Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 1 mobil kullanıcı
268
Cevap
12349
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Resident Evil Requiem | PS5 | ANA KONU (14. sayfa)
M
2 gün
Yüzbaşı

Eğer Leon oyunda yoksa güvenirliliğini çok fena kaybedecek



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @A r c h A n g e L.
A
2 gün
Yarbay
Konu Sahibi

Şimdiye kadar ne dediyse çıktı. Ama dediğiniz gibi hocam Leon yoksa itibarı zedelenebilir. :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mit40
M
2 gün
Yüzbaşı

Israrla sürekli oyunda leon var dedi hocam dediği çıkmazsa baya güven kaybeder bende sövenlerden olurum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mit40 -- 17 Eylül 2025; 15:21:7 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @A r c h A n g e L.
N
2 gün
General

Requiem bence RE4R'in animasyon, asset vs grafik motorunun geliştirilmiş ve çeşitlendirilmiş hali üzerinde kurulacak - fragmanlardan öyle görünüyor - ama RE4R veya Village gibi daha çatışma aksiyon çizgisinde değil, RE7 ile RE2R gibi daha korku gerilim çizgisinde olacak. Leon segmentleri ise muhtemelen tadımlık RE4R-vari aksiyon anları olacak ve hatta bu bölümlerde birazcık güç fantezisi devreye girecek. Böylece Grace'in kırılganlığı Leon üzerinden vurgulanmış olacak. Leon eğer Grace ile karşılaşırsa onda kendi çaylak halini görecek. Leon'u Ada'nın kendisine olduğu gibi Grace'in koruyucu meleği yapmaya kalkabilirler - bu da bir olasılık - ama bu biraz klişe olur ve Leon "legacy character" olduğu için daha yeni görücüye çıkmış Grace'ten spot ışığını alabilir. Zaten ister istemez alacak, insanlar Leon'u arayacak.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

N
2 gün
General

Nereden okuduğumu hatırlamıyorum ama kronolojik olarak - RE kronolojisi bazında - Leon'un çıkacağı son oyun Requiem olacakmış. Kısaca bir "veda" oyununa Leon'u çıkarmak istiyorlar. Mantıklı geldi. Çünkü Leon modern RE'larda uzun zamandır kullanılmamakta - aslında Capcom artık onu tercih etmiyor - ve karakter her anlamda biraz yıprandı. RE Lore'una göre Leon aslında hayatı neredeyse mahvolmuş birisi (depresyon, alkolizm, yalnızlık vs liste uzayıp gidiyor) ve bir noktada Leon'u artık bu işlerden azat etmeleri lazım. Hep başkaları için hayatını yakacak veya - hayalindeki gibi - elde edemeyeceği Ada'nın peşinden koşacak değil ya. Bu açılardan daha düz ve katı bir profil çizdikleri Chris daha şanslı. O profesyonel asker ve biyoterörle mücadele örgütü mensubu olarak daha bir görev adamı olarak kalmış. Leon RE'ın biraz şamar oğlanı maalesef, aslında lore bazında çok önü tıkanmış ve yıpranmış bir karakter.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @A r c h A n g e L.
M
2 gün
Yüzbaşı

Ada biraz yanaşsaydı garibime ne depresyon ne yanlızlık kalırdı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
N
2 gün
General

Leon Ada ile basit bir birlikteliğin ötesinde hayat kurmak ister Ada'ya karşı tüm mızmızlaması bundan :D, Ada ama o tarz bir karakter değil. Aslında Luis gibi karakter lazım Ada'ya. Leon'a da Claire. Derinde travma bağıyla da beraber birbirlerine kenetlenmiş haldeler ama birbirlerine sahip çıkmaları haricinde pek hayırları yok. Ada hatta Leon ile hayalleriyle oynayıp eğleniyor ama yazık Leon'a.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mit40
M
2 gün
Yüzbaşı

Leonu dediğin gibi claire mutlu eder de gönül işte Ada ya vurgun oda olacak gibi değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
F
2 gün
Teğmen

All hail Chris Redfield, the hero who saved the day! Adamım ya benim. Bu oyunda görememek üzecek biraz ama yapacak bir şey yok. Leon ile idare edeceğiz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
M
2 gün
Yüzbaşı

Re 5 te aşırı tiksinç gelmişti bana chris kalas gibi birşeydi re 6 da toparladılar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Fiddler0
F
2 gün
Teğmen

5'teki Chris, en iyilerdendir. Başka birini kaya yumruklarken göremezsiniz Ekstradan Roger Craig Smith'i unutmamak lazım. İlk oyunuda Chris'le oynadığım için ayrı bir yeri var bende.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fiddler0 -- 17 Eylül 2025; 18:53:48 >

N
dün
General

Leon yüzeyde tavır koysa bile Ada ne yapsa derinde Leon'u sadece kendisine daha çok bağlıyor çünkü en basitinden gizem insanı çeker.

Leon'un Ada hakkında soru işaretleri zaten hayata karşı soru işaretleriyle paralel gitmekte ve bunlar hakkında herhangi bir cevap alamayacağına olan inanç - en azından RE4R'ın kurduğu haliyle - Leon'u yiyip bitiren şeylerden birisi.

Ada'nın göz açıcı nasihatı aklını bu kadar zorlama yakışıklı. Aslında orada Leon'a sana karşı hisliyim ve hislerim konusunda dürüsttüm diyor ama adam çok düz ve saf ya, hala kafası almıyor. Ada istese Leon defalarca kez - özellikle G-Virüsünü kim alacak polemiğinde - ölürdü zaten, taaaa RE2R'de çoktan ölürdün diyor.

