceriyor bence. Sanırım kırpılmamış versiyon da gelirse onun da fiyatı bundan yüksek olur. O yüzden günün sonunda artıları ve eksileri konuşup, bizim için önemli olana karar verip onu alacağız. Ben eksilerini kabullenmiştim ama kalabalık aile olduğumuzdan iç mekan omuz genislikler yüzünden beklemeye geçtlm. İlk bekleyeceğim peugeot 2024 model 3008 olacak. O zamana kadar Renault başka model getirir mi ona da bakacağım.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >