Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
476
Tıklama
0
Öne Çıkarma
İskansız Ev Elektrik aboneliği
S
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

Şikayetvar ' a yazdığım yazı. Bu konuyla ilgili bilgi sahibi abilerim / ablalarım var mıdır ?

Merhaba,
İki gün önce iskanı tamamlanmamış binaya taşındım. Taşındıktan sonra baktık ki elektrik sayacı mühürlenmiş. Eski müteahhit borçlarını ödemediği için şantiye elektriği açılmıyor. Yeni müteahhidin umurumda değil borç benim borcum değil diyor. Borcu ödemek istemiyorum. Abonelik açtırayım diyorum iskan yok, şantiye elektriğini üzerime alayım diyorum dalga geçer gibi eski müteahhide bağlı. Yapı ruhsatı lazım diyorlar. Yeni müteahhit yapı ruhsatı bende yok diyor. Aslında bina inşaat halinde sayılmaz bayağı oturuyoruz çok az bir kısım kaldı sanırım. Fakat karanlıktayız 2 gündür ve soğuk. Devlet bizi karanlıkta bırakmaya mı uğraşıyor neden yardımcı olmuyor? Mağduruz görüyorsunuz. 2 gündür gitmediğim yer kalmadı. İnatla çözmemek için uğraşılıyor gibi. Bu isimi sadece devlet çözebilirken yardim alamıyorum. Ben mesken aboneliği alamaz miyim bunun bir istisnası yok mu?



L
geçen yıl
Yarbay

Kardeşim elektrik sayacının borçları seni bağlamaz.yeni tapunla başvur şantiye abonesi(ticari) aboneliği yapsınlar.yapı ruhsatları ilgili belediyenin imar servisinde olur tapunuzla talep edebilirsiniz.binanın elektrik projesini yapan elektrikçiylede bi görüşün elinde "bağlantı anlaşması" varmıymış?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

5
geçen yıl
Yüzbaşı

Aynı durum başımıza geldi hocam,yapı ruhsatını belediyeden gidip bir sorabilirsiniz. istanbuldaysanız bedaş bölge müdürlüğüne gidip bilgi alın, biz binadan birinin üzerine şantiye elektriği olarak aldık önce. Sonrasında da iskan çıktıktan sonra normal mesken aboneliğe geçtik.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 58zara -- 6 Nisan 2023; 16:58:53 >

S
geçen yıl
Er
Konu Sahibi

beyler elimde yapı ruhsatı fotokopisi var. Ayedaşı aradım orada bana dediler ki git belediyeden yapı kullanım belgesi al bir de elektrik&#231;i bul proje &#231;izip versin meskene al elektriği dedi. &#231;&#252;nk&#252; tesisat yaratma tarihi 2020 imiş. 2021 aralıktan &#246;ncekiler kabul ediliyor dedi. fakat binayı yapan elektrik&#231;iyi aradım yan &#231;iziyor. abi ona iskan lazım yapı kayıt lazım fatura lazım vs diyor. bence sen en iyisi eski m&#252;teahhit borcunu &#246;de şantiye elektriği kullan diyor.

@58zara &#252;stad ben kendi &#252;zerime alabiliyor muyum ? adamlar ısrarla git yapı ruhsatında adı olan gelsin alsın diyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.