Ada'nın perspektifinden Leon anlamadığına ve yavru köpek gibi davrandığına göre özellikle görevi düşünüldüğünde Leon'la oynamayıp da ne yapsın? "O iyi bir çocuk, öngörülebilir" Aslında Leon-Ada gerilimi kahraman tipi ahlaki karakterle (Leon) ahlaken gri anti kahraman karakterin (Ada) farkının romatisize edilmiş hali. İlişkilerini acayipleştiren durum ikisinin de hoşlarına giden niteliklerin aslında kendilerinde örtülü veya daha az belirgin biçimde olması ve bunu açığa vurmak veya kendilerine itiraf etmek istememeleri.

Ada mesela özünde iyi ve aslında prensip sahibi bir karakter ama seve seve "bad girl" pozunu da sürdürüyor. Leon ise aslında tam bir maço, aklı bad girl'de ama prensipler diyor, Ada prensipsiz ve güvenilmez diyor, Ada'nın bad girl görüntüsüne kanıp hem bunu yadırgıyor hem de içten içe "bad girl'in" peşinde. Bir yandan Ada'nın da kendi gibi prensipleri olduğunu ve Ada'nın kendisinde bunu sevdiğini algılayamadığı için ilişkileri ölümcül bir darbe yiyor. Ama bu noktada Ada'nın fazla akıllı olmayan veya çok şüpheci olan herhangi birisini gerçekten çıldırtabilecek manipülasyon becerilerini de takdir etmek ve sorumluluğu biraz da buna yıkmak gerek.

Leon ve Ada tercihleri ve hayat nizamları gereği bir araya gelemeyeceğine ve "daha olgunlaşmış biçimde" paralı askerliğe devam eden Ada'nın vb aksine çok kullanılmış Leon'un lore'u tıkandığına göre Leon'a sonunda huzur verecek ve önünde yeni bir ufuk açacak bir veda ayarlayabilirler. Nasıl yaparlar bilmem.

Hatta Leon seriye veda etmek zorunda da değil; sadece ne yaptığını, nerelere geldiğini, nasıl olduğu bilelim. En azından RE Lore'unda Leon'un kötüye gidişat hissini birazcık revize etsinler.

RE Lore'u bünyesinde hakkında zaten her zaman gölgeler içerisinde müphem gündemlerle faaliyet gösteren mesajı verilen gülen suratlı ajanımız Ada'nın Leon gibi tükenmiş bir durumda düşünmem ama Ada için de Revelations 3 gibi tam teşekküllü bir yan RE oyunu yapmalılar. Ada Separate Ways'ta kendi hikayesinin kahramanıydı ve Ada'ya geçmişi bilinmeyen kompeks karakteri ve diğer karakterleri şüpheye düşüren maksat ve davranışlarıyla beraber bu yakışıyor. Ada'nın oynaklığı ve şımarıklığıyla oldukça sağlam - dedektiflik, ajanlık yönü bulunan - hikayeler ve eğlenceli karakter gelişim arch'ları yazılabilir. Şu video Ada'nın karakter anatomisini çok güzel anlatmakta:

https://www.youtube.com/watch?si=7iUxtGmJOkZguMWl&v=OyZxR1JYKJY&feature=youtu.be
Genel anlamda RE gelişime çok açık seri zaten, kim bilir ana anlatıda Grace'in hikayesi kaç oyun boyunca nerelere gelecek veya bu hikayeyi yeni oyunlara zemin oluşturmak üzere nerelere bağlayacaklar?

RE bazen hikayeden çok ambiyansla öne çıkan bir seri olarak nitelenir ama ben tüm içsel tutarsızlıklarına, boşluklarına ve bazen seriyi sınırlayan iyi-kötü düalizmine rağmen hikayesinin özellikle karakterleri ve davranışları ekseninde ilginç olduğunu düşünüyorum.

Bir de ambiyansta büyük rol oynayan estetik. Capcom kesinlikle estetikten anlıyor. Karakterler, yaratıklar, şatolar, galeriler, malikaneler, kasabalar olsun, her şey grotesk hallerinde dahi estetik bir güzeliğe ve yüksek nitelikte sanat yönetimine sahip. Öyle rengarenk, karton-vari, çirkin renk paletli onca çocukça yapmacık görünümlü serinin yanında kendi zevkime göre estetik, böyle geçtiği mekanlara göre gotik, barok, klasik, karanlık, mekanik vs hatlı olan dark realism - fantasy arası oyun serileri can. Batılı yapımcıların onca çirkin "sokaktaki bulaşıcı deri hastalıklı insan" modeli karakterinden sonra eli yüzü düzgün güzel hoş karakterler görmek iç açıcı.



< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mit40
M
dün
Yüzbaşı

Baştan sona çok güzel yazmışsın keyifle okudum
Bence bu requiemde Leon olursa Ada da illaki gözükür diye düşünüyorum Ada olmasa defalarca 2 de ve 4 te ölürdü gizliden koruyucusu aşığı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
A
dün
Yarbay
Konu Sahibi

Son bir veda olacak ise yaşından ötürü belki görebiliriz. Ama dikkatimi sizin Resident Evil Evreninin deki bilgi birikiminiz ve aklınızda kalanlar. Gerçekten şaşkınlıkla okudum diyebilirim. Umarım bu oyun ile güzel bir iz bırakabilirler. Yoksa bir sonra ki oyunlarında mı gözükür şimdilik muamma. :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Nat Alianovna
A
5 sa.
Yarbay
Konu Sahibi

『Resident Evil: Requiem』PLAY! PLAY! PLAY! TGS2025 SPECIAL STAGE


https://www.youtube.com/watch?v=vCsQWdASdLI



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.