Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
241
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Dokuz Eylül Üniversitesinden YTÜ veya İTÜ ' ye Ortalama ile Yatay Geçiş Yapılmalı mı ?
F
10 ay
Er
Konu Sahibi

Öncelikle Dokuz Eylül'de Makina 2. sınıf öğrencisiyim . 1. sınıf sonunda YTÜ ve İTÜ' ye 3.8 ortalama ile yatay geçiş denememe rağmen ikisindede yedek olarak kaldım . Bu senenin sonundada ortalamamı 3.8 olarak tutmayı başardım . Acaba sene sonunda tekrardan bu iki üniversite için yatay geçiş denemeli miyim ? Bu sefer yüksek ihtimalle geçebiliceğime inanıyorum . Ama ders saydırma durumunda sıkıntı çıkarsa okulumun uzaması gerekicek . Sizce YTÜ veya İTÜ için yarım dönem veya 1 sene uzatmaya değer mi ? Karşılığını alır mıyım ? Ben kendimce bu okullarda okumanın hayalini kurduğum için çok heyecanlıyım ama bir taraftanda 3. sınıftan alttan birçok ders ile başlamanın ve yeni bir ortama girmenin zor olacağını düşünüyorum .Ayrıca mezun olduğumda savunma sanayi şirketlerinde çalışmak gibi bir düşüncem var buda YTÜ veya İTÜ' ye geçme arzumu artırıyor . Durum bu şekilde sizin de ne düşündüğünüzü merak ediyorum . Tavsiyelerinizi bekliyorum .
(Arkadaşlar konuyu ikinci defa açıyorum önceki yazıma pek bir cevap gelmediği için )




G
10 ay
Er

YTÜ makine 4. sınıf öğrencisiyim. Kesinlikle geçmeni öneriririm YTÜ ya da İTÜ ye, sorun olursa bizzat sorabilirsin. Cevaplamaktan memnuniyet duyarım. Okulun uzamasını dert etme sonuçta teknik bir ünide okumak her zaman öne geçirir seni.



F
10 ay
Er
Konu Sahibi

teşekkür ederim yorumunuz için .



Y
9 ay
Er

deü makine önerir misiniz hocam? 66k yaptım yazmayı düşünüyorum



M
3 hafta
Er

Hocam Merhaba, mesajınızla yeni karşılaşıyorum. Şuanki durumunuzu merak ettim. Yazınızda bahsettiğiniz gibi 2. dönemi bitirdikten sonra tekrar yatay geçiş için başvuru yaptınız mı ? kabul edildiniz mi ? yoksa hala deü de misiniz ? Bende bu sene zorla Deü makinaya tercih yaptırıldım, ilk dönenin bitmesine birkaç ay kaldı. Ortalamam sizinki kadar yüksek değil ama bende bu saydığınız üniversitelere yatay geçiş yapmak istiyordum. Şansımı deneyeceğim her türlü ama sizi 3.80 ile bile almıyokarsa demekki girmek imkansıza yakın..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
dün
Çavuş

Hocam 10 ay ama yeni düştü. Ytü makine tavsiye şu şekilde etmem çok saçma zor bir bölüm. Yani aşırı zor bu bahsettiğiniz ortalamaya mesela yaklaşan bitane makineci yoktur. 15 arkadaşım varsa hepsi 2.5 altında ortalamaları. Dc ile geçmek için çalışılan bir bölümden bahsediyorum. Sınav sistemleride saçma burda İtü daha iyidir bizden bizde sürekli sınav var ve vize haftası var bir günde 2 sınava giriyoruz herhangi bir derse çalışmak için süre kalmıyor asla. İtüde okuyan arkadaşlarımda durum şu onlarda da çok sınav var ama vize haftası mantığı yok ekstradan yaya yaya rahat rahat sınavları yapıyorlar bir derse kastırmak için 2 3 gün süreleri oluyor. Bizde 1. Vizeler quizler ödevler 2.vizeler finaller derken okul 4. Hafta başlıyor sınavlara finallere kadar sınav. Bölüm yoğunluğu esnasında mesleki gelişim, program öğrenme felan hikaye en azından deü de okursanız bir yandan mesleki gelişime odaklanabilirsiniz. Mesela geçen dönem muk1 de kerem hocanın grubundan 50 kişiden sadece 4 kişi geçebildi. Mukavemet1 bağlı ders kalırsanız okul uzatmanız yüzde 90 oranlarına yükseliyor. Isı prosesciler ekstra zorlama meraklısı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ytümak -- 28 Nisan 2024; 14:37:34 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @FUZULİ533453
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.